Ja tam gram głównie na medium.Najbardziej zbalansowany poziom.
Wersja do druku
Ja tam gram głównie na medium.Najbardziej zbalansowany poziom.
Fakt tylko szybko, że nie da się zmiejszyć rozmiaru jednostek przykładowo na poziomie łatwym oddział hoplitów wynosi 100 osób za to powyżej 201 jak tak 20 oddziałow damy to mi komputer tnie jak dam prędkość rozgrywki chociażby na x2
Może są jakieś określone warunki rekrutacji, dany rok w grze, odpowiedni poziom kultury, jakaś reforma wojskowa, czy trzeba budynki zbudowac odpowiednie.
Sprawdź plik export_descr_buildings, przy danej jednostce będzie zapis ew. warunku rekrutacji.
Zna ktoś jakiegoś patcha który ogranicza ekonomię bo w przypadku gry rzymem lub grecją jestem w posiadaniu tych "większych miast" to po 2 turach posiadam dochód 20k+ na ture to trochę psuję zabawe :D
Nowy patch jeszcze jeszcze w trakcie tworzenia, ale już baaaaaaaaaaaaardzoooo dłuuuuuuugooooooooo. ;D
Jeżeli dzisiaj jest wtorek, to czas na jakiś news w temacie modów;)
Kto chce usłyszeć nową muzykę w czasie gry? A kto chce usłyszeć ją w De Bello Mundi? Pan w pierwszym rzędzie? Proszę bardzo
Już do marca dostępny jest mod muzyczny przeznaczony dla DBM (linki do pobrania w pierwszym poście).
http://www.twcenter.net/forums/showt...di-MUSIC-PACK-!!!
Otrzymujemy 145 nowych ścieżek dźwiękowych znanych z wielu filmów, seriali czy też gier, które znacznie polepszają wrażenia z gry. Instalacja jest banalna. Pobieramy archiwum i wypakowujemy do data, konkretnie w tej ścieżce:
C:/Programs Files/SEGA/Medieval 2 Total War/mods/DBM
Kiedy już to się stanie, kasujemy dwa pliki w data/sounds
- events.dat
- events.idx
Nie ma obaw, zostaną one odtworzone w momencie uruchomienia gry i co najważniejsze, submod działa na stare zapisy gry!
NO niestety, po wgraniu muzyki (pomad 1.20 g) i reszty plików gra zawiesza się w momencie gdy wchodzę do mapy Kampanii, , wszystko robiłem zgodnie z instrukcją ( 10 prób i efekt końcowy zawsze ten sam ) i dodam że czysty mod chodzi jak należy .
A usunąłeś pliki events w folderze sounds? Poza tym spróbuj usunąć pliki music idx i dat i map.rwm
Poczekaj dłużej, po usunięciu map.rwm i reszty odnawialnych plików, kampania wczytuje się bardzo długo.