Re: PROBLEMY TECHNICZNE Z GRĄ I STEAM
Niestety tak, ale często staem wariuje. Pomaga, aktualizacje ze steama, ale gra instaluje się z płyty:)
Cytat:
1.Zainstaluj Steama, ale nie tego od Empire, tylko tego, którego instalkę znajdziesz w googlach.
2.Utwórz na pulpicie skrót do Steam.exe
3.W "element docelowy" dopisz -install e:/ (e to napęd w którym masz płytkę)
Cytat:
Zamieszczone przez mariuszkarel
Na opakowaniu i w środku jest tylko jeden kod
Czy ktoś jest w stanie mi pomóc ?
Najszybciej dystrybutor. Chyba że kupiłeś od kogoś używaną grę (bez jego konta na steam), wtedy po prostu wywaliłeś pieniążki w błocko.
Mam wielki problem. Zaistalowałem Empire (zarówno z płyty jak i pobrałem) i w każdym przypadku po wyświetleniu napisu Empire gra wywala i wyśli raport.
Pomocy!
EDIT: Już załatwiłem - wywaliłem pliki z Danych aplikacji.
Witam, mam pewien problem z E:TW, a dokładnie to taki, gdy próbuje się połączyć z jakim kolwiek pokojem gry, pisze mi że zalożyciela nie odpowiada, bądź coś takiego. I za cholere nie moge się połączyć, udaje mi się raz na sto prób... Grę mam orginalną, spatchowaną odpowiednio przez steam. Z góry dziękuje za pomoc, pozdrawiam Kawus.
1 sprawdź zaporę, możenie masz wyjątku
2 możesz mieć włączone hamachii lub inny program tego typu, który czasem stwarza problemy
3 sprawdź spójność plików gry (prawym klikiem w steamie na grę)
4 słabe łącze
5 antywirus, różnie z nimi bywa
Empire ciągle wolno mi chodzi.
Czy reinstalacja zmieni stan rzeczy? I jak nie stracić sejwa z aktualnej gry?
Wyczytałem, na anglojęzycznym forum, że wyłączenie opcji HT w biose pomaga. Czy ktoś to może potwierdzić?
nie koniecznie to musi być BIOS równie dobrze po prostu bebechy ci się w kompie grzeją, sprawdź czy się tam kurzu nie nałykały...
i już? To wszystkie rady? Inne gry pracują normalnie, także odpuszczę sobie sprawdzanie kurzu. jakby ETW chodził mi chociaż w połowie tak płynnie jak MTW2 to byłoby cudownie.
Cytat:
Zamieszczone przez Alojz
i już? To wszystkie rady? Inne gry pracują normalnie, także odpuszczę sobie sprawdzanie kurzu. jakby ETW chodził mi chociaż w połowie tak płynnie jak MTW2 to byłoby cudownie.
Nie porównuj wymagań tych dwóch gier. Empire mimo patchy dalej wymaga dużo lepszego sprzętu, mało tego trzeba go- system zoptymalizować, zrobić defragmentację dysków itd...Już Napoleon jest lepiej dostosowany do sprzętu komputerowego...
Mam XP, czy gra na Windows 7 może poprawić sytuację?
Chodzi przede wszystkim o to, żebym nie czekał na turę AI po 5 minut.