Re: Sytuacje interesujące i zabawne
Atakowany byłem z obu stron.Najpierw na moście rozbiłem większość sił wroga po czym moja lekka konnica rzuciła się w pościg. Rzecz normalna ale wracając moi konni zamiast udać się na most chcieli pokonać rzekę wpław w efekcie 3 konnych utonęło w nurtach Wisły :):)
http://i41.tinypic.com/2h3x24z.jpg
A czy ktoś wytłumaczy mi coś takiego? Od dziecka wierzę, że 4>3 ;)
Właśnie dlatego konklawe jest tajne i zamknięte, a głosy palone. Żeby wierni myśleli że 2 razy 2 = 4 :mrgreen:
Wczoraj grając w Moda Stainless Steel w wer. 6.3 miałem dziwną sytuację z którą spotkałem się po raz pierwszy . Mianowicie gram krzyżowcami , ruszyłem moja armią na słabo bronioną Antiochię która była w posiadaniu Fathmid Caliphate , zawiązawszy uprzednio sojusz z Turkami rozpocząłem oblężenie miasta , po dwóch turach pod miasto podszedł 9 gwiazdkowy generał turecki a że byliśmy sojusznikami od ok 30 tur gdy rozpocząłem szturm na miasto jego armia pomogła mi w zdobyciu miasta . Ucieszyłem się
ponieważ dzięki temu poniosłem małe straty . Po kolejnych dwóch turach Fatymidzi ogłosili Dżihad na Jerozolimę , i ku mojemu zdziwieniu Turcy początkowo nie wzięli w nim udziału , lecz oczywiście względy religijne są mocniejsze niż jakiekolwiek sojusze i Turcy wysłali armie na Jerozolimę , uprzednio pokonując moje wojska w ledwo co zdobytej Antiochi , dziwne jest to że tracili dużo ludzi w szturmie na miasto defakto pomagając mi je zdobyć , a później zerwali sojusz i moje marzenia o wielkim imperium
chrześcijańskim na wschodzi prysły ponieważ walka z dwoma potężnymi przeciwnikami na raz jest w moim przypadku nie możliwa ze względów finansowych . Pozdrawiam . ;] Kojot