-
Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
Poniższe osoby dostają ustne ostrzeżenia za pisanie postów nic nie wnoszących do tematu. Kto zdążył zapomnieć o moim ostrzeżeniu z poprzedniej strony, powinien je jeszcze raz przeczytać.
adi
Dowgird
Tomasz The Great
Umbrecht
manolito
Minikampanie nie byłyby złym urozmaiceniem, szczególnie jeśli byłyby podobne w założeniach do tych z Napoleona. Już widzę następujące kampanie: podbój Italii przez Rzym, podbój Galii przez Cezara, Związek Morski i wojny ze Spartą. Ptolemeusze vs. Seleucydzi. Trochę tego by było. :)
Co gorsza ani słychu ani widu oficjalnych Seleucydów, co mnie martwi niezmiernie.
-
IMO wlasnie minikampanie bylyby 100 razy lepsze od jakiegos jednego duzego dodatku, no i wydajac przykladowo 4 minikampanie jak w przypadku kingdoms, latwiej by bylo trafic CA w gust klienta ;) a DLC przypuszczam ze pojawi sie na dniach, skoro juz w encyklopedii sa nowe frakcje, chociaz przegladajac je tak wstepnie, procz Seleucydow prezentuja sie one bardzo ubogo.
@Samick jak juz tu jestes to moglbys usunac mi jedno ostrzezenie? Bo jakims cudem dostalem 2 ostrzezenia za jeden post :P pisany i tak w sumie dla jaj :P
-
Z tymi minikampaniami to dobry pomysł bo wolałem te z Napka jak np. Rots czy fots w Shogunie.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Samick
Minikampanie nie byłyby złym urozmaiceniem, szczególnie jeśli byłyby podobne w założeniach do tych z Napoleona. Już widzę następujące kampanie: podbój Italii przez Rzym, podbój Galii przez Cezara, Związek Morski i wojny ze Spartą. Ptolemeusze vs. Seleucydzi. Trochę tego by było. :)
Co gorsza ani słychu ani widu oficjalnych Seleucydów, co mnie martwi niezmiernie.
Zdecydowanie uważam, że mini kampanie z Napka były świetnym krokiem naprzód i mam nadzieję, że jeszcze po niego sięgną. Tak jak wcześniej pisałem, jakby to dobrze rozplanować, zrobić taki "Kingdoms" to zabawy by było na naprawdę grube miesiące, a i tematów jest naprawdę mnogość. Prócz tych co wymieniłeś to marzy mi się podbój Brytanii, powstanie w Judei i wojny markomańskie. Na upartego można by jeszcze zahaczyć o Babilon i Asyryjczyków.
Ideałem byłoby kilka mini kampanii jako DLC i jedno - dwa konkretne rozszerzenia (w stylu BI czy FOTS) sprzedawane oddzielnie :)
-
Kampanie w Kingdomsach to były niemal osobne gry. Napoleońskie minikampanie są krótsze, za to wymagały większej dynamiki od gracza. Osobiście widziałbym obie wersje. Wojny Ptolemeuszy z Seleucydami byłyby niczym w Kingomsach, ale podbój Galii czy Brytanii byłby jak w Napoleonie. :)
Ideałem byłoby dostać to wszystko za darmo. :P
-
http://i.imgur.com/42KBzf0.jpg
Uff wreszcie zakończyłem kampanię Rzymem. Trochę to trwało, ale grałem raczej defensywnie i dopiero w ostatnich turach rzuciłem się do podboju w celu osiągnięcia zwycięstwa militarnego.
Nie grałem jeszcze innymi frakcjami (następni w kolejce Ptolemeusze), ale kampania Rzymem prosta sprawa. Po opanowaniu polityki wewnętrznej nie ma już żadnego problemu z grą. Bitwy są o wiele za proste dlatego 80% z nich rozgrywałem ręcznie.
