Co byście powiedzieli, gdyby MII miało tyle prowincji?
http://knights-honor.com/images/scre...reenshot_5.jpg
Ja byłbym wniebowzięty pod warunkiem, że mapa miałaby duża skalę :D
Ahh, to byłoby wspaniałe ^_^
Wersja do druku
Co byście powiedzieli, gdyby MII miało tyle prowincji?
http://knights-honor.com/images/scre...reenshot_5.jpg
Ja byłbym wniebowzięty pod warunkiem, że mapa miałaby duża skalę :D
Ahh, to byłoby wspaniałe ^_^
Cytat:
Zamieszczone przez Dunkel
Na wschodzie władcy ze wzgórza dowodzili.
kuroi jeśli oczywiście dodało by się ogrom frakcji, wszystko po polsku bez crasha-zrywam się z całego roku szkolnego :D
Ta mapa jest z gry, gdzie sa nast. nacjeCytat:
Zamieszczone przez OskarX
Wystarczająco dużo? :D
chyba to marzenie każdego, ale wciąż Polska jakoś dziwnie podzielona, jakoś tak postrzępione Pomorze Gdańskie, Wielkopolska, Kujawy, Mazowsze, Śląsk jakoś może być też podzielony (Bytom plus Wrocław?, Wrocław plus Głogów?, a gdzie Opole, Niemcza, etc.?), Małopolska to też Sandomierz, Kraków, nie widzę też miejsca na Grody czerwieńskie, o które byśmy się trzaskali ze wschodem. Nie widzę też aby Łużyce były jakoś wyszczególnione...także ilość prowów ok, ale jakoś granice dziwne...Cytat:
Zamieszczone przez kuroi
tak, to prawda, ale mi chodziło o zachód, na którym gra jest skoncentrowana (vide wiedza twórców gry o wschodzie, czy choćby Polsce względem np. Francji).Cytat:
Zamieszczone przez Witold
I masz po czesci racje jak rowniez i jej nie masz :?Cytat:
Zamieszczone przez Dunkel
To ze na Wschodzie dowodcy(wladcy) raczej nie angazowali sie osobiscie w zmagania bitewne nie ulega raczej dyskusji.
Zas na Zachodzie przyjelo sie ze prawdziwy Wodz powinien walczyc razem ze swoimi rycerzami po uprzednim uporzadkowaniu swych wojsk i wydaniu komendy ataku...tylko ze od tego momentu dowodzacy traci calkowicie panowanie nad swoimi oddzialami a co za tym idzie nad mozliwoscia przebiegu bitwy ;)
Dosc interesujacy jest fragment z fracuskich traktatow z konca XIVw. i poczatku XVw.:
"Krol w bitwie powinnien przygladac sie,jak jego ludzie walcza,a jesli zajdzie potrzeba,zblizac sie do jednego lub drugiego,aby ich zachecic i dodac im odwagi,a gdyby wszystko mialo byc stracone,powinien moc sie ratowac,bo lepiej przegrac bitwe,niz stracic krol,bo utrata krola moze rownac sie utracie krolestwa"*-zadziwiajaca zbieznosc ze "wschodnim dowodzeniem" ;)
*Zrodlo-P.Contamine"La guerre au moyen age".Paris 1980,s387(ewentualnie A.Nadolski "Grunwald 1410",s81)
Za dużo regionów na saharze. Po co tam tyle tego? ;FCytat:
Zamieszczone przez kuroi
W rosji to samo
Islandia ma więcej regionów od polski...
Słaba ta mapa
to juz XIV wiek, z tego co czytałem, to Tatarzy nauczyli zachód kierowania wojskami z dystansu...Cytat:
Zamieszczone przez zajac
Ale na pewno lepsza niz w Medku II. Poza tym, na Islandii jest w tej grze jest jedna nacja, wiec muszą mieć gdzie się rozwijać :)Cytat:
Zamieszczone przez Adixis
Tak samo w Rosji jest kilka nacji. Nowogród, Smoleńsk, Kijów, Pieczyngowie i jeszcze parę innych :)
Oczywiście taka mapa była fajna ale są to raczej "marzenia głupców" i naiwniaków ;)