Ciekawe wieści,pytanie jakie jest ich źródło? Obniżenie miasta o poziom agentem brzmi jak gruba przesada.
Wersja do druku
Ciekawe wieści,pytanie jakie jest ich źródło? Obniżenie miasta o poziom agentem brzmi jak gruba przesada.
Info było w tym artykule: http://wccftech.com/total-war-warham...medium=twitter
zostało już usunięte, tak samo jak film, który omawiał ten artykuł: https://www.youtube.com/watch?v=fpopYOO3oIg
A zatem, chwilowo można/nie można wierzyć mi na słowo ;)
Może są to fałszywe informacje (i z tego powodu zostały pousuwane) albo za bardzo się pośpieszyli z ich ujawnieniem.
Ten agent w artykule był opisany, jak unikalny/specjalny bohater - wydaje mi się, że na miarę Green Knighta lub tych bohaterów Norsmenów. Niekonieczne musi być zatem przesadzony - tym bardziej, że po jednym użyciu ginie (tak rozumiem samobójczość ataku ;)
Na potwierdzenie "niewidoczności" można wskazać, że na oficjalnej mapie główne rejony startowe skavenów są zaznaczone ruinami (duże ikony ruin). Nie ma być połączeń pomiędzy miastami - skaveni poruszają się "normalnie" po powierzchni.
Te mechaniki mogą być, ale ten samobójca... Na samą myśl o tym paskudztwie zaczynam się martwić.
Bo wystarczy wyobrazić sobie sytuacje że grasz lizakami i masz wojnę z 3 frakcjami szczurków i teraz każda wysyła swojego agenta na Twoją stolicę. I z 5 poziomowej osady robi się 2.
Ilość warunków potrzebnych by to coś tak bardzo nie denerwowało byłaby liczna.
No i mamy zaktualizowaną mapkę:
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net...1a&oe=5A315025
Zalecam zerknąć na napis pod klanami Skavenów.
EDIT: Co do Megakampanii
Cytat:
This will be shortly after launch, weeks not months, and will be our very first content release.
Ciekawe jak będzie z launcherem, będzie się megakampanię odpalało z Warhammera 2? Z obu? Czy jak :D
Ja tam mam nadzieję, że przeniosą tę mapę sensownie, a nie zrobią po prostu sklejkę to raz. Dwa, że przeniosą Skryre i Moulder do OW. Trzy, że dodadzą więcej terenu, wsadzą TK dodatkowo, a także że wytną w Karak Ungor trochę terenu dla Neferaty.
Cztery, co już raczej na daleką przyszłość, że dodadzą ręczne bitwy morskie i malarz armii.
Pięć, jak już W3 wyjdzie, że będzie można przemykać od zachodu do Nipponu i Cathayu jak w Civilization V, o ile te rasy dojdą.
Wyborny żarcik, choć wcale tak nie będzie. Jak masz na kompie Warha 1 i 2 to masz już Megakampanię.
EDIT: Zaktualizowałem Roster Skavenów. Jakby ktoś zauważył coś, w czym się mylę to niech da mi znać, od razu poprawię. Co do natomiast uogólnień to i potem je podzielę na strzelców itd.
Wygląda to świetnie,no i jednak przeciek Zunaboxe się potwierdził ;). Mam wrażenie,że każda kolejna rasa jest bardziej dopracowana od poprzedniej,dlatego bardzo jestem ciekaw gameplayu pozostałych frakcji z drugiej części. Nowy interfejs też na duży plus,mam nadzieję że i jedynka doczeka się aktualizacji pod tym względem.
PS: Arroyo wydaje mi się, że mnisi zarazy byli na trailerze(zresztą muszą być skoro jednym z grywalnych klanów jest klan Pestilens),poza tym za wcześnie pisać o brakach skoro jeszcze CA nie udostępniła pełnego rosteru.
Mogłem napisać o brakach, bo to na razie z tych, których nie widziałem. Oczywiście zmiany wprowadzać będę co nowość.