Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
Cytat:
Zamieszczone przez matimatcmg
tak w ramach ostrzezenia wpomne ze kampania potrafi sie tak zbugowac, ze wiesza mi sie za kazdym razem podczas tury jednego z przeciwnikow:)
jak to dbze ze dostalismy patch ( to ze popsul wiecej niz naprawil to niewazne, liczy sie ze cos roia no nie???:P )
Tak - próbuję się cieszyć. To nic,że gra wpędza mnie swoim poziomem nudności w deprechę. Pojawił się ty zarzut o używaniu sprzętowych trupów do rozgrywki. Owszem ze wstydem przyznaję,że nie zdążyłem zmienić za jakieś 5 tyś PLN-ów mojego przestarzałego i5, 16 GB Ramu i GF660 na coś nowszego i w związkuz tym godze się z tym, że gra przycina mi i cały czas mam wrażenie, że gram na detalach "low". W ogóle czy tylko mnie się wydaje że mapa kampanii jest zaj ... smutna? Może to coś z moim "saturation" w monitorze?
Mi w zasadzie wystarczy jak poprawią szybkość tury komputerów, bo co następna to dłużej to trwa.
A wszystkie dlc i mody przyjdą z czasem, to ciekawiej będzie.
moze najnowsze stery zainstaluj. ja mam i5 8gb i 560ti (ktora jest troszke gorsza od 660) i na full smiga good
Cytat:
Zamieszczone przez Umbrecht
@Lee kliknij sobie " My position" to zobaczysz swoje miejsce w rankingu, pierwsza strona wyświetla dopiero od pewnej ilości zwycięstw.
Nima Panie, nima - normalnie tabula rasa (po tym kliknięciu w ''moja pozycja") - ale szczere dzięki za chęć pomocy :)
Cytat:
Zamieszczone przez ituriel32
Mi w zasadzie wystarczy jak poprawią szybkość tury komputerów.
A mnie tak wqrwili, że interesuje mnie tylko zwrot gotówki
Ja o MODACH do TW :ROME 2 :)
@KAM2150
A czy osoby modujące Total War nie mogłyby się hurtem zebrać i poprosić po tylu latach o otwarcie działu na Nexusie ???
Od lat kwestia pobierania, updejtowania(dla korzystających z modów) oraz zapewne (dla modujących) umieszczania, modyfikowania etc, modów to istne totalne zacofanie w porównaniu do komfortu jaki daje Nexus(ma profile dla coraz większej ilości gier) (sam trochę z niego korzystam modując i jako "biorca" modów pod Elder Scrolls).
Twcenter działa wolno i człowiekowi niedobrze się robi niekiedy jak ma coś pobrać większego albo sprawdzić szybko czy nie było aktualizacji, nie wiem co się z twcenter stało ale jakość działania tamtego forum od dłuższego czasu to porażka.
To jest w dziesiejszych czasach już nawet lekko żenujące i wpływa też na ogólne dziadostwo niektórych modderów TW, którym nawet się nie chce kolejnych wersji modów oznaczać albo tworzyć dobrych readme. O instalacji/deinstalacji i zarządzaniu modami nawet nie wspominam bo to już nawet nie ma co komentować, podobnie się rzecz ma z szybkim i czytelnym sprawdzaniem reakcji odbiorców moda (zero ocen, poleceń etc.) Komfort użytkowania modów na Tw center to Kiła , syf i mogiła.
@MG42
Chłopie ty masz chyba depresję :lol: łap na pocieszenie ( ogólnie dedykacja dla depresyjnych narzekaczy) :) :
[youtube:3lhzk6vc]http://www.youtube.com/watch?v=YTxqaHrXgHQ[/youtube:3lhzk6vc]
A tu dwa filmiki z bitew z AI. Moge powiedziec,ze grafa sporo lepsza od poprzednich wersji, bardziej realistyczniej wygladaja jednostki. Sobie wyobrazam juz te epickie bitwy z zywym graczem. Mozna zauwazyc ten nienaturalny speed jednostek.Ustawienia graficzne maksymalne. A i dosc spore mapy na plus. A i starcia nie sa prowadzone w linii a w kilku malych grupkach.
http://www.youtube.com/watch?v=4NyU83Wuu1M
http://www.youtube.com/watch?v=PsMnIwtwFAw
Haha.Też masz czerwone niebo po patchu. Podobno pracują już nad rozwiązaniem tego problemu :)
Cytat:
Zamieszczone przez Umbrecht
Ja o MODACH do TW :ROME 2 :)
@KAM2150
A czy osoby modujące Total War nie mogłyby się hurtem zebrać i poprosić po tylu latach o otwarcie działu na Nexusie ???
Od lat kwestia pobierania, updejtowania(dla korzystających z modów) oraz zapewne (dla modujących) umieszczania, modyfikowania etc, modów to istne totalne zacofanie w porównaniu do komfortu jaki daje Nexus(ma profile dla coraz większej ilości gier) (sam trochę z niego korzystam modując i jako "biorca" modów pod Elder Scrolls).
Twcenter działa wolno i człowiekowi niedobrze się robi niekiedy jak ma coś pobrać większego albo sprawdzić szybko czy nie było aktualizacji, nie wiem co się z twcenter stało ale jakość działania tamtego forum od dłuższego czasu to porażka.
To jest w dziesiejszych czasach już nawet lekko żenujące i wpływa też na ogólne dziadostwo niektórych modderów TW, którym nawet się nie chce kolejnych wersji modów oznaczać albo tworzyć dobrych readme. O instalacji/deinstalacji i zarządzaniu modami nawet nie wspominam bo to już nawet nie ma co komentować, podobnie się rzecz ma z szybkim i czytelnym sprawdzaniem reakcji odbiorców moda (zero ocen, poleceń etc.) Komfort użytkowania modów na Tw center to Kiła , syf i mogiła.
Odpowiedź prosta, ludziom się nie chce. Robią to za darmo i robią jak im wygodnie, bo jednak poświęcaja na to swój wolny czas. Sam sporo o tym wiem, bo już nie raz słyszałem od dziewczyny "I co, do pliczków Ci śpieszno?", a ona i tak tolerancyjna, bo bardzo lubi na kompie grać ;P Masz jeszcze różne narodowości, np ruscy zawsze dają mody na jakieś ich debilne serwery i zakazują umieszczania ich gdzie indziej. I tak to jest, bo każdy pracuje dla siebie/swojej ekipy. Nie ma czegoś takiego jak jednolita społeczność moderów. Jak komuś sie nie podoba, że musisz coś szukać to jego wina, jak ktoś robił moda i poświęcił na to kilkadziesiąt godzin/dni to niech odbiorcy chociaż chce się spędzić pół godziny na instalację.
Cytat:
Zamieszczone przez szrama86
Haha.Też masz czerwone niebo po patchu. Podobno pracują już nad rozwiązaniem tego problemu :)
Ano. Klimat marsjanski;)
P.S. Jak ktos ma pasje, to bedzie tworzyl nie patrzac czy robi to za free czy nie. Takze jak sie komus nie chce, to jaki z niego moder:) Np Darth Vader ciagle cos produkuje.