Mógłby ktoś zhostować moda na czymś innym niż catshare ?
Wersja do druku
Mógłby ktoś zhostować moda na czymś innym niż catshare ?
Jak miałem czas na medka to usprawniałem różne modyfikacje na własny użytek, zawsze coś mi nie pasowało;) Swojego czasu pracowałem nad dostosowaniem moda KGC pod XVII wiek, czyli zebrałem wszystkie dostępne "na rynku" modów jednostki, poprawiłem znacząco mapę z tego moda (osady + rzeki) ale zabrakło mi już czasu na dokończenie pliku export_descr_building...
Chyba niektóre jednostki w bitwach gracza powodują ctd, jak będę to sprawdzał to zrobię listę...
A miałbyś ochotę dołączyć do ekipy? Mamy jeszcze wiele do zrobienia, ale brak nam umiejętności.
prussen chomikuj z darmowym transferem może być, czy może jakaś inna strona?
Wstępnie moja odpowiedź brzmi tak. Znam się głównie na edycji mapy i edycji plików tekstowych (jednostki- tu wszystkie pliki, budynki, podstawowe pliki z folderu data, itd.). Jakby co to nie mam w ogóle doświadczenia w zmianach: ai bitewnego i kampanii, zmianach cech, skryptach itp.
Zastrzegam też że do 15-16 stycznia nie będę mógł się w pełni poświęcić, bo mam konferencję w Brukseli:cool:
A przy czym macie wakaty?
A zostawicie i stary? Bo już 2 dzień to pobieram. (4h czekania po pobraniu pliku i 4h samego pobierania).
Wakat głównie jest na pliki od jednostek i budynków niby coś ja tam dłubię, ale brak mi doświadczenia więc ktoś wprawny się przyda, co od razu widać w kwestii pchnięcia własnych bitew do przodu. W sumie każda pomoc się przyda, bo i co głów więcej to i lepsze pomysły:)
adriankowaty spokojnie nie zamierzam kasować tych linków.
k.m. wyślę Ci hasło do naszego subforum i tam omówimy szczegóły żeby nie zaśmiecać wątku głównego.
Cokolwiek byle ściągnęło się szybko.
W takim razie jutro zaczynam wrzucać moda na chomikuj.
Naprawione własne bitwy:
http://przeklej.org/file/UIbxVS/export.descr.unit.txt
http://przeklej.org/file/dEL3M5/descr.sm.factions.txt
http://forum.totalwar.org.pl/attachm...3&d=1419701497
Garść screenów:
Spoiler:
Uwielbiam te bicorny. :D Świetna robota, powodzenia w dalszym ulepszaniu moda!
A kto by nie lubił? A czy ta piechota walczy na bagnety?
Z tego co wynika z opisu walczą. Akurat to można odwzorować nawet fajnie w Medievalu, choćby w Secession Civil War, w Potopie pewno tak samo.
Tak walczy tylko, że wygląda to jakby uderzali toporem, więc jest to trochę niedopracowane.
Mała poprawka, tym razem dotycząca warunków zwycięstwa Kozaków w krótkiej kampanii, mianowicie nie dopatrzyliśmy że aby wygrać muszą oni zdobyć tylko dwa regiony, w wyniku czego błyskawicznie wygrywali.
Link: http://przeklej.org/file/7kLcBA/desc...conditions.zip
Czekam na pełną wersje moda z niecierpliwością ;)
Podaję mały poradnik odnośnie tytułów dla Anglii:
Aby otrzymać tytuł
-Duke of Norfolk należy umieścić generała (oprócz króla i księcia, gdyż oni otrzymują tytuł króla Anglii i księcia Walii) na 2 tury w mieście Hereford automatycznie najstarszy syn owego księcia otrzymuje tytuł dziedzica, bodajże księcia Arundel
-Duke of Lenox - 2 tury w mieście York
-Markiz Angus - 2 tury w Berwick
-Markiz Huntly - 2 tury w Edynburgu
- Markiz Argyll - 2 tury w Inverness - najstarsi synowie również otrzymują dziedziczne tytuły jako następcy.
W RON i w Moskwie wystarczy jedna tura w miastach i generałowie otrzymają urzędy np. wojewoda bracławski, ruski itp
Po wybudowaniu odpowiednich budynków w każdym państwie generałowie będą otrzymywać urzędy np. Marszałek polny, hetman, podskarbi, kanclerz, wojewoda prawej ręki itp.
Podobne tytuły dziedziczne jak w Anglii występują w Hiszpanii, Francji tylko na tą chwilę muszę sprawdzić czy Artem wrzucił te zmiany czy nie.
Jak tam idzie uploudowanie moda na chomikuj ?
Dzisiaj albo jutro linki już będą. Wielkie dzięki dla RockMiguela który mnie w tym wyręcza.
Jutro niestety. Dziś musiałem odespać wczorajsze ( i dzisiejsze w sumie) ściąganie. Dla nocnych marków będzie ok. 4 w nocy, ale nie będzie jeszcze darmowego transferu :)
http://chomikuj.pl/RockMiguel
Interesuje was zawartość folderu Potop Total War beta. Ściąganie wszystko i tworzycie jeden folder :)
Nowa poprawka tym razem dotycząca armii na mapie kampanii. Poprawka zmniejsza armię Szwecji, Kozakom i Imperium Osmańskiemu, dzięki czemu nie biją już tak swoich przeciwników. Zwiększyłem za to armię Szwajcarii, ponieważ szybko ją niszczono.
