Re: Stainless Steel - Real Recruitment / Real Combat
@Kyuzo - co do wersji OS to mi nie zależy. Ale mam już trochę ten system zainstalowany, to nie chce mi się go zmieniać (za dużo zabawy...)
W każdym razie właśnie pisałem o patchu, który Ty podałeś. Kurde, nie wiem co jest, bo robiłem reinstal całego SS (czyli od wersji 6.0 poprzez 6.1 i RR/RC z patchem "1 JULY") i dalej wolno działa. U mnie pomogło wyrzucenie skryptów (bodaj tego o asymilacji i pobitewnych łupów). Zredukowałem plik imperial_script.txt (bo gram własnie na Early) do ok. 300kb (z prawie 3MB) i chodzi tak jak wcześniej. No ale przez to gra traci swoją grywalność... Może poczekam na oficjalny patch, a na razie dzięki!
Pozdrawiam!
PS. Chyba, że ktoś wpadnie na genialny pomysł, dostanie olśnienia, bo w mój komuter nikt w sumie nie zaglądał i nie może sprawdzić co może działać nie tak (nawet ja swojego komputera nie znam ;P ), ale może jakaś czarodziejska rada się znajdzie :)
Witam co z tym patchem 1.4 do kingdoms?
Ja mam wersję 1.3 (to nie jest żadna edycja specjalna).
Wyczytałem gdzieś, że jest razem z jakąś edycją gold czy jakąś inną. Nie chce piracić Kingdoms :(
Jeśli masz Kingdoms to potrzebujesz wyłącznie jednego patch`a 1.5 Kyuzo
Cytat:
@PioterC chodzi ci o patcha do SS (release candidate) czy o wersje Real Combat ?
Tak czy inaczej raczej nie zadziała z RR/RC, a wersja Real Combat używanego w RR/RC jest na pierwszym loading screen`u (1.3).
Zauważyłem, że u mnie jest na loading screenie bodajże 1.2... Hmmm... czy da radę jakoś podmienić to Real Recruitment, aby była wersja 1.3 bez konieczności reinstalacji całego RR/RC?
Z tym będzie kłopot. W ogóle to skąd masz RR?RC, że masz tam wersję 1.2 ?
Nie da się tego podmienić, ponieważ ta kompilacja składa się z tylu pomniejszych modów, które muszą do siebie perfekcyjnie dopasowane żeby to wszystko jakoś działało.
Cytat:
Zamieszczone przez Kyuzo
Z tym będzie kłopot. W ogóle to skąd masz RR?RC, że masz tam wersję 1.2 ?
Nie da się tego podmienić, ponieważ ta kompilacja składa się z tylu pomniejszych modów, które muszą do siebie perfekcyjnie dopasowane żeby to wszystko jakoś działało.
:cry: przepraszam... pomyliłem się... sprawdziłem i mam 1.3... nie wiem skąd to 1.2 mi się ubzdurało, przepraszam... :roll:
Witam
Mam takie małe pytanie?
Zainstalowałem Stainless Steel - Real Recruitment / Real Combat z patchem z lipca,
Gram już dosyć długo, a mam tylko w rozbudowanych miastach dwa rodzaje maksymalnie milicji włóczników i kuszników.
Wprowadzam doświadczonych generałów do miast i nic.
Pytanie moje brzmi: Po jakim czasie będę mógł dostawać lepsze jednostki w miastach, klub co zrobić aby je można było produkować.
Z góry dziękuję za informację
Cytat:
Zamieszczone przez Darek
Witam
Mam takie małe pytanie?
Zainstalowałem Stainless Steel - Real Recruitment / Real Combat z patchem z lipca,
Gram już dosyć długo, a mam tylko w rozbudowanych miastach dwa rodzaje maksymalnie milicji włóczników i kuszników.
Wprowadzam doświadczonych generałów do miast i nic.
Pytanie moje brzmi: Po jakim czasie będę mógł dostawać lepsze jednostki w miastach, klub co zrobić aby je można było produkować.
Z góry dziękuję za informację
nie jestem pewny, ale wydaje mi się, że musi minąć pewien okres czasu w grze/epoka i wówczas część z jednostek znika i zostają zastąpione przez nowe, podobnie rzecz ma się z najemnikami i innymi jednostkami, pojawią się arkebuzy, piki, halabardy i inne takie...
@Darek - oprócz tego co napisał przedmówca powinieneś "poszukać" w zamkach. Nie wiem jakim państwem grasz, dobrzeby było gdybyś napisał. W miastach zawyczaj mamy doczynienia z różnego rodzaju milicjami, przynajmniej w pierwszych kilkudziesięciu latach rozgrywki. Za to w zamkach powinno znaleźć się coś ciekawszego. Tylko niech nie przyjdzie Ci do głowy przebudować wszystkie (lub większość) miast na zamki, bo to ekonomiczne samobójstwo ;)
Witam ponownie.
Dziękuję za radę.
Gram Polską w tej chwili we wczesnej kampanii.
Jeśli chodzi o rozbudowę miast to staram się maksymalnie je rozwinąć ekonomicznie i militarnie.
Zamki mam rozbudowane tak, że spokojnie buduje polish knights, retainers and foot knight.
Mam kilka miast powyżej 30000 mieszkańców, ale jeszcze zaden nie przekroczył 34000, ale to chwila czasu, przy niskich podatkach i maks. usprawnieniach do zwiększania poziomu ludności. Moje baraki w mieście to militia barracks.
Moja tura teraz to 167.
Myślę, że macie racje, poczekam sobie jeszcze i zobaczymy.
Jak coś się zmieni to napiszę.
Miłego wieczoru i dziękuję za szybką pomoc.
p.s. to nie moja pierwsza gra w tej serii, ale dziękuję za radę i wiem to od dawna ekonomia ponad wszystko, a ci co mają masę zamków a mało miast szybko giną.
Cytat:
Zamieszczone przez Darek
Zamki mam rozbudowane tak, że spokojnie buduje polish knights, retainers and foot knight.
Rozumiem, że Dismounted Piast Nobles czy Light men at Arms również na liście się znajdują ;)
Cytat:
Mam kilka miast powyżej 30000 mieszkańców, ale jeszcze zaden nie przekroczył 34000, ale to chwila czasu, przy niskich podatkach i maks. usprawnieniach do zwiększania poziomu ludności. Moje baraki w mieście to militia barracks.
Czyli wszystko ładnie rozbudowane. Musisz czekać.
Cytat:
Moja tura teraz to 167.
Jeżeli w Erly Campaign to, jeśli dobrze liczę, masz rok ok. 1248. Zdaje się, że Halberd Militia w miastach powinna pojawić się na przełomie XIII i XIV wieku, więc jeszcze ok 50 lat trzeba poczekać. Nie daje jednak sobie za to ręki uciąć, bowiem Polską grałem raz i szybko zrezygnowałem.
Cytat:
p.s. to nie moja pierwsza gra w tej serii, ale dziękuję za radę i wiem to od dawna ekonomia ponad wszystko, a ci co mają masę zamków a mało miast szybko giną.
Wybacz jeśli ta rada zabrzmiała protekcjonalnie, zasugerowałem się faktem, że jesteś nowym (przynajmniej jeżeli chodzi o rejestracje) użytkownikiem forum.