Co więcej - przecież Sycylia jest przed Bizancjum - Froya nie skasowała jednostek.
Wersja do druku
Co więcej - przecież Sycylia jest przed Bizancjum - Froya nie skasowała jednostek.
Froya ma po mnie turę - to ona olała zakaz i zaakceptowała wymianę (jeśli taki był co do Cagliari, bo ja pamiętam tylko ten co do Neapolu).
Ja jej pisałem na PW, żeby oblegała Neapol (który zbuntowałem), a nie żeby akceptowała wymianę. Zrobiła chyba odwrotnie. xD
Wysłanie dla niej tury z tą propozycją jest olaniem zakazu.
Ale ja propozycję wysłałem na początku robienia tury, zanim zakaz został wydany. Poza tym nie masz racji - można wysyłać co się komu podoba, nawet trybut 20,000 na 10 tur pod groźbą ataku, i tym podobne. Nie ma obowiązku akceptacji takich propozycji.
Trzeba było poczekać na werdykt. Nie będę się z tobą przekomarzał. Blackhand ma dobry materiał do wydania decyzji.
Froya nie ogarnia 75% rzeczy, które się dzieją na tym forum; nawet nie wie, że ma ze mną PoNa, więc to nic nadzwyczajnego, że przyjęła otrzymaną ofertę.
Winna jest tylko i wyłącznie osoba, która zaakceptowała propozycję. Żadnego werdyktu pod swoim adresem nie przyjmę. Froya nie odpisała nawet w ambasadzie, że akceptuje moją propozycję - więc dlaczego w takim razie przyjęła dyplomatę ?? W tym momencie ja umywam ręce a poza tym cofam propozycję wymiany i zamiast tego zrywam pona bo mnie wszyscy już wkurzacie.
Jeśli zrywasz z kimś pona to napisz mu w ambasadzie, żeby nie było wątpliwości. :P
Dzisiaj może jeszcze lub jutro zajrzę w turę i zdecyduje, jaki będzie werdykt. W każdym razie Sardynia raczej bizantyjska długo nie zostanie.
Francja może atakować bizantyjskie miasta przekazane przez Sycylię bez złamania pona (walka w pobliżu tych miast nie liczy się jako łamanie pona). Sycylia odda Bizancjum Kretę.
Swoją drogą, jak Domen wstawił dla Sycylii turę 37, a Sycylia zrobiła i jest tura 38 Bizancjum? O_o
Tak dla informacji, kod na ustawianie sojuszy nie działa (a przynajmniej nie jestem w stanie go zmusić do działania). Ktoś się kiedyś pytał.
Ale ja tracę na tym dochód z handlu z Bizancjum wtedy, poza tym teraz Cagilari bronią Kondotierzy, czyli będę miał wyższe straty.
Ja postuluję, aby Froya oddała Sycylii Cagilari odbierając Kretę z powrotem, a Sycylia usunęła wszystkie jednostki z wymiany i wprowadziła do miasta swoją jednostkę, która w nim stacjonowała wcześniej. W końcu właśnie stoimy na turze Bizancjum. Dobra okazja, żeby to odwrócić.