[spoiler:2p0qfhir][/spoiler:2p0qfhir]Cytat:
Zamieszczone przez Ghastly
No to by była lekka przesada. Skąd masz takie, niezbyt dobre dla mnie, informacje? :?
Wersja do druku
[spoiler:2p0qfhir][/spoiler:2p0qfhir]Cytat:
No to by była lekka przesada. Skąd masz takie, niezbyt dobre dla mnie, informacje? :?
Moja konfiguracja Laptopa:
Procesor Dual Core 2.1
Ram : 3 GB
Grafika : Radeon HD 4650 1gb
Ustawienia : Bardzo wysokie, zaproponowane z gry.
Rozmiar jednostek : Mały
Mapa kampanii - !12 FPS'ów!
Bitwa - średnio po 24-25 FPSów
Ma ktoś radę odnośnie mapy kampanii? Jest nieporównywalnie gorzej niż w Shogunie II: Zmierzch Samurajów... tam miałem stabilnie po 40FPS przy niemal najwyższych ustawieniach grafiki.
Sory Ludzie, ale jeżeli uważacie że procesory Dual Core i Karty typu 620M nadają się do grania to gratuluję samopoczucia. Wymagania minimalne to takie które pozwolą grę uruchomić i grać na ustawieniach niskich
[quote=[IG] Misiak][spoiler:20d1s4ox][/spoiler:20d1s4ox]Cytat:
No to by była lekka przesada. Skąd masz takie, niezbyt dobre dla mnie, informacje? :?[/quote:20d1s4ox]
Wywnioskowałem to z własnych obserwacji. Każda osoba, która opisuje na tym forum ten problem ma grafikę z 1GB, natomiast u tych którzy mają więcej wszystko jest ok, w tym i u mnie - mam Radeona z 3GB i mam tę opcję dostępną.
Cytat:
Zamieszczone przez Sabat
Kolego nie wiesz o czym mówisz. Wszystkie wydane gry do tej pory działają na tym laptopie przeważnie na ustawieniach wysokich. To, że ustawiłem przeważnie średnie spowodowane jest tym, że gra działa tak jak działa. Zresztą, jak już było napisane na forum kilkakrotnie; Rome dusi przede wszystkim procesor (mam i5 a nie kartę graficzną), więc nie wypisuj mi tu bzdur tego pokroju. Weź pudełko z grą do ręki i sobie zobacz jaka jest konfiguracja zalecana i oszczędź mi swej ignorancji.
Hmmm... Nie przeglądałem aż tak uważnie wątków ale wierzę na słowo. Jeśli tak by było, to gratuluję poczucia humoru Twórcom gry.Cytat:
Wywnioskowałem to z własnych obserwacji. Każda osoba, która opisuje na tym forum ten problem ma grafikę z 1GB, natomiast u tych którzy mają więcej wszystko jest ok, w tym i u mnie - mam Radeona z 3GB i mam tę opcję dostępną.
Pozdro dla wszystkich - pierwszy post:)
Ruszy, ale ustawienia grafiki na minimum i tak będzie przycinać
Kolego twoja ignorancja sprzętowa jest powalająca. Czy ja odniosłem się do I5 ? Rozumiem, że uważasz że to procesor odpowiada za np wyświetlanie efektów graficznych?Cytat:
Zamieszczone przez [IG
620M to nie jest karta graficzna do grania.
http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-...M.72198.0.html
Koniec Kropka. Nawet z i7 będzie g. z wydajnością jeżeli karta jest ograniczeniem.
A ty sobie jeszcze ustawiłeś Tekstury na Ultra.
Z mojej strony EOT
edyta:
Poczytaj sobie specyfikację kart to będziesz wiedział o czym piszę.
Odnośnie jeszcze wykorzystania VGA przez Rome 2
[spoiler:2sayfclk]http://cloud-2.steampowered.com/ugc/...21B765F95D5BF/[/spoiler:2sayfclk]
Ludziska , po co te kłótnie kto ma jaki sprzęt i komu powinna chodzić gra bo to nie o to chodzi. Na forum jest 10% którym chodzi zajebiście bo maja dobre sprzęty , 50% którym chodzi tak sobie i reszcie której nie chodzi wcale albo tak że nie idzie pograć . Rome 2 miał być grywalny na każdym sprzęcie na którym chodzi sh2 a tak niestety nie jest , zostaliśmy oszukani i na dzień dzisiejszy powinniśmy tą grę reklamować jako produkt niezgodny z opisem.
Osobiście uważam że ten temat nadaje się do zamknięcia..... do momentu wprowadzenia stosownych poprawek.
Radeon HD 4600 1 GHZ
5 Gb ram ddr 3
procesor AMD Athlon 64 dual Core 6000+
Dlaczego wy ciągle te same pytania zadajecie? Tu masz temat, gdzie powinieneś był to napisać: viewtopic.php?f=574&t=13817