Papież to jest :P no właśnie :D
Wersja do druku
Papież to jest :P no właśnie :D
Na dniach wyszło coś takiego, dodatek do mapy zmiany agentów itp... Ktoś już próbował? Wie o co konkretnie chodzi? :cry:
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... atibilitys
Właśnie pobrałem. Jak zainstaluje i pogram to napiszę. Z tego co zrozumiałem to zmienia to wygląd agentów i armii. Dawno nie grałem w SS więc nie pamiętam czy islamskie kraje miały księżniczki.
EDIT. Fajne to. Zmienia wyglądy agentów i armii. Islamskie kraje mają księżniczki i ogólnie jest fajnie. Niby mała zmiana ale cieszy.
Witam mam pytanie czy jak zainstaluję tego moda to będę mógł dalej grać w orginalnego medka?
Tak. Mod instaluje się w folderze mods i przy prawidłowej instalacji nie ma wpływu na grę podstawkę i jej dodatki z Kampanii Kingdoms :D
A dziękuje i jeszcze jedno pytanie skąd mam to pobrać bo żaden z tamtych linków na angielskim forum nie działa :(?Cytat:
Zamieszczone przez Eutyches
Tak jak zwykle morze postów i odpowiedzi :D Możliwe że już sobie poradziłeś, ja na próbę zerknąłem na torrenty i działają one, nimi spróbuj, pozostałe linki, tak jak napisałeś są albo wygasłe, albo poblokowane dla Polski...Torrent to najlepsze rozwiązanie, ale jak ktoś ma inne strony z tym modem to proszę podać, trzeba pouzupełniać na nowo ten temat :DCytat:
SH150
Dzięki nic dziwnego temat z 2009 ;) widać trzeba bedzie z torrent skorzystać
Nie wiem, może to pomoże http://www.egydown.com/gx/medieval+2...Steel+6.3.html
Witam. Jestem tu nowy. Mam pytanie odnośnie Krzyżaków. Pojawiają mi się na mapie w okolicy Palangi. Chyba ze 3 armie. Po pewnym czsie zaczynają mnie atakować. Mam zajętą całą Litwę. Po rozbicu ich wojsk udaje się w dalsze podboje. Tury mijają a Krzyżaczy pojawiają się znowu. Moje armie są daleko na obrzeżach mego państwa i nie mam jak uniknąc podboju kilku prowincji przez ich armie.
Mam pytanie. Czy to jest jakiś bug? Czy tak ma być. Wg. mnie to troche głupie bo Litwa już jest nawrócona.
To nie bug, oni w warunkach zwycięstwa dla siebie mają do zdobycia prowincje Litewskie to i tak je atakują, nie patrząc jaka tam religia panuje. Historycznie też się tym nie przejmowali.
Czy jest moze mozliwosc uzycia mapy kampanii (wraz z regionam) z http://www.twcenter.net/forums/showthre ... erly-SSMAP)-Beta-7-patch-up-Beta-8-announced! do standardowego SS? Jezeli tak (zapewne) to ktore pliki odpowiadaja za co?
Wróciłem do poczciwego SS i podzielę się kilkoma uwagami.
W opisie instalacji jest błąd, SS nie instaluje się do głownego katalogu mediewal tylko do podkatalogu mods. Ci z Was którzy pobiorą pliki instalacujne z rozszerzeniem bin mogą mieć mały kłopot z instalacją. Zaznaczcie wszystkie pliki bIn i jeden exe na czerwono i dopiero uruchomcie instalatora (plik z rozszerzeniem exe).
Teraz kilka słow o jednostkach i rekrutacji. Niektóre jednostki wyglądają ślicznie ale są też z wyglądem ohydnym i mam wrażenie że mod jest niedopracowany. Wygląd figure Bizancjum na mapce to jakiś koszmar... Potrafili zrobić tak śliczne figurki Nowogrodu i Rusi kijowskiej, że dech zapiera a Bizancjum ma od kilku już wersji jakieś półprzezroczyste zjawy przypominające na dokładkę krzyżówkę samuraja z kukiełką. Figurki zachodnich generałów biegających od początku w pełnej płycie to też poważna niedoróbka a wybór mają przecież niemały - cóż kto umie to może poprawić, kto nie umie gra na tym co dali albo poszuka przeróbki.
