Jeśli masz wersję STEAM to czy zrobiłeś to co posiadacze tej wersji zrobić muszą?
D:\Gry\SEGA\Medieval II Total War\mods\BellumCrucis7 - jak rozumiem w tym katalogu jest plik bellumcrucis7.exe?
Wersja do druku
Jeśli masz wersję STEAM to czy zrobiłeś to co posiadacze tej wersji zrobić muszą?
D:\Gry\SEGA\Medieval II Total War\mods\BellumCrucis7 - jak rozumiem w tym katalogu jest plik bellumcrucis7.exe?
Witajcie
Gram w Bellum już kilka lat - świetny mod, megasubmod zresztą też. Lubię rozwijać i dopieszczać;) prowincje. Czasami oczywiście wyrzuca losowo do pulpitu ale ok. Problem w tym, że jak mam około 60-70 prowincji i przeglądam je klikając prawym przyciskiem myszy na "miasteczko" (pojawia się lista miast, które można lewym przyciskiem klikać) to wyrzucenie do pulpitu jest pewne po kliknięciu kilku miast.(zaczyna się kaszanić grafika okna z miastami i tylko szybki zapis człowieka ratuje)
Wyświetla się wtedy czasami błąd grafiki lub komunikat "wyrzuć śmieci, starczy grania":) - konfiguracja komputera jest tu bez znaczenia, mam tak od zawsze - od BC 6.1. Zmiana opcji grafiki nic nie daje, próbowałem najniższych ustawień. Log jest czyściutki.
Czy ktoś zna rozwiązanie tego problemu?
To błąd Bellum stary jak Świat, nie dotyczy tylko przeglądania osad, ale np. sprawdzania budynków, przeglądania opisów jednostek, niestety Bellum tak ma, że lubi czasem z tym błędem wyskoczyć, ale jak napisałeś szybki zapis ratuje i co ważne owy błąd graficzny nie jest krytyczny, czyli po wczytaniu można grać dalej. Co do rozwiązania do tej pory z takowym się nie spotkałem.
Gdzieś wyczytałem, że to może być spowodowane tym, że jakiś budynek ma za długi opis. Ale szczerze mówiąc nie chce mi się tego sprawdzać, bo to kupa roboty :)
Jak byś napisał gdzie to sprawdzić tzn w którym pliku to się poświęcę;), sprawdzę, przetestuję i jak się okaże że działa to wrzucę poprawiony plik dla potomnych.
Bez tego błędu jak dla mnie rozgrywka nabierze nowego wymiaru - teraz po przekroczeniu 60 prowincji tracę zapał. Obecnie mam 73 prowincje, miasta bardzo rozbudowane i kliknięcie na listę miast od razu wywala do pulpitu więc może być to prawda że chodzi o jakiś budynek wyższego poziomu albo coś co buduję jako jeden z ostatnich.
EXPORT_BIULDINGS.TXT w katalogu text.
Mam pytanie - dlaczego po jakimś czasie moje księżniczki z rodu nie pojawiają się na mapie, a w gałęzi rodu są widoczne jako dorosłe ? Dodam, że cały czas dostaję powiadomienia "nowa egipska/angielska/niemiecka itd księżniczka" i biega ich po mapie w ciula, a mojej żadnej. Czy to ma jakiś związek z rekrutowaniem ich z tego pałacu ?
Mam problem z tym modem.
Zainstalowałem wszystko poprawnie zgodnie z instrukcją, a gra mi się nie włącza. Wyskakuje mi tylko poniższe okno i po chwili się wyłącza. Wie ktoś co mam zrobić?? Załącznik 1267
Jakby to ująć delikatnie Ci którzy zainstalowali poprawnie nie napotykają tego typu błędów. A teraz poproszę pełny zestaw danych: ścieżka do pliku .bat, system operacyjny, wersja z płyty czy Steam, UAC włączone czy nie?
No nie jestem jakiś super informatykiem :P
System operacyjny: windows 7 64 bitowy, wersja gry: 1.52, UAC wyłączone. Nie wiem o co chodzi z "ścieżka do pliku .bat"?