@KAM2150
To jednak społeczność modująca Eldery na Nexusie jest w większości parę klas wyżej, szkoda.
Wersja do druku
@KAM2150
To jednak społeczność modująca Eldery na Nexusie jest w większości parę klas wyżej, szkoda.
A wiesz, że po tym mi weselej. A tak w ogóle to się odp ... ol ;)Cytat:
Zamieszczone przez Umbrecht
@up
Hehe, wiedziałem że pomoże :) Od razu słyszę ten kawałek Kur jak czytam niektóre posty.
fajne sa ataki na miasto bez murow,nie ma co,pojeduncze jednostki wybiegaja z ulic podchodza do moich,ja naparzam w nich oszczepami,po czym zawracaja zebym mogl im w plecy postrzelac,i tak do momentu az strace amunicje,wtedy wysylam reszte chlopa zeby na chwilke zbili sie w bezladna mase(wtedy nastepuje seria scinek) i miasto zdobyte,epicko w h...j :lol: Naprawde szczerze probuje sie przekonac do tej gry ale jakos nie idzie,obnizylem detale do srednich zeby jakos dalo sie grac(chociaz mam krecone i5 i gtx 770 ktore tez podkrecilem specjalnie dla Romy) ale i tak co pare sekund mam zwyczajnie scinki.Podobnie mapa kampani,niby ok ,a tu nagle przeleci ptak i spadek do 3 fpsow i scinka na sekunde,miodzio.Chyba nawet z Empire nie bylem taki wqrwiony.Ok gdzies musialem wylac moja gorycz,zona ma to gdzies :D
a zapomnialem o fre dlc marsjanin sky
jak dla mnie ogólnie bomba po wczorajszym patchu jest o niebo lepiej :) tylko to czekania na swoja ture ... bieda
To juz wina Twojego sprzetu:)Cytat:
Zamieszczone przez SadFacE87
Ai zawsze takie bylo. Takze nie ma co na nie biadolic. Zagrajcie sobie kampe MP i tyle. Powiedzmy sobie szczerze na obecnym etapie techniki nie bedzie lepszego AI.
W bitwach morskich jednak mogli cos zrobic z tymi wioslami. Jak przejedzie po nich statek wroga to sie maja lamac a nie.
Trochę pograłem, kilkadziesiąt tur za mną Rzymem... Nie to, że jestem zawiedziony jakoś strasznie. Komp wyrabia ile wyrabia i za to go nie winie bo to według standardów i zalecanych wymagań low ;) Sporo rzeczy pewnie usprawnią z czasem: optymalizacja, statystyki, skasowanie debilnych błędów jak np. obleganie portu zbuntowanej prowincji przez kilka nacji z całego ówczesnego świata bez szans na zdobycie do końca świata, ultra krótkie bitwy między oddziałami to już moi ashigaru przeciw samurajom walczyli długo w Shogunie 2, piechota liniowa w Napoleonie po druzgocącym ostrzale nadal szykowała się do kolejnej salwy a tutaj pyk starcie i odwrót... za szybko nie ma czasu na manewry a przy takim czasie zgonów wystarczy zaszarżować i win, wiem patch to poprawi... wszelaki ostrzał oszczepników procarzy bije wszystko nieważne w jakiej formacji i czy to falanga czy to rzymski żółw to giną jak psy kolejny patch (brakuje mi łuczników chyba, że to szczyt technologii i nie odkryłem jeszcze oprócz drogich najemników?). Flota nieistotna bo darmowa flota transportowa bije wszystko i wszystkich i jest za free ;) wiec o niełamiących się wiosłach nawet nie wspomnę bo jakaś skala absurdu musi być. Buntownicy jak coś podbiją to news na cała mapę bo to sztuka zazwyczaj 4 jednostkami pobić 9 jednostkowy garnizon nawet jeśli to chłopi z widłami. I tak wpisać można do rana co nadaje się pod kolejny pacz. Musze też CA pochwalić za brak crashy/zwiech/ niechcianych powrotów do widoku pulpitu. Jest duży potencjał, fajne desanty i ten widok ścigających psów za oszczepnikami będzie mnie zawsze bawił ;) Natomiast zawiedziony nie jestem bo wierzę, że naprawią to w takim stopniu, że będę miło wspominał tego Rome 2 tak samo jak jego pierwszą część tylko, że za jakiś czas :P Chyba się starzeje, że to już mnie nie wkurza albo za dużo pracuje ;)
Produkt korporacyjny wygląda tak, że proces jego sprzedaży następuje jeszcze przed jego produkcją. Testerami są jego pierwsi klienci, poprawki nanosi się jeszcze długo po jego sprzedaniu. To nie jest tak, że w CA się nie chce, czy są partaczami. Po prostu przyjmują pewien globalny model sprzedaży produktu, który konsumenci godzą się kupować wiedzeni marketingiem. Dotyczy to zarówno gier jak i przykładowo samolotów. Dla corpo rozpoznanie bojem jest najtańsze.
