-
Kilka razy już to dodawałem lata temu i działało, ostatnio grałem kampanię i wszystko było a teraz jak dodałem następne to poszło w cholerę wszystko. Zawsze jak dopisuję następne utwory to jest problem tak jakby trzeba było wszystko za 1 razem dodać i już nie ruszać.
Nie ma filozofii, wrzucam mp3 do folderu z muzyką a w pliku tekstowym w odpowiednich linijkach tylko dopisuję nazwy tych utworów i to na tyle. Oczywiście bez spacji i z .mp3 na końcu i tak dalej. Po dodaniu nowych utworów kasuję te pliki voice sfx itd + map.rwm wchodzę do gry i w menu mam nagle inną muzykę + nowa nie działa.
-
Wyślij mi plik descr_sounds_music.txt
-
Mam pytanie, jak zrobić by mod używał standardowej muzyki M2TW? Podstawiając vanilla music.dat i .idx oraz podmieniając descr_sounds_music.txt na oryginalny, udostępniony przez CA (wygląda tak http://pastebin.com/1auUcMaR ) działa mi muzyka jedynie w bitwach, zaś w menu i na mapie głównej jest cisza (nie licząc efektów dźwiękowych). Nie jestem expertem modowania M2TW, kierowałem się tylko logiką więc może coś mi umknęło albo jeszcze jakiś plik wymaga podstawienia ?
-
Spróbuj skasować pliki music.dat i .idx i events też.
-
Dzięki, skasowałem pliki events i pomogło, zauważyłem właśnie, że w złym threadzie napisałem ale chyba byłem już mało przytomny. W każdym razie jeszcze raz dzięki za pomoc i za stworzenie oraz tłumaczenie megasubmoda.
-
Obie sprawy (megasubmod i tłumaczenie) to praca wielu ludzi, nie tylko moja :)
-
Zrobiłem reinstall gry i stainless steela. Chcę teraz zrobić sobie oddzielną muzykę dla każdej frakcji z osobna, jest jakiś poradnik na twc. Jest jednak pewien problem. W M2TW można przypisać muzykę tylko do regionów? Chodzi mi o to, że nawet gdy zrobimy muzykę dla każdej frakcji z osobna, to jest to muzyka na regiony tej frakcji a nie na samą frakcję. Czyli np. dodając muzykę tylko dla Polski, to będzie ona lecieć tylko na terenach Polski a gdy będziemy walczyć na wschód czy na terenach cesarstwa to będzie lecieć muzyka z tamtych regionów. Trochę do bani, popsuło mi to całe plany bo walcząc Polską nawet u arabów chcę mieć muzykę polską. Da się to jakoś zrobić, aby muzyka leciała dla frakcji na wszystkich prowincjach na całej mapie świata? I z osobna pod każdą frakcję tak ustawić czy jest to niemożliwe?
-
Muza jest powiązana z tą frakcją, którą gramy, obojętnie czy znajdujemy się na jej terenach startowych czy innych. Natomiast nie wiem czy można zrobić aż tyle rodzajów muzy co frakcji, bo pewnie jest jakieś ograniczenie.
-
Wow to ładnie się znoobiłem, chyba za długo nie grałem ;P Ale to dobra wiadomość. Mam taki poradnik: http://www.twcenter.net/forums/showt...Specific-Music jak widać można pod osobne, pojedyncze frakcje zrobić własną muzykę. Ja chciałbym np. dla Polski dać kilka typowo polskich utworów zaś np. dla Norwegii i Danii coś z bardziej wikingowych itd. Problem w tym, że gościowi powysiadały linki do zdjęć w tym poradniku i niestety w kilku punktach nie jestem w stanie tego złożyć w całość. Może gdybyś miał czas i chęci lub ktoś inny, to byś zrobił polską wersję tutaj na forum o ile da radę to zrozumieć bez zdjęć?
-
Tłumaczyć mi się nie chce, w sumie nic nowego w porównaniu do tego mojego uproszczonego poradnika nie ma, poza tym, że dowiedziałem się, że ustawienie nazw regionów w pliku descr_sounds_music_types.txt powoduje, że w bitwach jednak jest grana muza nie z frakcji którą gramy a taka, która jest przypisana do danego regionu :)