Zmniejszyłem Jerozolimie w fazie walki w zwarciu liczbę kawałków do 10 i wszystkie się odpalają z podobną częstotliwością. :) Rozegrałem parę bitew i widzę pozytywną poprawę.
Wersja do druku
Zmniejszyłem Jerozolimie w fazie walki w zwarciu liczbę kawałków do 10 i wszystkie się odpalają z podobną częstotliwością. :) Rozegrałem parę bitew i widzę pozytywną poprawę.
Dzięki za info, w takim razie muszę sprawdzić i poucinać tu i tam w pliku z muzą. Pytanie ile wynoszą te ograniczenia i czy są odrębne na kampanię i bitwy? Czy na bitwy są odrębne ograniczenia na 3 fazy bitwy, czy jedno łącznie? No i czy ograniczeniem jest czas łączny czy ilość kawałków? Hmmm, w docudemons (plik z informacjami m. in. o ograniczeniach w Medku) nie znalazłem nic dotyczącego muzy.
P.S. w razie jakbyś coś jeszcze odkrył do daj znać :)
Nie jestem pewien, tylko moje przeczucie ale chyba są odrębne 3 fazy bo przy tension oraz mobilize odpalają wszystkie kawałki bezproblemowo. Raczej, może kto inny coś powie na ten temat? Bo warto byłoby się wypowiedzieć i pomóc jak się gra, napisać czy się spostrzegło ten problem. :cool:Cytat:
Czy na bitwy są odrębne ograniczenia na 3 fazy bitwy, czy jedno łącznie?
Co do reszty nie mam pojęcia ale liczę na posty innych, zwłaszcza co do tego czy w kampanii wszystkie utwory odpalają, bo ja swojej nie zacząłem jeszcze (Bellum z Megasubmodem potrafi wciągnąć samymi własnymi bitwami i to jak hehe).
Proszę o nowy link z Longer Assimilation bo pod tym http://przeklej.org/file/zVau1D/longAss.txt już nie ma pliku.
Wypróbowałem sobie nową taktykę polegającą na ataku egiptu zamiast syrii, vh/vh :)
http://zapodaj.net/3f142711d87c4.bmp.html
Czy można wstawić jeszcze raz linka z Longer Assimilation z głównego posta ?
Z podziękowaniem :)
Mam pytanie - od czego zależy spieniężanie skarbu w stolicy ? Czasem jak przekazuję go generałowi to ten skarb nawet po odczekaniu paru kolejek nie znika ze świty.
Generał blisko stolicy i kliknij na niego szybko, pojawia się info o spieniężeniu skarbu, raczej łupu. (Raczej raz wystarczy kliknąć).