Polska konnica i jej statystyki to jakaś kpina chyba - dobrze, że poprawienie tego nie jest trudne bo w porównaniu do innych wypadamy blado jak chyba w żadnym innym modzie. Nie mamy też polskiej Szlachty w rozumieniu z podstaki lub poprzednich modó czyli silnej jednostki miotającej. Wiem, że darowanemu koniowi nie patrzy się w zęby ale ja czekałem długo na finałową wersję SS a kilka lat to już trwa i...
Taki potencjał jaki zrobili, mapka, nacje, system rozgrywki... ech, ktoś poszedł na skróty i pozostaje mu albo raczej im i za to podziękować bo wkłąd pracy w moda był na pewno gigantyczny.
Mam takie wrażenie, że skrzyżowanie Bellum z SS byłoby megaprodukcją zamykającą definitywnie pytanie o najlepszego moda pod MTW 2. Cóż pomarzyć zawsze można a sama gra trzyma się nadal dobrze choć od wydania MTW 2 minęło już wiele czasu.
Jeszcze na koniec napiszę a raczej zapytam o instalację - pod sam koniec pojawiają się tabelki z zapytaniami:
1. Którą kampanię instalować - u mnie po wyborze "later" nie mam dostępu do 'Early"
2.Kilka zapytań min. o wersję AI co do reszty to słabiutko u mnie z angielskim więc nie będę pisał zaimprowizowanych tłumaczeń.
Czy trzeba odchaczać powyższe zapytania i decydować się na wypór kapanii już przy instalacji bo wcześniej w wersji bodajże 6.1 miałem wszystkie kampanie dostępne.
Może istnieje jakiś submod do SS który warto polecić a nie doszukałem się go naforum, jak pisałem nie znam praktycznie angielskiego więc szukanie czegoś godnego instalacji mam ograniczone.
Kliknij jeden raz na ikonkę SS 6.4 własciwości i znajdź element docelowy, uruchom plik SS setup potem Campaigns i będziesz mógł wybrać kampanię Early albo Late Savage Ai wybierz. jak masz niezbyt silny komp odznacz opcje Parmanent Arrows zuzywa sporo mocy kompa. Z submodów Battle for the Baltic dla SS 6.4 link podawałem w temacie SS, poszukaj. jak nie znajdziesz daj znać sprawdze ponownie na TWC.
Dzięki Araven, jak zwykle ratujesz mi tyłek, po submodzie spolszczenie będzie działać?
Uniwersalne powinno działać z submodem. Zrób kopię katalogu text z moda nim zainstalujesz jakiekolwiek spolszczenie.
Jakieś czary chyba... Żaden link do patcha 6.4 nie działa....? Albo jestem niedoinformowany ale po ściągnięciu patcha 6.4 ściąga się pli htm i nic nie da się z nim zrobić.
Żadne czary gamefront dla Polski od pół roku zablokowany, tu spróbuj http://www.twcenter.net/forums/showthre ... 5&t=417435 inne linki niz gamefront
Dzięki - ściągnąłem wreszcie plik przez Bittorrent.
Tutaj jednak uwaga - plik nie instaluje się samodzielnie ale wymaga wrzucenia do poprzednich czyli part1-5 i exe 6.3, ponownego zaznaczenia całości na czerwono i dopiero wtedy pozwala się aktywować. po raz pierwszy spotykam się z taką instalacją więc piszę, żeby kolejni nie rwali włosów z głowy. Teraz zainstaluję submoda polecanego przez Aravena jeżeli gra mnie wciągnie to przerobię Konstantynopol z z kampanii early na poziom z light. To miasto było w XII wieku już bardzo rozbudowane, to w modzie jest ubożuchne.
Edit:
Działający link - patch 6.4:
http://www.gameupdates.org/details.php?id=4430
Edit:
Zna ktoś linka do działającego spolszczenia do wer. SS 6.4?
Edit:
Niech szlak trafi te linki, prawie nic już nie działa.
