Uruchomić wszystkie 4 rdzenie? Czyli jak ? Poza tym nie przesadzajmy, ten core i5 to nie jest jakiś badziew, który nie poradziłby sobie z taką grą...
Wersja do druku
Uruchomić wszystkie 4 rdzenie? Czyli jak ? Poza tym nie przesadzajmy, ten core i5 to nie jest jakiś badziew, który nie poradziłby sobie z taką grą...
Ale Rome II jest bardzo źle zoptymalizowany. W tamtym roku mógłbyś mieć nawet 10 fps w dużych bitwach. Taka jest prawda, i tego nie przeskoczysz. Tylko najmocniejsze procesory dają radę jako tako w FHD. Ja na szczęście gram w niższej. A co do włączenia wszystkich wątków procka to poczytaj sobie w google. Nie boli. ;)
Rome 2 w pełni korzysta tylko z jednego rdzenia i nie da się sprawić aby nagle zaczęło korzystać z 4. Taka wada silnika.
Można to oszukać poprzez start systemu na 4 rdzeniach. ;) Podobno pomaga, niewiele ale zawsze.
Po włączeniu gry uruchomia się ekran z tytułem i twórcami i zaczyna się ładowanie które trwa w nieskonczoność. Czy to może być związane z kartą graficzną? W internecie wyczytałem że nie może być zintegrowana a ja taką posiadam. Prosze o odpowiedź.
Witam mam problem z uruchomieniem Total War ROME II - Emperor Edition grę ściągnąłem wczoraj bez kłopotów ale jak chciałem ja włączyć to wyskoczyło mi okienko z napisem "przygotowanie do uruchomienia Total War ROME II - Emperor Edition" i tyle, wcześniej jak grałem nie było takiego problemu.
Dodam jeszcze zaktualizowałem sterowniki do grafik,i sprawdzałem spójność plików,jakieś rady
Jest taka rzecz, o którą zawsze zapominam spytać, a momentami strasznie wkurza;). Chodzi mi o sztandary, flagi nad jednostkami. Konkretnie o to, że nie ważne jaką ich wielkość ustawię w opcjach, i tak zawsze moje sztandary są kilka razy większe od wroga:confused:. I sprawia to nie mały problem w kampanii, gdzie przy dużych bitwach widzę moje znaczniki, ale te wrogie są zbyt małe i zwyczajnie ich nie widzę, zlewają się z masą walczącego wojska a moje dodatkowo je przysłaniają przez co mam jeden wielki chaos:(.
Od razu też podam moją hipotezę. Wg mnie to przez mody. Gdy gram czasami multi to oczywiście wyłączam mody, wtedy sztandary są ok, ale w kampanii drobne modziki (np hełmy od KLA;) czy muza z roma I) są włączone i sztandary wariują. Nie wiem czy to to, ale kumpel gra bez modów i jest normalnie. No i chyba we własnych bitwach też są normalne.
Dodatkowo widziałem też na niektórych screenach użytkowników w tematach o kampaniach itp że też tak mają. Wiecie może czy i jak można sobie z tym poradzić oraz czemu jedni mają normalnie a inni katastrofę??????
Witam. Niedawno zacząłem grę w Rome 2. Dosyć szybko napotkałem poważny problem a mianowicie na początku kampanii po pokonaniu wrogich wojsk pod Salernum i kliknięciu w przycisk "Zakończ bitwę" gra przeskakuje do głównego menu a po powrocie do kampanii muszę przejść tą misję na nowo. Stało się tak już 3 razy więc czwarty raz bez próby naprawiania błędu nie ma sensu. Jeśli to ma jakieś znaczenie to moja wersja gry to Emperor Edition. Spotkał się już ktoś z Was z takim lub podobnym problemem i wie jak go rozwiązać? Próbowałem szukać, ale google nie znajdowało niczego takiego.
WITAM mam takowy problem iz zasintalowalem sobie nowy dysk w laptopie win 7 , steam, rome 2 i tu sie uruchamia do pierwszego ekranu z napisem gry rome 2 etc z prawami. i tak stoi. jak przejade zminimalizuje to jest iz rome 2 przestał działac. wczesniej an tym samym laptopie z innym dyskiem gra dziala bez problemow. na stacjonarnym działa. robilem spojnosc plikow, instalowalem wszystko z folderu redit w steam/../rome2/redit . jakis pomysl co zrobic by gra zaczela dzialac?