Czytam posty wielu userów i widzę bardzo wiele rozczarowań i pretensji do gry. Osobiście uważam Roma 2 za grę bardzo dobrą z olbrzymim potencjałem, oceniam ją bardzo wysoko i nie żałuję ani złotówki, którą na nią wydałem. Gra spowodowała u mnie powrót do tzw. syndromu jeszcze jednej tury, który pojawił się ostatnio tylko w przypadku dwóch gier - Herosa III i Medievala (oczywiście tego pierwszego), a to już co znaczy :)
-
Mogliby zrobic kampanie jak w Medku 2. Cos takie tez jest w Crusaders Kings czy EU 3 czyli dana era w przypadku Romka 2 starozytnosc jest podzileona na trzy okresy np. ;od niech bedzie wojny peloponeskiej do Aleksandra, od powstania Rzymu do wojen domowych i Cezara, i moze od Oktawiania do upadku Rzymu :D. O albo jak mowicie mini kampy a temat kazdy dobry;)
Cytat:
Gra spowodowała u mnie powrót do tzw. syndromu jeszcze jednej tury, który pojawił się ostatnio tylko w przypadku dwóch gier - Herosa III i Medievala (oczywiście tego pierwszego), a to już co znaczy
No to masz fajnie. U mnie spowodowala ta gra syndrom powrotu do starych gier ;) Dzisiaj sobie moze odpale jakas kampe i zobacze jak dziala patch 3 czy tam najnowszy.
A swoja droga bez urazy ale mam ubaw z graczy co maja radoche w podbijaniu na sp calej mapy a pozniej pokazuja screena jak Ty na forum(No co za dokonanie, Powies na scianie :P).A zmus takiego by zagral z Toba MP , nie zmusisz nigdy chociaz wiadomo zabawa jest znacznie lepsza itd.
-
Cytat:
U mnie spowodowala ta gra syndrom powrotu do starych gier ;)
Prawidłowo. O starych gra trzeba pamiętać i w nie grać. Ja sam co jakiś czas wracam do Herosów III czy Combat Mission 2.
Cytat:
A swoja droga bez urazy ale mam ubaw z graczy co maja radoche w podbijaniu na sp calej mapy a pozniej pokazuja screena jak Ty na forum(No co za dokonanie, Powies na scianie :P).A zmus takiego by zagral z Toba MP , nie zmusisz nigdy chociaz wiadomo zabawa jest znacznie lepsza itd.
Jak widzisz na screenie nie podbiłem całej mapy. Spełniłem tylko wymogi zwycięstwa militarnego. Spełnił bym prędzej warunki zwycięstwa ekonomicznego, miałem ustawione małe podatki i nie wiedziałem, że jednym z celów jest uzyskanie 80 tyś zysku na turę.
Według Twojego toku rozumowania miałem przerwać kampanie w połowie?
Przyznaje się bez bicia, że w kampanię onlinie nie grałem, jeśli chodzi o bitwy to gram. Jeśli chcesz skrzyżować miecze to zapraszam na gg lub steam i możemy się ugadać.
-
Adi, tym postem sam sobie wycieczkę do karceru chyba zagwarantujesz. A co do syndromu ,,jeszcze jedenj tury" to też tak miałem. I faktycznie, kiedy już się odeprze ataki na hura senatu, to potem leci z górki. Osobiście nie udało mi się dokonać zwycięstwa militarnego, z bardzo prostej przyczyny, takie imperium nie podoba mi się historycznie :mrgreen: Chciałem pograć też Swebami, ale wywala mi przy 8 turze... :|
-
Cytat:
Część podboju italii jest w prologu, druga część w kampanii. Ptolemeusze i Seleucydzi to z kolei 1 bitwa historyczna. Średnio więc widzę by akurat takie mini kampanie się pojawiły. Chętnie zobaczyłbym jednak wojnę peloponeską z większą mapą Grecji. Czy Aleksandra dostaniemy? Też jakoś tego nie widzę. Ale za to zdecydowanie widzę coś osadzonego w podobnych klimatach do Barbarian Invasion. Najlepiej by było gdyby te kampanie miały pozmieniane też mechaniki ekonomiczno-dyplomatyczne jak było to w dodatkach do S2TW.
Pozdrawiam
-
Cytat:
Zamieszczone przez Bronti
Według Twojego toku rozumowania miałem przerwać kampanie w połowie?
Przyznaje się bez bicia, że w kampanię onlinie nie grałem, jeśli chodzi o bitwy to gram. Jeśli chcesz skrzyżować miecze to zapraszam na gg lub steam i możemy się ugadać.
