Cytat:
O przepraszam - w ostatniej twojej turze (17 stycznia; tura 29) już było za późno na ocenę sytuacji - bo wtedy już to wszystko oblegałem.
Na dobrą ocenę sytuacji, to czas miałeś 2 tury temu (19 grudnia; tura 28). Do sesji jeszcze wtedy było daleko, więc kiepskie te twoje wymówki...
Ostatni dzwonek na wyburzenie budynków w tej fortecy zanim zacząłem ją oblegać, miałeś od 19 do 22 grudnia, w turze 28 Węgier:
Chciało Ci się to sprawdzać? :lol: Sesja nie sesja. Widocznie byłem zajęty.
Cytat:
Widać, że odbijać próbowałeś i to raczej długo - bo moje dwie armie oblegające fort, były mocno nadszarpnięte na początku tej tury. Zresztą to wtedy nastąpiło zakrzywienie czasoprzestrzeni, na które zwrócił uwagę Janker - 1 dzień zamienił się w 3 dni. Najwyraźniej sporo wczytywałeś.
Wierz lub nie ale wczytywać to mi się chciało kilka lat temu jak kampanie dopiero ruszały. Ostatnio liczyłem bardziej na przemyślane posunięcia a nie na wczytywanie. Tych armii się nie dało pokonać. Spróbowałem kilku różnych kombinacji i podejść i dałem sobie spokój. Rozegrałem tą bitwę bo lepiej było to zrobic samemu niż dać się wyrznąć przez Twoich siepaczy.
Cytat:
Poza tym wolałem zaryzykować oblężenia, niż dać ci szansę na wyburzenie budynków i wycofanie obu armii zanim zdążę podciągnąć balistę. Dlatego teraz za to zmarnowane ryzyko - które poszło na marne tylko dlatego, że złamałeś regulamin - domagam się zadośćuczynienia.
Na marne? Zdobyłeś całe Karpaty. Nic nie stoi Ci na przeszkodzie. Otwarta droga do stolicy i Wiednia. Nie było warto?
Cytat:
Nie miałem pomysłu na rangę specjalną, dzięki za podpowiedź.
W każdym razie nazywając mnie "łachmytą" sam sobie chwały ujmujesz - wszak ten łachmyta właśnie rozwalił cię w 3 turach. Prawdziwy Blitzkrieg.
Cieszę się że mogłem pomóc w wyborze rangi. Dobrze rozegrane. Tylko Tobie chwały ujmuje że spadłeś na mnie przygotowany, kiedy zajmowałem się handlem i rekrutowałem od zera, zniszczyłeś wszystkie moje sojusze i utworzyłeś ligę która zaatakowała mnie z 3 stron. Kilka hień zawsze pokona starego lwa z przytępionymi kłami i pazurami. Gratulacje wygranej. :)
Cytat:
Zachar twierdzi, że wcześniej w podobny sposób wyburzyłeś budynki w obleganym mieście w WKO 32.
No próbuje sobie przypomnieć i nic. Jeśli nawet to na pewno przypadkowo, omyłkowo w pośpiechu. Bo z premedytacją jak teraz nigdy mi się złamać regulaminu nie zdarzyło.
Proszę o przypomnienie Zachar tej sytuacji skoro ją pamiętasz.