Widziałem w jakimś trailerze na yt jak wygląda ostrzał artyleryjski okrętów w czasie bitwy i powiem że jakoś strasznie dziwnie wygląda bo spada tak z góry.
Wersja do druku
Widziałem w jakimś trailerze na yt jak wygląda ostrzał artyleryjski okrętów w czasie bitwy i powiem że jakoś strasznie dziwnie wygląda bo spada tak z góry.
no na multi też bedzie możliwość wzywania arty (drzewko Dowódcze) i ciężko aby powiedzmy na polach ryżowych pociski leciały "z nikąd". lepiej jak bedą z nieba spadać, a pozatym to pierwsze kroki CA z zabawą w wsparcie artyleryjskie z poza mapy i jeszcze też zbytnio niewiedzą jak to zrobić. :)
No tak, w końcu pierwsze orbitalne działo powstało w Japonii :DCytat:
Zamieszczone przez Polakko
No ależ oczywiście :D Ale to jest ich pierwsza gra z tym wsparciem arty więc jakoś super "miszczowsko" tego niezrobią przecież.. A jeszcze chcą tego w multi więc musieli zastosować "kosmiczne aty" :D
Zupełnie nie rozumiem tłumaczenia "to jest ich pierwsza...", mamy XXI w. a PROFESJONALNE studio z wieloletnim doświadczeniem nie może sobie poradzić z prostym w sumie problemem... Jak dla mnie jest to ich porażka i kolejna wpadka, nie pierwsza i nie ostatnia. Próby usprawiedliwiania ich uważam za strzelanie sobie w stopę przez graczy. Płacimy za ich wyroby to wymagajmy i krytykujmy. Przecież w tym przypadku wystarczyło dodać trochę efektów cząsteczkowych dymu na horyzoncie (przecież mapa ma zawsze ładną "ramkę" i pociski mogły lecieć właśnie stamtąd. Z tego co wiem, haubice kiedyś już robili więc z parabolicznym torem lotu pocisku problemów nie powinni mieć...
Pierdzielicie Hipolicie ;) Horyzont jest oddalony od obserwatora o pewną, policzalną, odległość zależną od wysokości nad poziom morza. Jeśli stoisz na brzegu morza to do linii horyzontu będzie ok. 2,8 mili morskiej (ok. 5,185 km). Szansa na zobaczenie "dymu na horyzoncie" istnieje tylko przy założeniu, że "pole bitwy" będzie na brzegu morza. Jeśli bitwa rozgrywa się w głębi lądu, to pociski wystrzelone z artylerii pokładowej będą spadały lotem balistycznym pod tym samym kątem pod którym zostały wystrzelone. Najskuteczniejszą donośność jest przy kącie podniesienia lufy między 30 a 60 stopni. Z tego co widziałem, to pociski w grze spadają pod kątem mniej więcej 60 stopni, co jest jak najbardziej prawidłowe. Oczywiście można założyć, że dla potrzeb polepszenia odczuć wizualnych należy zapomnieć o realiach i prawach fizyki, optyki, balistyki... heheCytat:
Zamieszczone przez sir Luca
W grze mamy wiek XIX więc zasięg wsparcia artyleryjskiego jakiś powalający chyba nie jest. Przynajmniej taką mam nadzieję, w betę nie grałem ale to co piszesz sporo ostudziło mój zapał w stosunku co do tego produktu...
Właśnie nabyłem swój egzemplarz w jednym z warszawskich Saturnów, kto by pomyślał, że gra zajmuje aż 3 płyty. No nic instaluję i czekam.
Swoją drogą aktywacja przeszła bez problemu... :?
Oj tam :) Gra ma masę uproszczeń. Oczywistością jest to, że mimo możliwości wystrzelenia pocisku z dział pokładowych okrętów powstałych pod koniec XIX w. na dużą odległość, można było zapomnieć o jakimkolwiek celowaniu. Ale na potrzeby gry można to przełknąć. Ja się tylko odniosłem do samej wizualizacji lotu pocisku, który jest prawidłowy.Cytat:
Zamieszczone przez sir Luca
Prosiłbym o info ile potrzebuje na dysku do instalacji Zmierzch Samurajów od osób które już miały przyjemność to sprawdzić u siebie ;) bo na steam piszą, że aż 32GB (shogun po dzisiejszym update ma lekko ponad 25GB, a Napoleon ponad 22GB) i boje się, że nie zmieści mi się na partycji na której mam steam.