W polowie? W polowie, to bym usnal:D Przerywam gre (jak juz gram sp)gdy nie czuje zagrozenia. Czyli w Romku to bylo gdy mialem 6 pelnych armii i niecala Afryke podbita.Moze bym i dalej gral. Chociazby zeby Hiszpanie zajac(bo caly Plw. Apeninski zajela LIblia:))Ale te bugi. No dla mnie ciekawsze sa kampanie MP bo wtedy jest najwieksza zabawa(mozna sie poczuc jak prawdziwy zdobywca,strateg i co tam kto chce, no i jest natrudniejsza forma gry;)) takze zagram tylko w nia. Dla mnie kampa Mp to kwinstesencja kazdej gry; polaczenie gry Sp i MP(kampania sp plus bitwy mp;))
P.S. Zagralbym sobie kampe MP Rzym kontra Seleucydzi. Walka o Grecje, Afryke:) Kartagina kontra Rzym nie bardzo bo Rzym ma za latwo. Moze jakies zasady trzeba byloby wymyslec zeby zbalansowac rozgrywke.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Sanvone
Najlepiej by było gdyby te kampanie miały pozmieniane też mechaniki ekonomiczno-dyplomatyczne jak było to w dodatkach do S2TW.
I w FOTS i w ROTS super im to wyszło. Tym razem będzie im ciężej, bo te różnice już zaimplementowali pod postacią kultur, ale pole do popisu dalej jest niezłe :)
-
Cytat:
Kampanie w Kingdomsach to były niemal osobne gry. Napoleońskie minikampanie są krótsze, za to wymagały większej dynamiki od gracza.
Bo wprowadzili limit tur, jeśli się nie mylę to w Kingdomsach można było grać i grać, a w Egipcie trzeba było już mocno zagęszczać ruchy
Cytat:
Osobiście widziałbym obie wersje. Wojny Ptolemeuszy z Seleucydami byłyby niczym w Kingomsach, ale podbój Galii czy Brytanii byłby jak w Napoleonie. :)
A nowe BI jak w starym :)
Cytat:
Ideałem byłoby dostać to wszystko za darmo. :P
Pomarzyć dobra rzecz, ale... Może z racji krytyki jaka na nich spadła postarają się i przynajmniej część z tego dadzą "extra" na otarcie łez ;)
-
Cytat:
W polowie? W polowie, to bym usnal:D Przerywam gre (jak juz gram sp)gdy nie czuje zagrozenia.
Wnioskuje z tego zdania, że jesteś po prostu niekonsekwentny w działaniu
Cytat:
No dla mnie ciekawsze sa kampanie MP bo wtedy jest najwieksza zabawa(mozna sie poczuc jak prawdziwy zdobywca,strateg i co tam kto chce, no i jest natrudniejsza forma gry;)) takze zagram tylko w nia
Panie i Panowie mamy tu Napoleona na forum! :lol:
-
Cytat:
Zamieszczone przez Bronti
Cytat:
W polowie? W polowie, to bym usnal:D Przerywam gre (jak juz gram sp)gdy nie czuje zagrozenia.
Wnioskuje z tego zdania, że jesteś po prostu niekonsekwentny w działaniu
[quote:24866qd5] No dla mnie ciekawsze sa kampanie MP bo wtedy jest najwieksza zabawa(mozna sie poczuc jak prawdziwy zdobywca,strateg i co tam kto chce, no i jest natrudniejsza forma gry;)) takze zagram tylko w nia
Panie i Panowie mamy tu Napoleona na forum! :lol:[/quote:24866qd5]
Za ta produkcje nie dostaniesz oskara:)Lepiej zagraj ze mna i poczuj sie jak general Mack ;)
Mam nadzieje,ze do Romka dodadza krew jak w Szogunie. W sumie to byla nie tylko krew ale tez dodatkowe animacje jak obciete glowy czy rece :D Fajnie, to wyglada na powtorkach. O wlasnie mogliby zadbac o szczegoly takie. Dostaje ktos z katapulty, to jego cialo zachowuje sie zgodnie z "fizyka" a nie pada jak zemdlony. Taka nasuwa mi sie mysl,ze brakuje wlasnie takich szczegolow. W napku np. podobalo mi sie,ze czasami kon uciekal z martwym kawalerzysta przyczepionym do strzemiona. W Romku pierwsze co mi sie rzucilo w oczy, to brak lamanych wiosel w czasie bitew morskich. Myslalem,ze to oczywiste i bedzie a tu zonk.Pomijajac juz biedna animacje uderzenia taranem w burte wrogiego okretu.Takie animacje , to widzialem w grach gdy 3 d dopiero wchodzilo:)A i jak juz o bitwach morskich pisze, to tez dziwilo mnie,ze nie moglem podpalic wrogiego okretu. Bombardowalem go zapalonymi strzalami i nic. Albo strzelalem z katapulty i tez efekt mizerny.
