Świetne. Planujesz osobne oddziały późnego rycerstwa czy też po prostu dasz ulepszenia pancerzy? (swoją drogą medieval 2 to jedyna gra z serii, gdzie ulepszenia broni i zbroi są widoczne ;) )
Wersja do druku
Świetne. Planujesz osobne oddziały późnego rycerstwa czy też po prostu dasz ulepszenia pancerzy? (swoją drogą medieval 2 to jedyna gra z serii, gdzie ulepszenia broni i zbroi są widoczne ;) )
Będą ulepszenia pancerzy :) Można dać maksymalnie 3, więc spokojnie można dojść do zbroi półpłytowej.
Wyglądają świetnie ;)
Zrobiłem już też śląskich i małopolskich, ale zaprezentuję ich jak już skończę resztę ;) Niestety poza tarczami podstawowe poziomy niewiele będą się różniły.
Ja z kolei bardzo jestem ciekaw tych późnych wojsk ;). Mam rozumieć, że wojsko cywilne, zawodowa piechota i tak dalej również będą przechodzić przez ulepszenia?
"wojsko cywilne"? To brzmi jak "mięsożerni weganie" :) Może nie wszystkie, ale na pewno większość jednostek będzie miało ulepszenia.
*Wojsko z poboru, niegdyś chłopstwo z pospolitego ruszenia (jeszcze za czasów drużyny książęcej.)
No właśnie za dużo takiego wojska nie będzie, w późnym okresie Rozbicia Dzielnicowego walki toczono głównie przy udziale rycerstwa i ich pocztów, poza oblężeniami piechota właściwie nie była obecna na polach bitew. Chciałbym to jakoś symulować, żeby np. frakcje sterowane przez ai trzymały piechotę po grodach, bo w polu szybko zostałaby zmieciona, nie wiem jednak na ile jest to możliwe.
Dokończyłem jednostki rycerstwa, starałem się jako-tako zróżnicować tekstury tarcz. Dajcie znać, jak Wam się podobają :)
Rycerstwo małopolskie:
Spoiler:
wielkopolskie:
Spoiler:
mazowieckie:
Spoiler:
opolsko-raciborskie:
Spoiler:
śląskie:
Spoiler:
pomorskie:
Spoiler: