Szkocja
http://speedy.sh/psmRc/wk31tura30s.sav
Wersja do druku
Tury do połowy zrobiona, ale niestety chwilowo przerywam - z tego powodu:
viewtopic.php?f=3&t=9452&p=272215#p272215
Powiem tylko tyle... ja też wiele rzeczy chce... zapomnij jednak o tych 16 tys... takiej sytuacji w grze nie było jeszcze nigdy zeby ktos za 3 budynki dostal tyle kasy. zwrot kosztow to rozumiem. I rob ture. co ma do tego sprawa odszkodowania ktore i tak dostaniesz od Nhiliusa? Nie wstrzymuj kolejki.
Maurowie:
http://www.speedyshare.com/REa9g/wk31tura30Maury.sav
Nie znasz okoliczności sprawy i nie jesteś tutaj MG. Tyle się należy i już zresztą dostałem decyzję od MG, że tyle dostanę (stąd tura zrobiona). Oczywiście wcześniej MG sprawdził, że faktycznie budynki zostały wyburzone kiedy już oblegałem (wysłałem mu sejwy do tur 30 i 29, a dla pewności 28 i 27).Cytat:
zapomnij jednak o tych 16 tys...
Za 9 straconych tur na odbudowanie tego, co już było zbudowane (= brak możliwości dalszej rozbudowy) też się należy. W mojej sytuacji akurat te 9 straconych tur jest dużo bardziej szkodliwe niż te 7500 kasy potrzebnej na odbudowę, bo kasy to by mi starczyło nawet bez tego - a tur nikt nie zwróci.Cytat:
zwrot kosztow to rozumiem.
Jak znasz sposób, żebym mógł to wszystko odbudować w ciągu 1 tury - to chętnie skorzystam i zrezygnuję z kasy.
Może cofnięcie kolejki :?: Albo przywrócenie tych budynków przy pomocy konsoli / grzebania w plikach :?:
I tak mam w następnej turze 35,000 w skarbcu, więc najbardziej boli te stracone 9 tur, a koszty odbudowy trochę mniej.
Odpisałem.
viewtopic.php?f=3&t=9452&p=272215#p272215
No jeszcze w konsoli będziemy grzebać :D Zebrałem naprędce sztab informatyków żeby to dla Ciebie zrobili. Nie dziękuj. Przy okazji postawią silos atomowy w Konstantynopolu. Albo może wystarczy zwykły warsztat kowala? Powinno to wystarczyć żebyś wyszedł z epoki brązu i liznął trochę zachodniej technologii.Cytat:
Może cofnięcie kolejki Albo przywrócenie tych budynków przy pomocy konsoli / grzebania w plikach
Hola, hola - a Papież to co :?: Mamy MG, niech robi za Papieża.
Chytry Domen z Radomia chce swojego szmalcu 8-)
Hahahaha nie wierze. Serio sobie dałeś taką rangę :lol:
Z Radomia :?:
Niech tura idzie dalej, ale od następnej tury papieża ja będę wykonywał.
"chytra baba z Radomia"
A Mnil zaakceptował propozycję, którą wysłałem Papieżowi :?:Cytat:
Zamieszczone przez Arrim
tak ;)
Poproszę wszystkich o hasła na PW, bo poprzedni MG nie daje znaku życia i nie mogę od niego wziąć haseł.
Jeśli nie otrzymam przynajmniej 3/4 haseł do końca środy, to wstrzymam kolejkę, żeby Was bardziej zmobilizować :).
Tura będzie jutro, sorki nie wyrobie się już dziś.
Bizancjum
http://speedy.sh/uFA7Z/wk31t31.sav
Mnil nie zaakceptował mojej prośby do Papieża o wypłatę kasy.
A co do propozycji węgierskiej - to i tak nie da się jej zaakceptować.
Tylko mam nadzieję, że nie zatrzyma to tury na tydzień? ;) I tak MG niczego Ci nie poradzi na turze Bizancjum.
Mnil twierdzi, że zaakceptował pierwszą ratę ale zaraz potem odwołał trybut. Jest tylko jeden sposób żeby to sprawdzić - niech MG odpali turę Papieża, zaakceptuje propozycję pierwszej raty (po czym odwoła trybut), a następnie przeklika kolejkę do Bizancjum i sprawdzi ile mam kasy.
Potem to samo bez akceptowania. I okaże się, czy Mnil zaakceptował pierwszą ratę czy nie.
Dlatego zawsze preferuję, żeby ktoś kto ma przyjąć kasę - odbierał taką ofertę, a nie wysyłał. Gra zawsze coś może spieprzyć z takimi pieniędzmi. Wiele razy tak było. Tak o, sobie znikała.
Dlatego proszę o sprawdzenie, czy pieniądze (pierwszą ratę) dostałem czy nie.
Trzeba to sprawdzić, bo muszę wiedzieć o ile jeszcze mam prosić / albo MG musi wiedzieć, ile jeszcze zostało do wysłania.
A tłumaczenie Mnila dlaczego (podobno) zaakceptował - ale tylko pierwszą ratę, a zaraz potem trybut anulował - jest po prostu śmieszne.
