Jeśli pobrałem dobrego MM to mapa może się zgadzać (ale wiele jest modów z podobną mapą :D), problem w tym że w MM nie widzę kampanii historycznych? Mam tylko Cesarstwo. I nwm czemu kojarzę jakiś instalator a MM nadpisywałem pliki.
Wersja do druku
Jeśli pobrałem dobrego MM to mapa może się zgadzać (ale wiele jest modów z podobną mapą :D), problem w tym że w MM nie widzę kampanii historycznych? Mam tylko Cesarstwo. I nwm czemu kojarzę jakiś instalator a MM nadpisywałem pliki.
Czy mod Rome Medieval Kingdoms zmienia podstawową wersję gry czy też jest modem tworzącym osobny folder i pozwalającym instalować inne mody? Ściągnąłem go sobie ale ponieważ kiedyś się już naciąłem, wolę się zapytać. Będę wdzięczny za odpowiedź.
Witam jak się rekrutuje dyplomatów w modzie SPQR 9.0 total war pod Rome Total War ?
W ilu miejscach chcesz jeszcze zadać to samo pytanie? Zadałeś w wątku moda i tam wystarczy!
Sadam86
Czy można się jakoś dowiedzieć dlaczego "wyrzuca" z gry. Gram w Ruins Of Glory. Do RTW powróciłem po latach i wydaje mi się że błędy można podejrzeć w jakimś pliku. chyba, że to było w Medievalu II?
W Medku2 jest to plik tekstowy w folderze logs, poszukaj czy masz coś w logs w folderze głównym romka lub w folderze moda.
Nie znalazłem takiego folderu, ani pliku
Szukam modyfikacji umożliwiającej zagranie Słowianami w BI. Znalazłem na forum konkretny temat o tym jednak podane link z wyjaśnieniem jest już nieaktualny.
Szukam ciekawego moda do RTW i na chwilę obecną rozważam 4 opcje:
- Europa Barbarorum (chyba najbardziej złożona modyfikacja, prawdopodobnie najbardziej zgodna z historią),
- Roma Surrectum (podobna ma najładniejszą grafikę, bardziej skoncentrowana na Rzymie niż na innych frakcjach, dziwne natychmiastowe rekrutowanie wojska),
- Rome Total Realism (totalny mętlik, bo jest tego tyle, że nie wiadomo co wybrać, ostatnio jest jakaś beta, oprócz tego VII Platinum i jeszcze kilka innych)
- Darthmod (najbliższy oryginałowi, subtelne zmiany, podobno lepsze AI).
Z historycznych to Europa Barbarorum i zdecydowanie Invasio Barbarorum SAI - ten drugi jest moim ulubionym :) Roma Surrectum odradzam, fakt grafikę ma świetną ale już reszta nie jest taka ciekawa... Jeśli lubisz fantastykę, to LotR i Fourth Age będą bardzo dobrym wyborem.
O tym Invasio Barbarorum SAI poczytam, bo nie znam go.
Odnośnie Roma Surrectum to jesteś kolejną osobą, która ma podobnš opinię, więc coś w tym musi być. Na grafice mi nie zależy tak bardzo, a jak będę chciał naprawdę ładnš to poczekam aż dopracujš Europa Barbarorum 2.
Fantastyka mnie nie interesuje - chce to co w RTW, ale bardziej rozbudowane.
Ogólnie gdybym miał opisać co bym chciał to by wyglądało tak:
- lepsza dyplomacja,
- bardziej rozbudowana i złożona gospodarka,
- więcej jednostek,
- lepsze AI (zarówno na mapie kampanii jak i bitewnej),
- standardowa rekrutacja oddziałów (czyli wymagająca czasu, bo bodajże w Roma Surrectum jest dostępna możliwość natychmiastowego powołania oddziału i ogranicza nas tylko ilość denarów),
- nieco wolniejsze bitwy niż w oryginale,
- zgodność z rzeczywistością tamtych czasów.