-
Bo nie możliwym jest podpalić okręt płonącymi strzałami, nawet potwierdzone z Pogromcach Mitów ;) Drewno jest zbyt wilgotne, żeby się zapalić od strzał. Jak już to żagiel.
-
Ok, to w takim razie, dlaczego komp może coś takiego robić?! Weźmie byle łódkę z procarzami i jara mi statek ile wlezie?
-
Z byle procarzami niemożliwe - procarze nie mają płonącej amunicji.
-
no to chyba bug znalazłem... aczkolwiek, ja grałem jeszcze na wersji 2.
-
Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
Bo nie możliwym jest podpalić okręt płonącymi strzałami, nawet potwierdzone z Pogromcach Mitów ;) Drewno jest zbyt wilgotne, żeby się zapalić od strzał. Jak już to żagiel.
Oj nie medrkuj. Rownie dobrze mozesz sobie wyobrazic ,ze tam maja beczki ze smola i takie strzaly trafia w nie i zapala sie okret albo te zagle albo brudna bielizne albo panuja kosmiczne upaly co w tym regionie nic nowego i te Twoje wilgotne drewno jest suche;)W serii Total War maja te plonace strzaly podpalac okret.
P.S. A co do pogromcow mitow, to tez obalili mit,ze zapalony papieros moze podpalic benzyne. A na stacjach jaki masz zakaz? Jest takie powiedzenie,ze raz do roku nawet nie zaladowana strzelba wypali :D
-
A ja mam zamiar dokopać Wenetom ! W sumie nic mi nie zrobili mam z nimi umowę handlową i pakt o nieagresji ale Wielki But jest mój a oni wyraźnie siedzą na północy i jest im dobrze.
Pognałem Etrusków i Syrakuzy a także Luzytanów przybłędy jedne. I rozumiecie szykuję armie wielkie i niezwyciężone żeby ich zgładzić ( gram Rzymem ) ale wcześniej do nich se myślę zajrzę po szpiegować..... a tam bida aż piszczy; armie mało i z czachą czerwoną co znaczy że nikt im nie płaci aż mi się żal zrobiło.
.......Może jakie pieniądze żeby se chociaż coś do żarcia kupili im dać ? Może niech se siedzą, dużo miejsca nie zajmują.....
hmm........grandi scelte di grandi uomini.......
-
O. juz wiem skad ten pomysl w Romku ,ze armia moze przemieszczac sie przez morze bez floty;
"Jednostki lądowe nie potrzebują statków, aby przekraczać morza!
Bardzo wcześnie na drzewku technologii otrzymują automatyczną umiejętność,
dzięki czemu po skierowaniu ich na pole z wodą, zamieniają się w statki i
płyną tam, gdzie im każesz. A potem wyładowują się u celu".
Ciwilizacja 5 :)
-
Taaa, bo to taki unikalny pomysł, faktycznie.
Sama idea jest świetna, na pewno lepsza niż władowywanie 10 tys wojska na jeden okręt, jak w poprzednich częściach i brak desantów ze strony kompa. Jakby osłabić transportowce, to wszystko byłoby ok, no bo nie powiecie, że w rok armia nie jest w stanie zbudować sobie okrętów?
-
Cytat:
Zamieszczone przez Grogmir
Taaa, bo to taki unikalny pomysł, faktycznie.