Zresztą było pisane chyba z 10 razy, żeby dał turę do zrobienia MG, ale oczywiście zrobił sam, nie wstawiając nawet sejwa na forum.
jestes zalosny domen, od dzisiaj i ja dolaczam do grona twoich przeciwnikow.
pomylilem sie fakt, ale to nie znaczy ze klamie o akceptacji oferty.
sam pewnie powinienes grac papiestwem, moze jeszcze i bulgarie ci oddam i podobnie jak z biz i nia bedziesz sie chwalil jak to jestes zajebisty gracz i jak to panstwo rozwinales i rozwalasz wszystkich.
SZAPOBA!!
Nihilus twierdzi, że jednak nie chce, żeby suma odszkodowania została wypłacona z jego kasy (Węgier). Ma do tego prawo, bo on ma (lub miał) do zapłacenia tylko ok. 2k florenów za zyski ze zburzenia budynków, a odszkodowanie jest za opóźnienie rozwoju Bizancjum wynikające ze zburzenia budynków.
Tak więc zostaje tylko papież. Mnil nie wstawił na forum tury papieża, a hasła do Bułgarii wciąż nie otrzymałem (przypominam, że jeśli do końca dzisiejszego dnia nie otrzymam przynajmniej 3/4 haseł, to zatrzymuję kolejkę).
Domen złożył papieżowi żądanie zapłaty odszkodowania w trybucie podzielonym na kilka tur. Jeśli Mnil zaakceptował ofertę, a zaraz potem ją odrzucił, to pozostaje tylko cofnięcie kolejki do tury papieża, którą sam wykonam, aby obyło się bez niepotrzebnych komplikacji. Chyba że rzeczywiście "jakimś cudem" Domen dostał tę pierwszą ratę (w co nie chce mi się wierzyć).
Mnil zapytany, czy zaakceptował ofertę odpowiedział, że tak. Kłamstwa zarzucić mu nie można, ale krętactwo owszem. Nie wiem po co te gierki - przez to teraz kolejka będzie stała do czasu aż dostanę hasło od Bułgarii, na dodatek najprawdopodobniej kolejka zostanie cofnięta do tury Papieża (lub nawet Bułgarii jeśli Mnil nie posiada save'a z początkiem tury Papieża).
Nie kłamiesz, to fakt. Tylko bardzo mnie zastanawia czy można się pomylić w taki sposób, że po zaakceptowaniu oferty "przypadkowo" kliknąłeś odrzucenie trybutu. Chciałem Cię spytać, czy czasem nie było tak, że od razu odrzuciłeś ofertę (w to, że przez przypadek tak zrobiłeś i wydawało Ci się, że zaakceptowałeś byłbym w stanie uwierzyć), ale sam teraz przyznałeś, że ofertę zaakceptowałeś i nie można Ci zarzucić kłamstwa.Cytat:
Zamieszczone przez Mnil
Jeśli nie dostałem, to jakoś przeboleję jedną turę zwłoki - byle tylko kasa doszła do mnie w następnej turze (może od razu 2 raty zamiast 1). W takim wypadku nie musielibyśmy cofać kolejki. Będę na tym stratny, ale chyba lepsze to niż cofanie do Papieża. O ile nie masz nic przeciwko. ;)Cytat:
Jeśli Mnil zaakceptował ofertę, a zaraz potem ją odrzucił, to pozostaje tylko cofnięcie kolejki do tury papieża, którą sam wykonam, aby obyło się bez niepotrzebnych komplikacji. Chyba że rzeczywiście "jakimś cudem" Domen dostał tę pierwszą ratę (w co nie chce mi się wierzyć).
Tak więc jeśli o mnie chodzi to jestem przeciwny cofaniu kolejki - ale decyzja oczywiście należy do MG.
To Ty jesteś poszkodowany i masz prawo domagać się jak najszybszego wpłynięcia odszkodowania. Jeśli jednak Tobie to lotto, czy będzie to w tej czy w następnej turze, to niech kolejka leci dalej.
E:
Ale na razie i tak wstrzymuję na turze Bizancjum ze względu na kwestię tego, czy wpłynęła do Ciebie 1 rata. Ja osobiście podejrzewam, że takie coś nie jest możliwe, ale jeśli uważacie, że taka sytuacja w grze może mieć miejsce, to wolę to sprawdzić. Zaraz odpalę grę i zobaczę jak to w rzeczywistości wygląda.
E2:
Jeśli zaakceptuje się żądanie trybutu, a zaraz potem je anuluje, to nie ma takiej możliwości, by 1 rata wpłynęła na konto frakcji żądającej trybutu. Tak więc wszystko jest ok.
Ok. To w takim razie tak zróbmy - nie cofajmy kolejki. Ale sprawdzić czy rata wpłynęła swoją drogą trzeba.
Sprawdziłem to w grze (o czym napisałem w poprzednim poście), nie trzeba sprawdzać tego na tej kampanii, wystarczy rozpocząć nową kampanię i zobaczyć jak się to wszystko ułoży.
Po prostu zobacz, czy masz wpływy z dyplomacji.
Osobiście nie widzę możliwości jak Mnil mógł się pomylić po akceptacji oferty. Tak czy inaczej niech od tego momentu tury za papiestwo robi tylko i wyłącznie MG... Jeśli nie ma założonego hasła do Papiestwa to super, można to zrobić teraz.