a ja mam takie pytanie otóż czy da się jakoś znieść limity na nie które jednostki? Bo w końcu udało mi się zrekrutować husarię i problem w tym, że mogę tylko 10 tych jednostek wyprodukować a chciałbym dużo więcej...
Wersja do druku
a ja mam takie pytanie otóż czy da się jakoś znieść limity na nie które jednostki? Bo w końcu udało mi się zrekrutować husarię i problem w tym, że mogę tylko 10 tych jednostek wyprodukować a chciałbym dużo więcej...
Mam problem.Zapomniałem hasła do konta na steam.A Empire total war i steam instalowałem
już drugi raz.Z "Przypominaniem utraconego hasła" też o dziwo nie mogę sobie poradzić!
Wiem że głupia sytuacja no ale ludzie .... POmoCY!!!!!!!!!!!
napisz do supportu steama, jeżeli nic nie poradzą twoim jedynym wyjściem jest kupić nową grę.
Witam
Czy opłaca się kupić Empire Total War ,bo jak przeczytałem to gra często wywala do Windows'a ,inteligencja przeciwnika jest słaba itp.
Ta gra jest w ogóle grywalne jeśli są takie błędy ? I czy jakieś łatki albo mody ,które wyeliminowały błędy wywalania do Windows'a i usprawniły AI przeciwnika ?
Z góry dziękuje.
PS
Przepraszam jeśli pisze w złym dziale ,albo ten wątek był już poruszany.
Miasta są jednym z największych powodów przez który w ogóle nie czuć klimatu z XVIII wieku.
Cytat:
Zamieszczone przez wirith
Jak chcesz to kup, ale 119zł to za dużo jak na to co dostajesz.
Jest grywalna po tych patchach, ale ogólnie gra jest słaba. Dobrze że chociaż są kampanię online. Pozwól że się zacytuję:
Ja zawszę mówię jaki to empire jest gniot, ale od paru dni sobie włączyłem i znowu gram troszku i powiem że po tych patchach gra się lepiej. Nie spotkałem ani jednego buga, tury idą szybko, nie trzeba czekać pare minut, NPC nie chodzi jak idiota tymi agentami. Ai dalej jest głupie ....mimo to oflankował mnie pare razy jak się zagapiłem więć coś się poprawiło.
Jednak od początku pare założeń i spraw mi się już nie podobało, dyplomacja ma za mało możliwości i jest głupia, komputer jest uparty i wysuwa głupie propozycje. (jak np: Gram WKB i Szwedzi wysyłają mi propozycję: irlandia za Estonia i Liwonia co za debil, i jeszcze każe mi dopłacić 2k i dać jakąś technologię, za propozycję handlu uraża się mówi jaka to nie była obraza dla jego narodu....pff do dupy. Powinno być więcej prowincji.. i nie mówię tylko o Francji i Hiszpanii ( tam usprawiedliwiali to tym żę mają kolonię ale za przeproszeniem gówniane to wyjaśnienie jest, po 3 prowincje mogły by być.lepiej by to wyglądało. Także reszta europy i afryka powinny być doprowincjowane, a AMERYKA... to w ogóle śmieszne jest, jakieś dziury w środku, no nie mogli już dorobić tych paru wiosek które jak już muszą to obejmowały by ogromne połacie terenu, prowincja eskimosów powinna być o wiele obszerniejsza i te "terytoria północno zachodnie" , czy Ziemia Ruperta Brytyjczyków, toż to śmiechu warte, jakieś pierdoloty. Jeszcze dodać powinni prowincje w tych okręgach handlu przy afryce i w indonezji, mało tego. Powinno być więcej historycznych eventów, rozbiory, bardziej zróżnicowane jednostki i możliwości taktyczne, bo przepraszam, o wiele bardziej podoba mi się rzucanie średniowiecznych wojaków do boju w Medku(nie wiem czemu niektórzy odmawiają mu możliwości taktycznych..), niż to ustawianie formacji naprzeciw siebie.. Lubie tę epokę i np jestem fanem filmów o niej i tej wojskowości jak np; PATRIOTA, ale mimo to kiepsko się walczy.Technologie są ograniczone i słabo zrobione. Miasta żąłośnie wyglądająće , mimo żę na screenach obiecywali co innego.
generalnie, ja nadal mam problem z długo trwającymi turami przeciwnika.... :?
miasta po prostu mnie odpychają....
jeszcze warto dodać, że CA zkiepściło zbilansowanie jednostek....pomimo mojej zaawansowanej technologii, moi polscy piechurzy liniowii dostają baty od prostej niedorozwiniętej piechocie Pruskiej (rozumiem byli silni, ale żeby aż tak?!?). Jedynie z czego jestem zadowolony to zwiększona agresywność AI po tych patchach...komp dokonuje podbojów itp....Gram Polską, Turcja, która zamiast już miażdzyć swoją potęga to po prostu śmieszy....stoi w miejscu, żadnych podbojów nowych i itp....wypowiedzieli mi wojnę i nawet 1 małej armii nie wysłali w moim kierunku....pomimo wybudowania ponad 3 parków po ok. 10 - 15 turach mam tylko jednego hulakę, to samo jest z księżami...
Pewnie grasz na trudnym i stąd ci dopakowani przeciwnicy.Cytat:
Zamieszczone przez Gaius Julius
po prostu prusacy mają lepsze statsy.Cytat:
Zamieszczone przez Gaius Julius
Przypominam tylko, że Prusy jako jedno z nielicznych państw w tym okresie, za sprawą reformy Fryderyka II miały powszechny obowiązek służby wojskowej :)