Jeżeli ktoś ma działający do Baltic for SS 6.4 to proszę niech poda - wiem - to kolejny o który nudzę. Problem jestt w tym, że linki z forum przeszły do historii.
MOże ktoś mi pomoże. Gram teraz w SS 6.4 ale czasami też pogrywam sobie w OiM2 gdzie najbardziej zachwyca mnie polska Husaria :D
Moje pytanie jest: czy nie da się może modelem husarii z OiM2 jakoś zastąpić model polskich Husarzy w SS tzn. podmienić jakieś pliki etc, a jak już co to które? Proszę o chociażby najmniejsze wskazówki jak to zrobić a do reszty już sam dojdę :mrgreen: Z góry dzięki
Poproś Aramegila na PW Ci wytłumaczy co i jak viewtopic.php?f=372&t=7843
Odświerzę temat. Ostatnio gram hot-seat Rusiami (6.3) w sumie pierwszy raz w tym modzie, zwykle walczyłem na zachodzie. Walczę z Mongołami, odebrałem im wiele ziem (Kazachstan, Kaukaz) i z ciekawości sprawdziłem ile jeszcze armii mają. Okazało się,że gdzieś w pobliżu tylko Bagdadu jest ich ... ponad 20! Łącznie z innymi jest ich do nawet 40. To jest bug, czy takie utrudnienie w porównaniu z podstawką? Bo grając 2 frakcjami dysponuje w rejonie walk max 6-7 pełnymi flagami, a tu nagle 20. Pokonanie 3 w jednej bitwie to wysiłek, więc powtarzam: czy to błąd (zbugowany respawn hord) czy specjalnie?
To nie bug, to specjalnie.
Ma ktoś działające linki? Bo wszedłem do SS 6.3 no i chcę pobrać ale na tamtej stronie żaden mi nie działa :(
Na TWC znalazłem taki link połączenie SS 6.3 i 6.4 ale niestety na spedyshare i wymaga konta premium.
A takie ogólnodostępne?
Strony torent działają
6.3 http://www.gameupdates.org/details.php?id=4247
6.4 http://www.gameupdates.org/details.php?id=4430
Dzięki, a mod wymaga płytki do Kingdoms czy po prostu zainstalowanego dodatku?
Kingdoms
Geniusz... Chodzi mi o to, czy wymaga płytki w napędzie, czy po prostu zainstalowanych Kingdomsów?
O ile to nie wersja steam, to wymaga płytki Kingdoms, w napędzie.
To zapowiadają się porządki w szafce z grami :/ Dzięki
A jeśli zainstaluje moda na jednych ustawieniach na np early campaign to mogę potem je zmienić?
Tak można zmienić w setupie moda. Klikasz na skrót potem znajdź element docelowy, i wybierasz setup. Tam ustawiasz opcje ai, grafikę, i rodzaj kampanii Early albo Late. Zajrzyj też do tematu o modzie BellumCrucis6. Link: viewforum.php?f=367
Dzięki wielkie :D
Witam mam problem ze Stainless Steel 6.4 gram w drugim okresie i przychodzi mi wiadomość że odryto proch tylko że sęk w tym nie moge stawiać budynków związanych z prochem
Od info o wynalezieniu prochu do budowy dobrych jednostek prochowych i związanych z nimi budynków daleka droga. Sprawdź w pliku export_descr_buildings w data moda lepsze działa mogą być dostępne pod koniec XIII wieku a niektóre i pod koniec XIV wieku albo i później.
dzięki ;)
Witam gram sobie w Stainless Steel i mam problem bo tura trwa ponad 6 minut i co mam zrobic zeby tura trwała krócej
Witaj. Spróbuj użyć tych programów viewtopic.php?f=367&t=11404 i patcha 4GB. W jaką wersję grasz bo jest kilka??? Na TWC były kiedyś do pobrania pliki z szybszymi turami, poszukaj sobie.
Druga opcja to zmiana moda. Polecam Broken Crescent 2.3.2.2 albo BellumCrucis 6.3
gram w wersje 6.3 a w Broken Crescent tez gram i jest to samo tura trwa dosc długo