Możesz sobie wybrać, które chcesz (np: technologie lub regiony) w plikach w patchu. W tym przypadku 4.6
Wersja do druku
Możesz sobie wybrać, które chcesz (np: technologie lub regiony) w plikach w patchu. W tym przypadku 4.6
Oczywiście je też obowiązkowo zainstalowałem. Jednakże nadal nie mam dostępnego np. prawa przemarszu. Więc albo ja coś źle zainstalowałem, albo po prostu tego nie ma.
Sojusz automatycznie daje prawo przemarszu.
No cóż a ja będę wracał do tego tematu jak bumerang aby naszego submoda przekazać Lordsith'owi aby ten w jednym z najbliższych łatek wrzucił go do swojego moda i zunifikował go z nim.
Witam wie ktos moze gdzie znajde w wind.10 ta nieszczesna sciezke ;Application Data\The Creative Assembly\Empire\scripts. ? szukam tego i nie potrafie znalesc .prosze o pomoc
Odgrzewam kotleta. Ja gierkę właśnie nabyłem, testowałem DM a teraz IDP.
IDP lepsze o tyle że nie ma spam armii.
Jest opcja (lub da się jakoś łatwo zrobić)
- u mnie komp nie chce praktycznie zawierać pokoju, musze płacić bajońskie sumy lub domaga sie prowincji gdy sam ledwo dycha ;]
- formacja kwadrata nie strzela?
- brakuje mi ostrzału szeregami
- mam wrażenie że badania niewiele wnoszą
Nie widzę tu info o VDM 2.1 for IDP, z opisów wynika że diametralnie zmienia rozgrywkę. Ktoś to testował?
Czołem,
Zainstalowałem sobie moda + jednostki polskie + VDM 2.1 i rozpocząłem kampanię RONem. Wygląda to całkiem fajnie zwłaszcza że na początku jest dość ciężko z powodu braku kasy i podłych nastrojów w państwie. Jest wyzwanie jest zabawa.
Mam tylko jeden mały problem. Nie mogę budować statków. Żeby to zrobić muszę wynaleźć jakąś technologię która jest powiązana z ostatnim poziomem budynku admiralicji i będzie się mielić przez 216 tur ;).
Tak z ciekawości sprawdziłem sobie jak mają inne nacje i ku mojemu zdziwieniu mają to samo. Ani Szwecja, ani Wielka Brytania, ani Prusy nie mogą budować statków i muszą najpierw dojść do tej technologi. Przez to że nie mam floty, Szwedzi ciągle blokują mi port a to powoduje spadek moich dochodów i tak dalej. Czy może mi ktoś powiedzieć o co w tym chodzi? To jakiś bug czy zamierzone utrudnienie?
Jak to zainstalować ?
Pobrałem wszystkie party rozpakowałem do folderu data, skopiowałem plik ze skryptami i próbując odpalić grę ze skrótu Empire TW, odpala się ekran startowy po czym gra się wyłącza.
Czy ktoś potrafi mi pomóc ?
Mod zainstalowany oczywiście na czystą dopiero co pobraną wersje Empire.
A korzystałeś z poradnika ze strony TWC?
http://www.twcenter.net/forums/showt...D-INSTALLATION