Tak, ale tu chodzi o to, że jedna z najbardziej charakterystycznych grup kulturowo-etnicznych nie pojawia się w ogóle. Auxillia i najemnicy byliby spoko, choć mam dziwne wrażenie, że się nie doczekamy...
Wersja do druku
Tak, ale tu chodzi o to, że jedna z najbardziej charakterystycznych grup kulturowo-etnicznych nie pojawia się w ogóle. Auxillia i najemnicy byliby spoko, choć mam dziwne wrażenie, że się nie doczekamy...
I macie swoją Judeę w nowym dodatku. Ale chyba niegrywalną. Aczkolwiek na mapce co wstawiło CA jest :)
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.n...76c41a20c9e914
Czyli nacje pogrubione mają być grywalne w tej kampanii?
Prawdopodobnie tak, po co inaczej by to zaznaczali :P Judeę i inne nacje odblokują w ciągu tygodnia po premierze, nie ma problemu. Mnie interesuje, jakie stosunki łączą Egipt z Oktawianem? I czy będą zrzynać kasę na dodatkach?
Jeśli dobrze widzę i myślę to Sycylia to jedna prowincja, a jeśli tak to jest szansa na mury wokół Syrakuz, czyli Pompey będzie pierwszą nacją jaką będę grać. Są pogrubieni.
Proponuję, żeby od momentu mapy rozmawiać o Imperator Augustus w nowym temacie, bo Emperor Edition to tylko wznowiona gra zawierająca m.in. tą kampanię. ;)
http://forum.totalwar.org.pl/showthr...-Campaign-Pack
Skoro Markomanowie(?), będą tutaj grywalni, to pewnie dojdą też do głównej kampanii. Czyli prawdopodobnie dostaniemy Armenię i dwie germańskie frakcje, czego można było się spodziewać po ulepszeniu Swebów. Zastanawia mnie tylko kto jeszcze, ewentualnie, by się łapał. Stawiałbym na Cherusków, bo zapisali się dość istotnie w historii.
Poza tym jestem już prawie pewien żydowskich jednostek w najemnikach/auxilii:D.
Jeszcze jedną germańską?? Ja obstawiam Cymbrów. Mają ciekawą lokację i można się fajnie pobawić :) Chreuskowie są jednocześnie obok Swebów i Markomanów. Szczerze przyznam ze Markomanow obstawiałem jako germańską frakcję. Tyle że spodziewałem się większego rozwoju wschodu niż północy...
Gdyby Cymbrów zrobili grywalnych to byliby moimi pierwszymi barbarzyńcami którymi bym zagrał w Romku 2.;)
Możecie mieć rację. Cymbrowie też wydają się bardzo prawdopodobni i mają ciekawsze położenie od Cherusków. Mimo wszystko, dla mnie Cheruskowie wciąż mają szansę. Położenie przy innych grywalnych frakcjach nie zawsze jest brane pod uwagę przez CA. Najlepszym przykładem jest Grecja+Macedonia+Bałkany.
Gajusz, od siebie poleciłbym kogoś z Bałkanów lub Iberii, jeśli ich masz. Naprawdę fajnie się nim gra.