Ja tylko Gra o tron i doktor House.
Wersja do druku
Ja tylko Gra o tron i doktor House.
Jak tam opinie przy 3 sezonie Gry o Tron? Pewnie to wina tego iż przed tą częścią inaczej niż poprzednich przeczytałem książkę ale wydaje mi się słabsza. Nie rozumiem poco tak bardzo wałkowany jest Renly i jego homoseksualizm, w książce to było ledwo wspomniane i to nie wprost tak że nawet można było to przegapić. Rozumiem że ze względu na fakt iż Martin macał w serialu "paluchy" można uznać iż Gendry jest istotny, no ale homoseksualizm Renlyego?
Nie mogę też zrozumieć o co chodzi z tym wyrżnięciem ludzi północy w Harrenhall. Przecież to się nie zgadza ani z tym co widzieliśmy w serialu ani z tym co było w książce.
W pierwszym odcinku rzuciło mi się jak nie wykorzystali sytuacji ażeby odwzorować lepiej postać Poda (giermka Tyriona). W scenie w której mówi mu o przybyciu siostry aż prosi się aby tak jak w książce przedstawił ją większą ilością "tytułów", jest nawet odpowiednia przerwa.
Ale tylko pierwszy sezon ;)
[youtube:hzvp1s62]http://www.youtube.com/watch?v=UXjTEw9Qm0k[/youtube:hzvp1s62]
Hmm, oglądam Twin Peaks w Internecie i nie bardzo ogarniam rozróżnienia na sezony, teoretycznie pierwszy kończy się
[spoiler:1fohxf3b]gdy agent Cooper zostaje postrzelony w hotelu[/spoiler:1fohxf3b]
tak? Czy jest jakaś inne rozróżnienie?
Jak to co? Powtórka będzie z Lost i Spartakusa :D Do bólu, do kości obrabiać temat, na dany szczegół fabularny, Martin i cała ekipa filmowa, plus aktorzy muszą z czegoś żyć :) czytałem Tron , bo książka a serial podobnie, jak w przypadku innych cykli z fantastyki przeniesionych na ekran małego, czy dużego ekranu rozmija się z oryginałem już po kilku odcinkach :)Podsumowując, znajomość książek powoduje jednak że filmy gorzej się odbiera, tak jest w moim przypadku, ale jak zawsze powtarzam są różne gusta :)Cytat:
Zamieszczone przez Dagorad
Twin Peaks uwielbiam, oczywiście drugi sezon to faktycznie nie to samo, co jednak nie zmienia faktu że zakończenie było fajne :shock: warto pamiętać o słowach majora Briggsa, one tłumaczą czemu stało się tak a nie inaczej :P Jestem fanem serialu, po jego obejrzeniu polecam sięgnąć po wydanie w formie filmu na Europę, posiada 22 minutowe alternatywne zakończenie. Po serialu warto poznać historie przedstawioną w filmie "Twin Peaks: Ogniu krocz ze mną". Na koniec polecam książkę napisaną przez córkę Lyncha; "Sekretny dziennik Laury Palmer". To takie dopełnienie historii. :D
Dzisiaj na AXN startuje Hannibal, jestem ciekaw jakie to będzie?
[youtube:boa67w7o]http://www.youtube.com/watch?v=dnMgxYjWNZI[/youtube:boa67w7o]
Ja bym powiedział, że film jest boleśnie zły i właśnie nie warto go oglądać by sobie opinii o Lynchu nie psuć ;)Cytat:
Po serialu warto poznać historie przedstawioną w filmie "Twin Peaks: Ogniu krocz ze mną".
A co do samego serialu i drugiego sezonu to go psuje wątek drewna jeżdżącego na motorze i dalszego jego losy oraz rudej laski z mega siłą i opaską na oku - kompletnie od czapy te wątki są.
A propo Hannibala przypomniało mi się jak kiedyś miałem test z historii i mój kolega napisał że "Hannibal to ten typu z Milczenia owiec co ludzi wpie@dalał".
Twin Peaks
Banalne ale może ciut wyjaśni
sezony link:
http://www.filmweb.pl/Miasteczko.Twi...pisodes#sezon1
Fabuły nie pamiętam :(
Ale też nie dzieliłbym aż tak - choć faktycznie im dalej tym również moim zdaniem słabiej... chyba si e po prostu opatrzył / ograł ten mroczny świat "Bliźniaczych Szczytów", no ale dla mnie gdzieś w połowie drugiej serii.
============
Spartakus krew i piach - niezły ale nie dość dobry żebym nie dosypiał - bo przecież "wykastrowanej" wersji nie ma co oglądać.
Ostatnio mnie zafascynował serial o USA z lotu ptaka na TVN Meteo (tytuł uciekł mi chwilowo z pamięci).
Zapomniałbym o "Czterej Pancerni i Pies" może nie jest poprawny historycznie ale świetnie się ogląda.