Cytat:
Pouczasz mnie bym rozróżniał znaczenia słów. OK, tylko gdzie się pomyliłem?
Czy chodzi Ci o przykłady jakie wymieniłem? One należą do osób, które znam osobiście dosyć dobrze. Nie licząc dziewczynki która cierpiała na zanik mięśni (było to we Włoszech). Mam wielką łaskę, że Bóg pozwala mi widzieć i słyszeć o wielkich jego dziełach. Owszem zdarzają się kłamcy ale czy ja mam uważać, że sam kłamię na to co widzę? :P :P Uzdrowienie fizyczne jest ważne nie dlatego, że poprawia komfort życia ale dlatego, że prowadzić ma do pogłębienia relacji z Bogiem, nawrócenia innych oraz aby spełniły się słowa pisma [Jan 12](37) Chociaż jednak uczynił On przed nimi tak wielkie znaki, nie uwierzyli w Niego, (38) aby się spełniło słowo proroka Izajasza, który rzekł: Panie, któż uwierzył naszemu głosowi? A ramię Pańskie komu zostało objawione? (39) Dlatego nie mogli uwierzyć, ponieważ znów rzekł Izajasz: (40) Zaślepił ich oczy i twardym uczynił ich serce, żeby nie widzieli oczami oraz nie poznali sercem i nie nawrócili się, ażebym ich uzdrowił.
Bardzo często piękniejsze od fizycznych uzdrowień są mniej spektakularne uzdrowienia duszy.
Ty po prostu nie przeczytałeś co do Ciebie napisałem i tego nie skomentowałeś. Bo to ^ trudno nazwać komentarzem na mój post. Powtórzę więc jeszcze raz:
Cytat:
Tam gdzie jest bieda materialna i duchowa Bóg czyni więcej, ponieważ ludzie są bardziej skłonni całkowicie zaufać mu. Dlatego w Szczecinie jestem świadkiem tego co napisałem. W Brazylii dzieją się rzeczy dla nas uważanie za "większe" czarne wołgi porywające dzieci. O Afryce nawet nie wspominając.
Nie. Jeżeli człowiek chce w coś wierzyć, to będzie w to wierzył i skłoni swój umysł do takiej percepcji rzeczywistości, aby dopasować ją do swoich przekonań. Tyle w temacie.