Nowa kampania raczej konieczna. Map.rwm pousuwaj.
Trzeba wypróbować w grze.
Wersja do druku
Nowa kampania raczej konieczna. Map.rwm pousuwaj.
Trzeba wypróbować w grze.
Ai 3.7 jest super.
Mam 202 turę Abbasydami, wtedy zwykle się nudzę bo jestem najsilniejszy i najbogatszy. A tu zonk Bizancjum walczy jak lew, Egipt zdradził mnie.
Gra nabiera rumieńców.
Mongołowie sieją śmierć i zniszczenie skosili Kumanów podbili większość obu Rusi zatrzymali się na Gruzji bo to moja ziemia. Ale sojuszu nie chcą.
Uderzyli na Węgry i bułgarskie ziemie Bizancjum.
Ja oddałem Krzyżowcom z 7 prowincji i dzielnie walczą u mego boku z Bizancjum i Egiptem. Na razie nie zdradzili.
Poza finansami ciekawe AI, 103 tura Polską med/med -8000 bizantów za dyplomacje/trybuty... nic nie oblegam pokój/sojusze ze wszystkimi, żadnych wojsk na terytorium wroga... no bez jaj...
To AI powinno się nazywać TANIE PAŃSTWO vel car tusk ryżowłosy
To jest sztuczna inteligencja, a nie skrypty dot. finansów, które są takie jak oryginalne.Cytat:
Zamieszczone przez Nightwish
No to jest w całości jak najbardziej OK (na medium), na hard przy sojuszu i relacji 8/10 atakują mnie szwaby max w 15-16 turze... albo madziary w tych samych relacjach... co przy tych oryginalnych finansach z premierem donaldem złodziejem ryszawym, gdzie połowa dochodu państwa ginie w niewyjaśnionych okolicznościach sprawia, że ciężko coś ugrać...Cytat:
Zamieszczone przez Piter
Cytat:
Zamieszczone przez Nightwish
Wyszedłem z założenia, że normalny ma być normalny, trudny, trudny, a na bardzo trudnym ma być naprawdę ciężko :)
Na poziomie normalnym komputer traktuje frakcję gracza niemal tak samo jak inne frakcje AI, im wyższy poziom tym komputer uważa gracza za większe zagrożenie i bardziej zależy mu na sojuszach przeciwko graczu oraz ma większe priorytety ataku na gracza. Na poziomie hard przy relacjach 9/10 i 10/10 raczej nie zdradzą, a jeśli macie wspólnego wroga lub sojusznik toczy już wojnę z innym sąsiadem również nie zdradzi nawet przy najgorszych relacjach.
Nowa wersja.
Piter, czy to co mi wysłałeś na PW to ai 3.8 ta nowa wersja ?
Czy też nowa wersja w pliku nr 1 to coś więcej niż to ai co mi na PW dziś wysłałeś, a ja dałem info w 3 tematach o nim.
Jesli nowe ai 3.8 to coś więcej to pozmieniam linki do niniejszego tematu.