Re: EMPIRE TOTAL WAR - dyskusje ogólne
Cytat:
Czy mogę w jakiś sposób zwiększyć import i eksport(nie wliczając w to kolejnych umów handlowych)?
Budujesz/rozbudowujesz gdzie tylko możesz porty i drogi, a także kopalnie nie jestem pewien czy jak wybudujemy kopalnie np. złota to czy mamy z tego dochód z handlu jako "inne towary" - looknij w zakładkę "handel". Rosja niby potężna, ale na początku kiepsko z kasą jak grałem, bo prowincje na wschodzie są tak biedne, że masakra... z jednej miałem nawet zero! dochodu ( i to mimo początkowej rozbudowy) chyba z Baszkirii, dokładnie nie pamiętam, generalnie zauważyłem, że jak komp gra Rosja to prawie zawsze z samej tylko Moskwy ma dochodu ok. 20 kk na turę.
Narzekałem na Empire, dalej nie mam wiele dobrego do powiedzenia o tej odsłonie, ale zacząłem znowu grać: Francją Napoleona sobie robie i zacząłem WKB grać i właśnie chodzi mi o WKB i event z powstaniem USA (jeśli w ogóle jest taki, jest?). W jakich warunkach się pojawia? Kiedy Anglia zajmie 13kolonii, czy jak 13kolonii przez cały czas jest sobie takim moim lennem.?
W prowincjach musi wybuchnąć bunt, po zajęciu dowolnej wschodnioamerykańskiej prowincji przez buntowników powstaje USA
a to w takim razie mam pytanie, jak grać w kampanii USA, bo kupiłem Elite units of America i chciałbym zobaczyć te jednostki w grze
Cytat:
Zamieszczone przez fl0dA
a to w takim razie mam pytanie, jak grać w kampanii USA, bo kupiłem Elite units of America i chciałbym zobaczyć te jednostki w grze
Droga do Niepodleglosci.
w istne zaciekawienie wprowadziły mnie budynki otóż widzę, że stolica Prus jest bardzo bardzo rozbudowanym miastem....no to wesoły klikam w bitwę, którą sam chcę rozegrać i co ujżałem? Jeden, ledwo dwa budynki otoczone jakimś beznadziejnym murem :lol: i to wszystko....spodziewałem się czegoś więcej niż tych ledwo 2 budynków....
No miasta wyglądają żąłośnie, DO DUPY!!!!!!
A patrzajta co nam screeny obiecywały :
http://www.gamersglobal.com/files/im...r/empire01.jpg
No ostatnio pykałem w Drogę do Niepodległości i mnie krew zalała jak Brytyjczycy okupowali mi Boston a moje chłopaki mając działa na murach zamiast walić do nich z murów to złazili z nich i wychodzili przed miasto żeby się strzelać tyle było gadania że to poprawią i jak zwykle nic nie zrobili padalce jedne.
Nie no co jak co ale screny pokazujące empire były piękne a dostaliśmy marną hmmm...no nie wiem.
Ja mam komputer spełniający ZALECANE wymagania, a żeby mi się bitwa lądowa(z morskimi nie ma problemu, wszystko może na high być)w lecie nie cięła, to muszę wyłąćzyć anty ailasing, tekstury niskie... (szczególowość jednostek zostawiam dalej na wysokie) cienie niskie, oprócz rozmycia tła żadnego dodatkowego efektu nie mam włąćzonego. Ogólnie lipa, ale dla jednej gry nie bede kupował nowej graficznej karty.