-
Dziękuje panom za pomoc, usunąłem pliki map.rwm i gra od razu ruszyła, tylko małe pytanie, znalazłem wszystkie pliki map.rwm ( ok 4 lub 5 ) w modzie DBM i je usunąłem, czy nie będzie z tego powodu żadnych problemów, jeśli tak to proszę o padanie konkretnego folderu gdzie ten plik się znajduje, jeszcze raz dziękuje za pomoc.
-
Nie będzie te pliki się odnowią. Jak uruchomisz daną kampanię, a jest ich kilka bo mod ma kilka kampanii.
-
Witam :) Na tym forum też pusto. ;) Większość ludków się skupia na EB II oczywiście, ale czy wiecie, że niedługo ma wyjść nowy patch 1.1 do tego starożytnego moda ??
Miejmy nadzieję, że będzie całkiem udany i De Bello Mundi ożyje i będzie stawiać dzielnie czoła swojemu młodszemu konkurentowi. :D
-
Hey, mam taki problem, po reformie mariańskiej 133 tura nie pojawiły mi się nowe jednostki, mam samą milicję i wojska z aorów, jedyne co mi się pojawiło to nowe łucznicze auxilia, ani kawalerii ani piechoty nie mam. Czytałem we wcześniejszych postach że jednostki mariańskie rekrutuje się w aorach ale u mnie to nie działa, mam tam te dwa miejsca gdzie mogę rekrutować legionistów z III augusta reszta sama milicja, tak samo żadne burzenie i budowanie baraków od początku też nie działa. Co zrobić, mieliście takiego buga ? Będę wdzięczny za odpowiedź.
-
Sprawdź w pliku export_decr_buildings warunki rekrutacji tych nowych jednostek, najłatwiej po budynku gdzie mają być rekrutowani. Mogą być ileś lat po reformie dopiero.
-
Niestety ale żadnej informacji nie znalazłem w export_builidings ani w export_event ani w export_units., trochę mnie to w sumie dziwi, są tylko opisy budynków jednostek i eventow ale żadnych konkretnych info.
-
Jak nie znalazłeś? Napisz nazwę jednostki o jaką chodzi to sam sprawdzę, warunki rekrutacji muszą być i są w export_descr_buildings. O ile sa takie warunki, np. data rekrutacji początkowej, albo końcowej, lub określony event, albo region geograficzny. To co masz pogrubione na czerwono to warunek rekrutacji okreslony event tutaj. Z moda DBM z pliku export_descr_buildings. Jednostek z określonymi warunkami rekrutacji jest tam masa.
recruit_pool "Carthaginian_Veteran_Spearman" 1 0.31 3 1 requires factions { saxons, } and event_counter 202BC 1
-
UWAGA !! Najnowszy patch 1.1 pod De Bello Mundi z formacjami Dartha w końcu wydany !!! :D :champagne: Pobierać i grać !!!
-
Hmm, sprawdzę jeszcze raz, może coś przeoczyłem, ogólnie chodzi mi o legiony z pierwszej reformy , to jest chyba event w 223 turze, nie wiedziałem że są jeszcze jakieś dodatkowe eventy lub że muszą być spełnione jakieś warunki żeby te jednostki się pojawiały, niestety ale export_descr_building nie widziałem nic poza opisami budynków, nawet nie było wymienionych jednostek które się rekrutuje. Z góry dziękuję za pomoc :)
-
Kolego patrzysz w złym pliku nie w export_buildings a w export_descr_buildings masz patrzeć.