Re: Bellum Crucis 6.0-6.3 PiterAI 3.7 (sztuczna inteligencja
Pier, jak piszesz, ze dodałeś to pisz, ze w poście nr 1.
Podaj też datę ai, numerki niewiele ludziom mówią.
Ai dobre, gram na nim w Megasubmoda.
Działa też na czyste Bellum.
I dołoż do pliku ai, descr_faction_standings do Bellum z 06.09.2012.
To ważne, nie każdy je ma. A jest o wiele lepsze od oryginału z moda, to nieoficjalny patch.
W moich linkach je daję zawsze.
I podaj info by usuwali map.rwm i najlepiej zaczęli nową kampanię. W środku starej nie zawsze działą jak należy, o ile w ogóle odpali.
Cytat:
Zamieszczone przez Araven
Pier, jak piszesz, ze dodałeś to pisz, ze w poście nr 1.
Podaj też datę ai, numerki niewiele ludziom mówią.
Ai dobre, gram na nim w Megasubmoda.
Działa też na czyste Bellum.
I dołoż do pliku ai, descr_faction_standings do Bellum z 06.09.2012.
To ważne, nie każdy je ma. A jest o wiele lepsze od oryginału z moda, to nieoficjalny patch.
W moich linkach je daję zawsze.
I podaj info by usuwali map.rwm i najlepiej zaczęli nową kampanię. W środku starej nie zawsze działą jak należy, o ile w ogóle odpali.
Ale nowe relacje nie są moje, to jest temat jedynie o moim AI, a nie o innych submodach :)
Mod Bellum też nie jest Twój, ani mój.
To daj te relacje bo wpływają na działanie ai i napisz, że relacje są nieoficjalnym "patchem" do moda i zrobił je Brancaleone, jeden z Twórców moda.
To descr faction standings: http://www.sendspace.pl/file/33f41afc03f9f6ba5104397
ten plik, to nie żaden submod. A patch do Bellum, konieczny by nie było bugów dyplomatycznych.
czy piszac o "w moich linkach je daje zawsze" masz na mysli, ze jak sciagnalem ten twoj plik z 6.11.2013 z tematu o megasubmodzie do bc 6.3 to tam to jest?
teraz w takim razie jeszcze to ai bitewne o ktorym piszesz musze znalezc, chyba ze to tam tez dodales..
Tak w moim linku z 06.11.2013 był i plik Pitera z postu nr 1 i descr_faction_standings.
Piter jest uparty, więc pobierajcie i plik ai z postu nr 1 i descr_faction_standings jaki dałem wyżej.
W Megasubmodzie do Bellum jest ten nowy poprawiony descr_faction_standings, nie musicie go pobierać ponownie. Należy go pobrać jak Ktoś ma czyste Bellum. To nieoficjalny patch do moda i jest konieczny by ai dobrze działało, czy ai oryginalne czy Pitera.
Cytat:
Zamieszczone przez Araven
Tak w moim linku z 06.11.2013 był i plik Pitera z postu nr 1 i descr_faction_standings.
Piter jest uparty, więc pobierajcie i plik ai z postu nr 1 i descr_faction_standings jaki dałem wyżej.
W Megasubmodzie do Bellum jest ten descr_faction_standings, nie musicie go pobierać ponownie. Należy go pobrać jak Ktoś ma czyste Bellum. To nieoficjalny patch do moda i jest konieczny by ai dobrze działało, czy ai oryginalne czy Pitera.
Moje AI jest kompatybilne w 100% z podstawową wersją Bellum bez żadnych submodów więc wgrywanie descr_faction_standings nie jest konieczne ale jeśli według wielu podawany przez Aravena plik jest lepszy od oryginalnego to warto go wgrać ale ja go nie dodaję jako część swojego submoda, bo to nie jest część mojego submoda... proste.
Ale zrozum, że Autorzy Bellum dali ten nowy descr_factioN-standings do podstawy Bellum właśnie.
A jak Ktoś już pobiera Twe ai to wgrałby sobie z nim tenże plik. Proste?
Jest on częścią Bellum, nie każdy go ma. Powtarzam przy wgraniu Twego ai by go sobie dodali Ci co nie mają...
Sił już nie ma, tłumaczyć.
Piter, informuj że zmieniłeś coś w poście nr 1.
Dodałeś nowe relacje dyplomatyczne. Skąd ludzie mają to wiedzieć jak nie informujesz w tym temacie?
To może od razu całe Bellum wrzuce na serwer ze swoim AI, bo może nie każdy je ma?
Jeden mały pliczek. To nie całe Bellum.
Napisałem w temacie Bellum, by go pobierali. Nie potrzeba mi twej pomocy. Obejdzie się.
Ja tu reklamuję twe ai, a ty mało pomocny innym, jesteś jak widzę.
Ja ten plik mam. To miało pomóc innym. Co nie mają.
Nie to nie.
Widzę nowy plik od negocjacji w pierwszym poście. Jakie usprawnienia dodaje? Nowa kampania konieczna?