Re: PROBLEMY TECHNICZNE Z GRĄ I STEAM
Infantryman a próbowwałeś grać od wcześniejszych sejwów albo innym krajem ? Czy ten komunikat i wyjście z gry powtarza się tylko w określonej turze ? U mnie jest to tura 101, gram Polską. Gdy kończę tą właśnie turę i kolejne kraje wykonują swój ruch, gdy dochodzi do USA ( powstało gdy pokonałem Anglię ) gra wychodzi do windy z tym właśnie komunikatem który wkleiłeś. Nie próbowałem grać innnymi krajami by dojść do tej feralnej 101 tury by sprawdzić czy gra wywala się zawsze w tym samym miejscu czy też nie próbowałem cofnąć się do sejwa sprzed podbicia Anglii by sprawdzić czy w przypadku nie powstania USA gra toczy się dalej poza turę 101.
Mi się w ogóle gra nie chcę włączyć :lol: Gdyby się odtworzyła to byłbym najszczęśliwszym człowiekiem świata :x
A propo. Dzisiaj usunąłem i zainstalowałem ponownie Steam i grę. Nic nie pomogło. Naprawdę nie wytrzymam. Dodatkowo przez usunięcie Steam'a usunął mi się Napoleon. Jak napo zacznie świrować to mnie krew zaleje...
Konto twoje jest w steaamie więc tu nie ma problemu. Empire po instalacji, nie uruchamiaj tylko ustaw w opcjach aktualizacje automatyczne. Przeładuj kompa. Zaktualizuj, znowu przeładuj kompa, zaktualizuj jak trzeba będzie, sprawdź integralność plików gry, u mnie był błąd- steam to uzupełni jeszcze raz przeładuj, spróbuj włączyć grę, ja zrobiłem w trybie offline...
No i nic. Znalazłem rozwiązanie w 50% procentach, bo "odgrzebałem" stary komp na którym był zainstalowany Empire, ale chodzi okropnie (zacina się itd.). O grafie nie wspominając. Także powiodło się w 50%, ale to nadal nie to.
Mam problem
Mam oryginalnego empire i na Steam pisze mi że mam najpierw dać kod z podstawki a właśnie taki podaję
moje gg 2501306
Moze zamaist kodu gry wpisujesz kod z dolaczonego DLC?
czy na moim kompie pójdzie Empire total war
Intel pentium dual E2160 1,80Ghz
1GB ram
Garta graficzna Nvidia GEforce 7300 GT
:|
Na opakowaniu i w środku jest tylko jeden kod
Czy ktoś jest w stanie mi pomóc ?
Witam.
Otóż wreszcie dorwałem Empire, zainstalowałem. Trochę to trwało, wiadomo Steam. Jednak obyło się bez kłopotów. Po instalacji odpaliłem grę, wchodzę w bitwę historyczną, żeby sprawdzić parametry. Wszystkie ustawienia były najniższe choć nie mam wcale tak słabego sprzętu. Przy minimalnej zmianie ustawień gra zaczęła się haczyć itp. Myślałem, że to kwestia sterowników więc zainstalowałem najnowsze ze strony producenta. I tu pojawił się problem. Po zainstalowaniu sterowników, gra niby włącza się ale tak na prawdę widzę tylko pulpit. Z gry widoczny jest tylko kursor, którym mogę operować ale niestety nie widzę ani menu gry ani nic. Ktoś miał taki problem ? Jakieś pomysły jak to rozwiązać ?
Mój sprzęt.
Intel Core 2 Quad Q6600 2.4 GHz
2GB RAM
Geforce 8600 GTS 256mb.
Czy jak wywala mnie przy oknie ładowania, to jedyną opcją jest reinstall gry?