Re: Frakcje w TW:R2 - dyskusja (Preview frakcji nr 3 - MACED
Ale z Rzymu będzie można wybrać jedną z trzech rodzin, w Kartaginie 1 z 3 stronnictw politycznych, nic o tym chyba nie pisze w Macedonii (chyba, że 1 z 3 państw klenckich???) , ale jak by tak było w każdej grywalnej frakcji to zrobi się tego sporo :P. I może dlatego będzie tylko tyle grywalnych frakcji, bo w mniejszych państwach byłoby trudno o taki podział na 3 części? Może będzie związek etolski, z którego będziemy wybierać jedno z 3 polis jakie posiada, albo "plemiona barbarzyńskie" z których będziemy wybierać 1 z 3 plemion (Galia, Germania, Celtowie) czy tam będzie "Galia", a będziemy wybierać 1 z 3 jakichś mniejszych plemionek, bo nie wiem co jest bardziej prawidłowe historycznie :P.
Cytat:
Zamieszczone przez tomciopogromcio
Ale z Rzymu będzie można wybrać jedną z trzech rodzin, w Kartaginie 1 z 3 stronnictw politycznych, nic o tym chyba nie pisze w Macedonii (chyba, że 1 z 3 państw klenckich???) , ale jak by tak było w każdej grywalnej frakcji to zrobi się tego sporo :P. I może dlatego będzie tylko tyle grywalnych frakcji, bo w mniejszych państwach byłoby trudno o taki podział na 3 części? Może będzie związek etolski, z którego będziemy wybierać jedno z 3 polis jakie posiada, albo "plemiona barbarzyńskie" z których będziemy wybierać 1 z 3 plemion (Galia, Germania, Celtowie) czy tam będzie "Galia", a będziemy wybierać 1 z 3 jakichś mniejszych plemionek, bo nie wiem co jest bardziej prawidłowe historycznie :P.
Bylo powiedziane juz na samym poczatku iz nie bedzie podzialu Rzymu na 3 rodziny!Rzym bedzie jako jedna frakcja.Co do reszty to nie wiem....
Na jakim "samym początku" jak w preview Rzymu napisali, że będzie podział na rodziny w dodatku z tłumaczenia "Wybór ten determinuje dalsze ekonomiczne, militarne i kulturalne bonusy, jakie otrzymamy." Co jest tym bardziej ciekawe, zwłaszcza gdyby tak samo było w innych krajach grywalnych :). Bo podobnie jest w preview Kartaginy "Gracz będzie miał do wyboru jedną z trzech głównych frakcji politycznych, z których każda ma wpływ na możliwe do uzyskania korzyści militarne, ekonomiczne i kulturowe."
Ten wybór będzie determinował konkretne bonusy, ale ciągle sterujesz jednolitym państwem - prawdopodobnie to będzie coś jak wybór przywódcy cywilizacji w Civ IV.
Dokładnie, a Macedonia jako monarchia nie ma stronnictw tylko z góry ustalone bonusy.
Jest już nowa frakcja.. z Wysp Brytyjskich.
Jestem ciekaw czy ktoś wyłapie jakieś błędy. O uzbrojeniu Brytów i ogólnie barbarzyńców wiadomo niewiele więc wydaje mi się że wszystko powinno być zgodne historycznie. ;) Ale poczekajmy na KLA :D
Iceni: http://wiki.totalwar.com/w/Total_War:_R ... ni_Faction
Zawiodłem się, skoro dali frakcję z wysp brytyjskich jest mała szansa że wśród grywalnych znajdą się jacyś Germanie, a tym bardziej Sarmaci. A jak dla mnie w tamtym okresie byli ważniejsi i oczywiście bardziej ekspansywni od Brytów. Niestety CA musi się bawić w patriotyzm.
No bardzo mi się podoba, że Brytowie będą grywalną frakcją. Jednak jak poprzednik liczę jeszcze na jakąś frakcje barbarzyńską (Galowie, czy Germanie).
Nie narzekajcie, pojeździcie sobie rydwanami przynajmniej ;) Mi się podoba (choć po cichu liczyłem na Scytów). Przecież Germanie to w większości piechota, której sposób użycia i wyszkolenia jest podobny do Brytów, a teraz będziemy mieli jeszcze rydwany :D Tylko żeby nie zrobili jak w pierwszej części, że bez kawalerii kompletnie, tego nie przeżyję...