Wprowadzasz w błąd mój drogi kolego, to nie jest Empire. ;) Już nie ma tego limitu.Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
Co do problemu. Port musi mieć połączenie ze stolicą. Sparta graniczy lądowo tylko z Atenami - sam port w Apolloni nie pomoże.
Wersja do druku
Wprowadzasz w błąd mój drogi kolego, to nie jest Empire. ;) Już nie ma tego limitu.Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
Co do problemu. Port musi mieć połączenie ze stolicą. Sparta graniczy lądowo tylko z Atenami - sam port w Apolloni nie pomoże.
Wydaje mi się czy w Sparcie można mieć tylko 3 budynki? I nie można budować nic innego na mapie prowincji?
połącz prowincję mającą port ze Spartą. Bez podbijania Aten nie pohandlujesz :)Cytat:
Zamieszczone przez KuberGKS
Niestety tylko 3 :/Cytat:
Zamieszczone przez ituriel32
W takim razie cała rozbudowa prowincji zrobiła krok wstecz.
W empire jest tylko 6 prowincji: Ust-Sysolsk, Santa Fe, Faktoria York, Annapolis, Mediolan, Valletta. Gdzie można rozwijać tylko 4 obiekty.
Mam pytanie.
Gram Rzymem i nie wiem jak rekrutować niektóre jednostki. W Bitwie Własnej mam do wyboru takie jednostki jak "Orla Kohorta" czy "Kohorta Legionowa" ale w kampanii nie mogę już ich rekrutować. Także w encyklopedii nie pisze jakich budynków czy technologii wymagają te oraz inne jednostki. Jak je mam rekrutować w kampanii?
Pozdrawiam.
Niko :arrow: Pewno po odpowiedniej turze, w której nastąpi reforma wojskowa.
Sparta nie jest prowincją, tylko jednym z regionów. I to w dodatku pomniejszym, taką hellenistyczną wiochą. Zajmij Spartą wszystkie regiony startowej prowincji i zobacz ile budynków będziesz mógł łącznie rozwinąć...Cytat:
Zamieszczone przez ituriel32
Może trochę późno, ale dopiero wróciłem do cywilizacji (czyt. intenretu)Cytat:
Zamieszczone przez Lishen
1 - Wszystko zależy od stylu gry, ale polecam rozwinięcie wojskowych na tyle by mieć lepsze jednostki, a później rozbudowa ekonomi co by było z czego te wojska utrzymać, przynajmniej ja tak zacząłem i na łatwym powinno się sprawdzić bez problemu.
Co zaś tyczy się ataku, jeśli jesteś wystarczająco silny, atakuj, pamiętaj że niewykorzystane okazje się mszczą ;)
Budynki zaś znów zależą od Ciebie, ja wojskowość rozwinałem tylko w Rzymie, a reszta to ekonomia/jedzenie, i możesz spokojnie mieszać, to zalezy tylko od Ciebie.
Pieniądze... dochody z budynków, edykty, umowy handlowe czy plądrowania ;)
2. Zalezy od potrzeby, na początku spokojnie dasz radę z 2 armiami, później w razie potrzeby dokładasz kolejne. Flot uzywam tylko do patrolu aby zmiejszały zapędy piratów, bo na łatwym nie wydaje mi się byś potrzebował zbyt wyszukanych strategii :)
Mam 2 pytania: czemu mam zablokowanych większość serwerów w trybie multi?(ściągnąłem oba patche). I jak rozstawia się umocnienia, w momencie gdy się bronimy?
Masz zablokowane serwery ponieważ masz inną wersję niż ci ludzie proste nie?
Co do umocnień generał musi mieć odpowiednią umiejętność (albo armia, miesza mnie się to). Kliknij prawym na skille generała i otworzy ci się encyklopedia z drzewkiem rozwoju. Na pewno to tam znajdziesz. I gadżety można rozstawiać tylko gdy się bronimy. I tu ręki nie dam sobie uciąć ale gdy fortyfikujesz armię taka umiejętność nie jest potrzebna by armia mogła rozstawić jakąś niespodziankę.
Taka ciekawostka że raz bot miał dowódcę co to rozstawił pułapki. Niestety bez ładu i składu rozstawił wszystko co miał w linii przed swoją armią. A szkoda bo już na jakieś urozmaicenie liczyłem ;)
Mam jedno szybkie pytanie. Jak używać płonących birem? Bo jakoś nie mogę znaleźć przycisku aktywującego ogień.