Nie jestem w stanie robić tur do soboty lub niedzieli, proszę o pytanie na PW co robić z turą, jeśli będzie takowa do zrobienia.
Wersja do druku
Nie jestem w stanie robić tur do soboty lub niedzieli, proszę o pytanie na PW co robić z turą, jeśli będzie takowa do zrobienia.
Oddam w dobre ręce moją nację w BC 17-dobry stan , szczerze oddałbym też Gruzje w BC18 ale mam możliwośc powalczyć ze starym kompanem :D a to bezcenne.
Powód banalny trochę mnie przerasta ilośc Ko zwłaszcza że romek 2 w zasiegu wzroku a BC są jednak dla mnie trochę ''za inne'' więc jak będą chętni to walcie śmiało.
Witam co jest wolne?? Chetnię bym coś wziął
Wko34 Sycylia jest wolna??
Jak tak to ta frakcja jakos żyje ??
jakoś żyje , ale bez rewelacji
Sycylia jest ok, na razie przegrane pojedynki morskie z Aragonią, na którą przygotowywała desant.
przegrany pojedynek z Hre pod Bolonią z tego co wiem , ale nie na 100 % pewien jestem
To ją zagarne.
Wolne są Niemcy w krzyżakach 43, więc możesz zagarnąć, bo nikt nie chce.
Wystosowuję oficjalne zgłoszenie do tronu mauryjskiego w WK 34.
Do soboty będę na działce nad jeziorem, internet będę miał sporadycznie, więc proszę pisać o turach do mnie na PW, zaczekać, jeśli dostanę turę w czwartek lub piątek, lub jeśli bardzo się spieszycie to niech robią sojusznicy, jeśli nie mam gdzieś sojusznika (MKO XXXII) niech zrobiMG (albo w XXXII Andzia).
Jutro wyjeżdżam na 4 dni, więc wszystkie zaległe tury wykonam w sobotę. W WKO nie zbliża się raczej żadna tura, a w innych KO wolałbym sam zrobić, ale jeśli nie będziecie mogli nie niech wykona sojusznik/MG.
Ostatnio mam dość nieregularny rozkład dnia, co trochę czasu jeszcze jakiś krótki wyjazd dochodzi... Wiem, że spóźniam teraz prawie wszystkie tury, i postaram się, żeby to się już skończyło, ale nie wiem, czy mi się uda. Przez najbliższe parę tygodni mogę trochę opóźniać.
Wolna Bułgaria w mko29. Sytuacja średnio-zła. Nie ma z nikim wojny, jakieś prowincje tam ma, gospodarczo nie wymiata, ale da się to nadrobić. Frakcja chyba bez sojuszników, nie należąca do żadnego układu.
Polecam tą frakcję tym, którzy ogarniają dyplomację, lubią się dogadywać i szybko się odnajdą w każdej sytuacji, z tego względu, że przy dobrej dyplomacji i paru turach dobrego rozwoju można sobie ciekawie pograć i w przyszłości zrobić silne państwo.
Nie polecam jak ktoś nie ma na siebie pomysłu i będzie próbował "coś ugrać, byle do przodu".
Mko 29 jest bardzo ciekawa moim zdaniem i robi się coraz ciekawiej. ;)
Bułgaria akurat teraz ma turę, więc nowy gracz może od razu robić.
Po hasło do mnie.
Co do MKO29 to dopiszę że dla osoby która przejmuje Bułgarię kwestią podstawową będą negocjacje z: mną (Dania), Markusem (Węgry-Turcja) oraz Seba (Polska) lecz akurat toczy się wojna pomiędzy Danią i Węgro-Turkami przeciwko Polakom. Gruzja, Kijów i Nowogród są nacjami komputerowymi.
Nie będzie mnie od piątku do poniedziałku. Z tego co widzę to tylko WKO 31 może do mnie dojść więc zorganizowałem zastępstwo ( Domen). Myślę że reszta tur nie dojdzie ale jeśli by się coś takiego wydarzyło to proszę poczekać albo ewentualnie niech Mg wykona turę.
Panowie przepraszam wszystkich najmocniej za te statnie opoznienia ale mam takie urwanie dupy w robocie ze nie wyrabam sie z niczym... prosze o 1-2 dni na uregolowanie tych ko. jeszcze raz sorki wielkie.
No ja nie będę gorszy.
Tak serio to przez kilka dni teraz będę miał utrudniony dostęp do medka przez co mogą wyniknąć pewne opóźnienia z turami.
W przyszłym tygodniu powinno być ok.
Jutro wieczorem wyjeżdżam do Gdańska na zawody w Speedcubingu. Wracam w niedziele rano ale pewnie będę odsypiał więc jakby cos doszło to w poniedziałek zrobie.
Powodzenia ^.^
Nie ma mnie od Jutra do środy Wko34 Mg wie co zrobić wiec problemu nie ma
Wolne Węgry w MKO 26 (KO z drużynami - frakcje katolickie vs reszta frakcji). Sytuacja Węgier ostatnio znacznie się poprawiła. Wydawało się, że frakcja upada pod ciosami Kijowa i Bizancjum, ale z pomocą przyszli Niemcy i Wenecjanie, frakcja przetrwała, ataki przeciwników zostały odparte. W tej chwili mają 4 miasta, jeden zamek, sporo kasy (kilka tysięcy co turę), odbudowują armię. Niedługo będą mogły się włączyć do ataku na Bizancjum albo na Kijów.
Od następnej tury do przejęcia. Po hasło można do mnie napisać.
Zaczynaliśmy KO 8 na 8, ale właśnie została zniszczona Litwa i w tej chwili jest 8 na 7.
========================================
W sumie w tej samej KO (MKO 26) jest też chyba do przejęcia Genua - spytajcie Maryniasza (i do niego po hasło).
