Re: Divide Et Impera (Aktualna wersja z 21.12.2013)
Panowie, mam problem w kartagińskimi hoplitami. Zauważyłem, że jednostce tej brakuje tekstur pancerza(1 wariantu chyba), niektórzy wojacy wyglądają jakby nie mieli korpusu. Czy to normalne? Czy tylko u mnie ten błąd się pojawia? Mam zainstalowane mody na jednostki od KLA, ale to raczej nie one są problemem.
EDIT: Znalazłem na TWC informacje, że problem zostanie rozwiązany wraz z nowym updatem.
http://i.imgur.com/GKHxi16.png
Mały preview tego, jak będą zróżnicowane pory roku w zależności od regionu w nowej wersji. ;)
Wyszła wersja 0.6f
Cytat:
Removed Tradeposts that broke balance for resources and were mistakenly put in version 0.6
Tweaked stats of on some units that were mistaken
Tweaked recruitment slots of some units that were not correct
Fixed missing Torso on various units as Carthaginian Hoplites
Fixed green skin on Hastati and Principes units
Czyli wspomiany bug z hoplitami zniknął ;) Oczywiście kompatybilne z aktualną kampanią.
Re: Divide Et Impera (Aktualna wersja z 22.12.2013)
Chyba jednak nie jest kompatybilne, przy próbie załadowania kampanii wywala do pulpitu :)
U mnie nadal ten problem z hoplitami występuje :(
Jak aktualizować moda? Sciągnąłem pare dni temu z TWC i ręcznie wkleiłem do data. Teraz gdy na steamie dałem suba DeI to mi pobiera od nowa ;/
U mnie występuje inny błąd. W zasadzie uniemożliwiający grę już. W momencie w którym pojawia się informacja na temat tryumfu a po tej informacji automatycznie kolejne komunikaty gra się zawiesza. W początkowym okresie gdy po kolejce AI pojawia się tylko komunikat o tryumfie jest w porządku. Niestety w późniejszym okresie taka sytuacja już się nie zdaża, nie ma kolejki bez wielu innych komunikatów i tryumf jakiegoś wodza oznacza koniec gry. Owszem mozna to ominąć nie doprowadzając do takiego rozwoju wodza aby dostapił tyrumfu ale ... zabija to klimat gry.
Witam
A tak się zastanawiam co robią hełmy korynckie na wyposażeniu królewskich falangitów u frakcji Epiru i Ptolemeuszy ?
Zauważył to morze ktoś jeszcze? Jako Fanatyka Epiru strasznie mnie to drażni ! :evil:
Cytat:
Zamieszczone przez FireFighter
Chyba jednak nie jest kompatybilne, przy próbie załadowania kampanii wywala do pulpitu :)
Potwierdzam. Wersja DeI 0.6f wgrana do pliku data nie jest kompatybilna z save z poprzedniej wersji (u mnie jest 0.6a ) Rzeczywiście są problemy przy wgraniu rozpoczętej gry (notabene fajnie zmienione tło główne przez twórców moda). Trudno muszę ciągną kampanię Rzymem na 0.6a. Muszę dodatkowo przyznać, iż KAM 2150 miał rację , lepiej używać moda do pliku data, niż przez Steama, większe bezpieczeństwo dla save (ów) . Gdyby nie to musiałbym był rozpocząć grę od nowa :x , a tak to mogę dalej ruszać na podbój świata "Synami Wilczycy".
U mnie dopiero ta aktualizacja zaskoczyła. Potwierdzam, że problem z hoplitami kartagińskimi został rozwiązany.