Re: Pytania początkujących moderów
Udało mi się dodac tych Wojowników Strzały, ale mam problem z kampanią. Ktoś już miał chyba ten problem. Kiedy uruchamiam kampanie normalnie, to wszystko jest ok. Bardzo proszę o jak najszybszą odpowiedź. Tak wygląda mój plik .bat:
"C:\Program Files (x86)\SEGA\Medieval II Total War\kingdoms.exe" --features.mod=mods/americas @mymod.cfg --io.file_first
Czy da się jakoś zwiększyć/zmniejszyć liczbę propozycji adopcji (frakcja gracza) i samych adopcji (SI)?
Cytat:
Zamieszczone przez eeerobert
Czy da się jakoś zwiększyć/zmniejszyć liczbę propozycji adopcji (frakcja gracza) i samych adopcji (SI)?
Raczej nie bardzo. Jakieś były próby ze skryptami kampanii na adopcję ale nic nie wyszło jako ostateczny sub-mod. A co ? Wywaliło ci po iluś tam turach bug wymuszonego wymarcia drzewa rodowego frakcji ? Zdarza się :-P
Cytat:
Zamieszczone przez KrystianBorys
...
Windows 7 ?
Cytat:
Raczej nie bardzo. Jakieś były próby ze skryptami kampanii na adopcję ale nic nie wyszło jako ostateczny sub-mod. A co ? Wywaliło ci po iluś tam turach bug wymuszonego wymarcia drzewa rodowego frakcji ? Zdarza się :-P
Nie. Postanowiłem przerobić kilka frakcji na republiki. Generalnie działają jak Zakon w Kampanii Krzyżackiej, ale chciałem, żeby adopcje były u nich częstsze.
Zgadza się, mam Windows 7. To jest w zasadzie odpowiedzią na mój problem. Na siódemce nie mozna korzystac z unpackera, bo po wypakowaniu nie pojawiają się nowe pliki. Dlatego skopiowałem rozpakowane pliki ze starego kompa i je zmodyfikowałem. W takim razie z modowaniem na windows 7 mogę się pożegnac?
Nie testowałem tej gry na win 7, w sumie to w ogóle olałem lobbing Microsofta znając ich reputację, przy zmanie sprzetu, więc ci niestety nie potwierdzę tego na 100% jednakże jest to rzecz wysoko prawdopodobna. W końcu SEGA nie wypuszczała żadnych patchy dających gwarancje kompatybilności gry i jej komponentów z windą 7 a i wiadomą rzeczą jest, że windowsowy tryb zgodności to jedna wielka kpina.
Cytat:
Zamieszczone przez eeerobert
Nie. Postanowiłem przerobić kilka frakcji na republiki. Generalnie działają jak Zakon w Kampanii Krzyżackiej, ale chciałem, żeby adopcje były u nich częstsze.
Przeszukał bym forum twcenter i inne martwe już fora dot. total war, w poszukiwaniu skryptów kampanii na adopcję, jednakże marne szanse że znajdzie się coś konkretnego w tym temacie. Ciężka jest to sprawa gdyż na dobrą sprawę, nie wiadomo konkretnie który plik steruje adopcja tak samo jak rozmnażaniem się członków rodziny, tak samo jak jaki jest limit generałów na osadę. również niezbyt równomiernie jest to rozłożone.
Mam pytanie czy da się wziąć jednostki z Medieval Królestwa lub z moda do Medieval 2 Total war?
Cytat:
Zamieszczone przez WoRsHip
Mam pytanie czy da się wziąć jednostki z Medieval Królestwa do Medieval 2 Total war?
Najprostszy sposób by to osiągnąć to wg mnie instalacja moda KGCM 4.2 (poczytaj o nim w Zbrojowni) oto link viewtopic.php?f=30&t=193 łączy Kingdoms z podstawką, większa mapa i dodane jednostki z Kingdoms do podstawki. Pozdrawiam.
Czy da się budować forty murowane.
tam już sprawdzałem ściąga mi się 6 godzin
Cytat:
Zamieszczone przez WoRsHip
Czy da się budować forty murowane.
Tak. Przynajmniej w wersji 4.2. Co do poprzednich wersji to nie jestem pewien. Istnieje już mod dodający tylko kamienne forty, a informacje o nim znajdziesz tutaj: viewtopic.php?f=32&t=548