Zdaje się, że Gruzja (z drużyny antykatolickiej) też jest wolna w MKO 26 - tutaj po informacje do Matiska.
Do przejęcia Bułgarowie w wko33.
Zgadza się, po opis sytuacji Bułgarów możecie się zgłaszać do mnie.
Biorę.Cytat:
Zamieszczone przez Mefisto7
Ok to wysyłam hasło.
Słuchajcie, wolnych jest kilka frakcji w MKO 26 (KO z drużynami, bardzo ciekawa):
- Węgry (po hasło i opis sytuacji do mnie)
- Gruzja (po hasło i opis sytuacji do Matiska)
- Maurowie (po hasło i opis sytuacji do Matiska)
Przy czym Maurów polecamy dobrym graczom, Gruzję w sumie też. Węgry mogą przejąć nowicjusze.
Ewentualnie może Swaciak (gra w tej KO Anglią) chciałby przejąć Węgry, a ktoś wtedy wszedłby na Anglię.
Możliwe też, że Mnil (Nowogród) będzie chciał wziąć Gruzję lub Maurów, a ktoś by wtedy wszedł na Nowogród.
Ale Nowogród też polecamy tylko dobrym, doświadczonym graczom.
====================================
Aktualna mapa (po turze 14 / w turze 15):
http://s12.postimg.org/adlb5odi5/MKO_26_tura_14.png
Genuę wziął juz Milanos ;)
Ok, to dobrze. W takim razie do przejęcia jeszcze Węgry, Maurowie i Gruzja.
MKO 26 - liczba prowincji po turze 14 / w turze 15 w porównaniu do liczby prowincji po turze 7 / w turze 8 (w nawiasach):
Drużyna katolicka:
Francja - 26 (15) ---> chyba Francja w turze 7 / 8 była już większa niż 15, bo nie wierzę, że tak szybko poszła do przodu :shock:
HRE - 18 (16)
Anglia - 14 (14)
Polska - 14 (11)
Dania - 12 (9)
Genua - 11 (8)
Wenecja - 5 (9)
Węgry - 5 (6)
Razem: 105 (88)
========
Drużyna prawosławno-muzułmańsko-pogańska:
Bizancjum - 21 (17)
Turcja - 20 (19)
Kijów - 13 (15)
Nowogród - 11 (12)
Egipt - 10 (10)
Maurowie - 9 (20)
Gruzja - 8 (9)
Litwa - 0 (5)
Razem: 93 (107)
========
Komputer - 0 (3)
Mogę wziąć którąś z nich, na tym forum i na tym modzie dopiero zaczynam z KO więc może te Węgry, jak tam Domen uważasz.
Niestety lekko się spóźniłeś bo Węgry już o 19 wziął Mizutsu:
viewtopic.php?f=474&t=10912&p=310514#p310514
Ale w tej KO jest wolna Bułgaria:
viewtopic.php?f=492&t=12705&p=310513#p310513
viewtopic.php?f=492&t=11701&p=310509#p310509
Więc może przejmij sobie tę Bułgarię na początek :?:Cytat:
Zamieszczone przez Matisek
Jeśli jesteś nowy to nie wiem czy byliby zadowoleni gdybyś przejął Gruzję albo Maurów w MKO 26 - bo oni tam i tak mają ciężko (ich drużyna).
Dlatego pisałem, że na Gruzję i Maurów w MKO 26 raczej potrzeba doświadczonych graczy.
======================================
Z drugiej strony Bułgaria do silnych frakcji nie należy więc nie wiem czy byś się nie zniechęcił do gry w KO grając na początek Bułgarią.
Ale Gruzja w MKO 26 też nie jest zbyt silna (chociaż położona na tyłach), a Maurowie mocno przegrywają wojnę z Francją (co widać).
No dobra, to wezmę tą Bułgarię w takim razie. Kilka KO już grałem gdzie indziej i też nie miałem na starcie za łatwo także się nie obrażę w razie porażki ;) najwyżej przegram honorem 8-)
Opis i hasło na pw wysłałem. Teraz tura Bułgarii jest, więc od razu zrób. Powodzenia ;)
Nie będzie mnie w domu do 5 sierpnia proszę o robienie za mnie tury następujące osoby:
Wko 36-mg
Wko 34-Krzywousty
Mko 23-Domen
Mko 34-Krzywousty
A kim grasz w MKO 23 :?:
Z powodu braku czasu na wykonywanie tur postanowiłem oddać wszystkie moje kampanie:
XXIX MKO- Bizancjum sytuacja słaba, wasal Wenecjii, skarbiec na minusie.
XXX MKO- Maurowie sytuacja dobra, wojna z Hiszpanią która jest spokojnie do wygrania.
XXXII MKO- Wenecja sytuacja średnia, wojna z Genuą, sojusz z Sycylią i Węgrami.
XXXIII MKO- Francja sytuacja dobra, dużo ziem podbitych, wojna z Polską.
XXXIV MKO- Anglia sytuacja dobra, Anglia należy do koalicji(Francja, Polska, Dania, Węgry) wojna z HRE.
XXXV MKO- Turcja sytuacja dobra, dopiero początek kampanii.
WKO XXXVI- Kijów sytuacja słaba, wojna z Litwą i Węgrami, sojusz z Nowogrodem i Bułgarią.
BC XVII- Seldżucy sytuacja dobra, sojusz z Kipczakami.
Po hasło do mnie lub do MG.
A Rome KO :?:
Cytat:
XXX MKO- Maurowie sytuacja dobra, wojna z Hiszpanią która jest spokojnie do wygrania.
bioręCytat:
XXXII MKO- Wenecja sytuacja średnia, wojna z Genuą, sojusz z Sycylią i Węgrami.
Wziąłbym tą Francję w 33