Link: http://przeklej.org/file/1OgPaI/descr.strat.zip
Pik wypakować do data/world/maps/campaign/imperial_campaign
Pierwszy post zaktualizowany o alternatywny link do ściągnięcia modyfikacji.
No panowie mod jest naprawdę SUPER jest parę drobiazgów jeszcze do zrobienia ale nic ,muzyka z polskich seriali jest Boska i w ogóle mapa i jednostki
A jeszcze jedno po bitwie jak klikam na następną turę to mnie wywala,czy jest jakaś rada na to ?
Która tura? Kim grasz? Spróbuj poprzesuwać inaczej agentów. Podaj w spoilerze treść loga.
Ewentualne błędy dawajcie w Problemy techniczne http://forum.totalwar.org.pl/showthr...lemy-technicze zawsze łatwiej wyłapać niż z całego wątku.
Fajnie, ale gdzie się ten patch na własne bitwy wypakowuje?
Nieważne...
Witam serdecznie, długo czekałem i jeszcze pewnie poczekam na stabilną wersje.
Na chwile obecną, pierwsze co zrobiło na mnie WIELKIE wrażenie to muzyka - pasuje idealnie, dodaje ducha walki podczas bitew, wielkie brawa!
Niestety, dwukrotnie wywaliło mi grę, w takich przypadkach:
1. Uruchomiłem kampanie, zauważyłem iż jest za jasno. Powrót do ustawień, zmniejszam jasność, odpalam raz jeszcze kampanie i dziękuje.
2. Stoczona pierwsza bitwa - wygrana, w tej samej turze rozpoczęcie drugiej - wywaliło grę.
Dodam, że na podstawce czy SS nigdy nie występowały tego typu problemy.
Mimo, że nie dawno zwątpiłem nad powstaniem tego moda, ponieważ była cisza to teraz znów mogę czekać na niego rok i znów chętnie wrócę do Medievala.
Nie poddaje się, gram dalej - mam nadzieje że za często gre wywalać mi nie będzie. Podzielę się w niedalekiej przyszłości uwagami i propsami.
Mimo wszystkie, wielkie brawa dla Was Panowie (kobiety jakieś tworzyły?), liczę że dalej będziecie tworzyć.
Szkoda, że nie mam czasu, a bym chętnie w miarę możliwości mógł pomóc przy tym projekcie. Gdybym chociaż miał jakieś podstawowe pojęcie..
A więc - zabieram się za testowanie.
pozdrawiam
Szczęśliwego nowego! :)
Mógłby ktoś potwierdzić czy też sprostować, Wy też nie macie dostępnej Husarii w własnych bitwach?
Jak AI się sprawuje?
Ja dużo nie grałem, jeszcze trzeba trochę z balansem kampanii powalczyć to pewnie będzie hulać, ja jak pogram dam znać, inni też może coś skrobną. Radzisz zmienić na najnowsze?
Ta kamera podczas bitew wariuje tzn. pojawia się czasami czarne tło w niektórych miejscach.
No wariuje czasem, ale to już kwestia stabilności, a tego chyba sami nie poprawimy:(
Mnie strasznie irytują te gigantyczne armie Kozaków, serio, Rzczplita ma gg na starcie.
A łatkę redukującą im armie zainstalowałeś? Jeśli chcecie to mogę jeszcze im zmniejszyć wojska.
Artem jestem przeciwny żeby jeszcze uszczuplać siły Kozakom, przecież o to chodzi żeby trochę się z nimi napocić. Zresztą dlatego mieliśmy kłopoty jak rzucili się z tatarami całą kupą na RON.
Według mnie armie które są w łatce są już wystarczająco uszczuplone, ale zawsze warto wysłuchać opinii innych.
Choć w sumie... 3 armie na 1naszą, w sumie gdyby nie śmierć chmielnickiego w bitwie, miałbym pograne, ja mówię o RP która jest prowadzona przez Bota, bo wtedy Kozacy miażdżą całą Rzplitą.
Fakt, ale jeśli dodamy nowe jednostki dla RON, to gracz będzie miał za łatwo :) Trzeba znaleźć jakiś złoty środek.
Zastanawialiśmy się jak to obejść, według mnie najlepiej byłoby jakoś zablokować możliwość wyjścia za "mąż" poprzez dodanie jej "męża" dodałoby się fotkę faceta na tej samej zasadzie jak w przypadku Krystyny W i tyle (ale żeby czasami nie mieli dzieci to jej mąż byłby zaznaczony jako zmarły).Cytat:
post scriptum: zauważyłem, że można "ożenić" królową szwedzką, co też uczyniłem legalizując związki homoseksualne w XVII wieku.:P
Świetnie, teraz jeszcze Imperium Osmańskie mnie atakuje, Szwecja, z Kozakami się uporałem, teraz 3armie tatarskie oblegają mi kresy..., 2armie szwedzkie północny wschód a 1armia Turecka, kraków i okolice... walę taką grę, w 3\4prowincji nic nie można werbować, byle straż miejska werbuje się co 20tur... husarii mam tylko 1 oddział, po wojnie z kozakami nawet nie mam gdzie ich przetrenować bo zostało 8ludzi. Do wszystkich "miłośników historyczności" zagrajcie sobie Rzplitą, -4000na turę, wojska chyba najsłabsze w regionie... tyle dobrze, że mod jest stabilny.