3 wieczory grałem w Rome 2, szkoda więcej mojego czasu, bo bitwy to jakaś uliczna ustawka, a dyplomacja/rozbudowa więcej niż gry z serii Cywilizacja nie pokazuje. Za rok jednak wrócę rozglądając się za modami, chociaż nie sądzę, ze do tego czasu powstanie coś na miarę modów do MTW2.
Od kilku lat miałem fazę na kupowanie legalnych płytek, gdy gra wychodzi. Dziś mi chyba ten zapał jednak przeszedł. Warto produkt sprawdzić, poczekać i kupić po jakimś czasie, ale już pełnowartościowy.
Na początku witam wszystkich!
Zakupiłem Rome 2 jak poprzednie Totale w dniu premiery. Uważam, że gra jest świetna. Ma od groma błędów, bugów i braku szlifów w wielu miejscach...to tak naprawdę płatna beta jest. Rzecz w tym, przypominam to narzekającym, że każdy Total po premierze miał błędy i ludzie psioczyli. Dopiero wydawane z czasem patche i mody to poprawiały. Również doskonały Shogun 2 na początku był nędzny ale z potencjałem...teraz to dla mnie obok pierwszego Rome, najlepsza część serii.
Na razie grze mogę dać 7/10 punktów, wiem jednak, że za 2-3 miesiące po poprawieniu błędów a przede wszystkim optymalizacji i czasów oczekiwania na swoją turę, będzie to produkt co najmniej na 9/10.
Takie już mamy czasy, że wydawca wymusza wczesne premiery, żeby jak najszybciej zacząć wychodzić na zero.
masz rację, pewnie z czasem za kilka miesięcy gra bedzie wyglądać tak jak powinna, ale zapomniałeś, że ty jesteś klientem, i nie powinno cię interesować czy gra będzie patchowana, tylko czy działa tak jak należy już teraz! - a że nie działa, to nie można dziwić się ludziom którzy się nakręcili i wydali kupę szmalu, że są ostro wkurwieni - jeśli jeszcze wzorem shoguna2 ograniczą modowanie, narzędzia wydadzą za kilka lat, no to trzeba powiedzieć wprost, dostajemy niegrywalnego bubla bez perspektyw (mody)- gdyby wzorem army3 powiedzieli, że kupujemy grywalną betę - absolutnie nikt nie miał by pretensji co do jakości - a tak po prostu ludziska czują się oszukani (hajp i rozbuchane oczekiwania też zrobiły swoje, uber screeny, obiecanki o wydajności jak w shogunie itp.- do tego wielu z nas gra na modach i jest przyzwyczajona, że bitwy mają pewną jakość - której w rome2 brakuje - wiadomo starcraft )Cytat:
Zamieszczone przez kraven2000
ps. tak przy okazji, przeglądam recenzje na metacritic i pierwsze branżowe recenzje od drugiego września dawały bardzo wysoką notę 8-9/10 a od wczoraj się przebudzili i już pojawiają się takie 2-4/10 - jak to interpretować? tam ci z początku byli ślepi, a może zostali kupieni? zdaje się, że już wiadomo gdzie poszła kasa przeznaczona na dokończenie gry ;)