Można by było skasować sam folder w którym zawarte są te karty i tylko doinstalować jego, zamiast całej gry...
Wersja do druku
Można by było skasować sam folder w którym zawarte są te karty i tylko doinstalować jego, zamiast całej gry...
Naucz mnie tego, bo nie potrafię :D
Usuwasz folder w którym są karty jednostek (tylko najpierw musisz się dowiedzieć który to). Sprawdzasz spójność plików via steam - masz doinstalowane brakujące rzeczy (czyli usunięty przez siebie folder).
Ok dzięki, postaram się dowiedzieć i sprawdzę.
FireFighter, podaj lepiej co to był za mod żebyśmy sprawdzili dokładnie jakie foldery i pliki wchodzą w jego skład. Wtedy wystarczy je tylko wyrzucić i dać sprawdzanie spójności plików na steam, a on dociągnie już reszte :)
Usunąłem co trzeba, karty już mam domyślne, wszystko zadziałało, a mod to Bulldog Unit Cards (jakoś tak). ;)
Cześć, na forum jestem nowy choć obserwuję i ciągnie mnie do wypowiadania się.
Nie wydaje mi się, żeby była jedna frakcja. Obserwuję posty TW na fb i zazwyczaj tam podają frakcje, jakie są dostępne w kolejnych dodatkach. W piątek udostępnili zdj z Augustem. Zapewne w poniedziałek pokażą Oktawiana. Być może pokażą jeszcze Lepidusa, bądź Kleopatrę. Btw zostaje im jeszcze trochę czasu, na podanie dwóch frakcji oraz zaprezentowanie bitew historycznych. Do tego zapewne będziemy mogli podziwiać grę (zazwyczaj nieudolną) bandy z CA. Można więc założyć taki plan:
pon - zdjęcie z Oktawianem
wt - zdjęcie z Lepidusem/ Kleopatrą
śr - frakcja
czw - frakcja
pt - bitwa
pon - gameplay
wt - wydanie dodatku
Ewentualnie mogą pokazać gameplay w środę, a pon zostawić na notkę o innej bitwie. Jakby nie było mają co udostępniać i mniej więcej taki harmonogram może być jaki napisałem wyżej. Myślałem jeszcze o innych dodatkach jakie mogą się pojawić i brałem pod uwagę wilmiki promujące grę. Był filmik o tym jak zabijają Cezara, mieliśmy Cezara w Galii. Był film o tym jak kłócą się w senacie o atak Hannibala - kampania z Hannibalem. Film o Kleopatrze, w którym wykorzystali postać Antoniusza, (który był pokazywany też na początku przy Kartaginie bardzo często jako Scypion) mamy wojnę domową. Ktoś pisał o tym że są miejsca na 4 DLC jeszcze. Jako że limit się wyczerpał opierając się o filmiki, gdzieś mi tam chodzi po głowie myśl, że następne DLC będą nowymi kampaniami typu Aleksander Wielki, czy Upadek Rzymu i najazdy barbarzyńców. Ale to takie moje domniemania... Wracając do Augusta, chyba nikt nie mówił właśnie o bitwach historycznych. Pamiętam, że gdzieś ktoś pokazał wykaz przypuszczalnych bitew dostępnych w grze, w tym kilku już dostępnych. Dla mnie do dodatku Augusta pasuje kilka z tych bitew więcej niż dwie.
O co chodzi z tym limitem dlc? Bo już któraś osoba o tym wspomina?
Nie ma co porównywać tego DLC z poprzednimi minikampaniami. Ta kampania będzie się rozgrywać w innych czasach, więc armia Rzymu będzie wyglądać zupełnie inaczej, poza tym, skoro mają być do wyboru 3 frakcje Rzymskie które na pewno będą się od siebie różnić, więc można to potraktować jako 3 nowe frakcje.
Obstawiam, że ktoś przeinaczył to o czym pisałem wraz z innymi osobami: na steamie od listopada/grudnia są 4 ukryte DLC do R2TW, których nie wypuścili jeszcze bo bali się reakcji swojego community biorąc pod uwagę stan gry i ilość DLC które już zdążyli wydać od premiery D:
Całkiem możliwe, że jedno z tych DLC jest osadzone na wyspach Brytyjskich bo kiedyś tam wrzucali screeny z Icenami, + CA siedzibę ma w Anglii i dba o swoich rodzimych graczy.
Pozdrawiam