Ja polecam inwestować w milicję włóczniczą.
Wersja do druku
Ja polecam inwestować w milicję włóczniczą.
milicja miejska w starciu z opancerzonymi miecznikami raczej szans nie maja
Na opancerzonych mieczników najlepsi są najemni włócznicy lub ciężka kawaleria.
W miastach lepiej trzymać milicję bo za część oddziałów nie będziemy płacić "upkeepu"(koszt utrzymania), w zależności od wielkości miasta.
aby nie płacić za milicje miasto musi być BARDZO rozbudowane , juz nie pamietam jaki musi miec poziom ale z tego co wiem z mojej gry to jeden z ostatnich
Mówiłem, mając na myśli to, że najlepsza do utrzymania porządku w mieście i ew. obrony jest milicja miejska ;) Nie wiem, jak wy ale ja jak widzę, że jakaś armia jest w pobliżu mojej prowincji to od razu wysyłam wsparcie, w postaci rycerzy feudelnych, mieczników itp, więc milicja u mnie nie walczy . Chyba, że z jakąś słabszą armią ...
Z tymi włócznikami to się nie zgodzę. W MTW2 piechota z mieczami ma przewagę nad tą uzbrojoną we włócznie. ;)Cytat:
Zamieszczone przez Witold
To jest raczej jasne ... Ale jak włócznicy na murach powalczą z miecznikami i w końcu polegną to wtedy sprawę załatwia Ciężka Kawaleria, która nie ma żadnych problemów, żeby pokonać mieczników ( którzy po starciu z wrogiem, zawsze schodzą z murów ... ) ;)Cytat:
Zamieszczone przez Krang
Konnica w mieście jest bardzo nieefektywna. Nawet nie może wykonać szarży...
To zależy . Mi się czasem udało, że jak miałem 3 oddziały Polskiej Konnicy na placu, to zaszarżowałem na nadchodzących kuszników ;) A zazwyczaj przed bitwą wysyłam konnicę za mury i atakuje albo katapulty i armaty, albo te słabsze jednostki piechoty ;)