Sama idea jest świetna, na pewno lepsza niż władowywanie 10 tys wojska na jeden okręt, jak w poprzednich częściach i brak desantów ze strony kompa. Jakby osłabić transportowce, to wszystko byłoby ok, no bo nie powiecie, że w rok armia nie jest w stanie zbudować sobie okrętów?
Oj tam,taka ciekawostka.Chociaz dla mnie to taki maly dowod,ze Romek byl robiony byle szybko i prosto;skopiowanie z civ 5 tego transportu. Mogli sie postarac(CA) i sami cos wymyslic:). Np. specjalny rodzaj statkow, ktory moze transportowac wojska.Jeden statek=jedna jednostka. Ale o czym ja tu marze:)W kazdym razie jest fajna zasada Mp odnosnie transportu armii. Jeden statek kupiecki robi za statek transportowy(Szogun2) moze jedna jednostke przewozic. Oczywiscie mozna sobie rozne wariacje tej zasady wprowadzac.
P.S. No ale jak wspomniales; wszystko gra, niech bedzie ale te transportowce robiace za flote wojenna, to zbyt dalekie uproszczenie. Ale od czego sa gracze i ich wyobraznia. Mozna ten problem okielznac jakimis zasadami;)
Chyba w panzer general tez tak mozna bylo wojsko transportowac:) (armia moze przemieszczac sie przez morze bez floty)
-
Cytat:
no bo nie powiecie, że w rok armia nie jest w stanie zbudować sobie okrętów?
Kilka czynników:
- Jak duża armia?
- Czy mają specjalistów od budowy okrętów? Innych ogarniętych ludzi?
- Dostęp do budulca i narzędzi.
- Umieszczenie ludzi to jedno, a wozy? Konie? Woły? Szeroko pojęte materiały wojenne? Żywność? Pasza? Łupy? :)
Cytat:
Zamieszczone przez adi
Chyba w panzer general tez tak mozna bylo wojsko transportowac:) (armia moze przemieszczac sie przez morze bez floty)
W Steel Panthers oddziały także pokonywały powoli przeszkody wodne bez użycia transportowców (z nimi szło to szybciej). Zakłada to jednak że dane oddziały zostały wyposażone w sprzęt albo mają do dyspozycji pododdział saperów.
-
O, na taka recke natrafilem w necie o Romku 2, recka zaczyna sie od 7.50 min ;
[youtube:2acl5bvr]http://www.youtube.com/watch?v=XgU7hqX0KAQ&t=7m48snot[/youtube:2acl5bvr]
Niestety po eng. Ogolnie autor skupia sie nie na bledach w grze co na podejsciu CA do fanow serii i calej tej otoczce marketingowej. No i takze poruszyl temat dziwnych ocen gry w roznych recenzjach. To co wiemy; przyznawanie pkt. od 9 do 10 i calkowite przemilczenie w nich bledow Romka 2.
P.S. Teraz juz wiem czym sie zajmuje Umbrecht zawodowo; pisaniem recek Romka 2 na roznych portalach ;););)
-
Cytat:
Cytat:
no bo nie powiecie, że w rok armia nie jest w stanie zbudować sobie okrętów?
Kilka czynników:
- Jak duża armia?
- Czy mają specjalistów od budowy okrętów? Innych ogarniętych ludzi?
- Dostęp do budulca i narzędzi.
- Umieszczenie ludzi to jedno, a wozy? Konie? Woły? Szeroko pojęte materiały wojenne? Żywność? Pasza? Łupy? :)
Od kiedy seria Total War wchodzi w takie szczegóły jak pasza dla koni, czy transport łupów? ;) Musiałoby mieć to odniesienie nie tylko do transportu morskiego, ale i lądowego. Przy budowie machin oblężniczych w żadnych inżynierów też się nie bawimy. Jedyny z czynników, jaki wymieniłeś i mógłby ewentualnie mieć zastosowanie w tej sytuacji to dostęp do budulca i odpowiednio do tego wydłużyć czas (tzn nie na więcej niż rok, ale o mniejszą odległość mogłyby się te okręty przemieścić w następnej turze)/koszt budowy okrętów.
-
Z tego co wynika z historii to Rzym podczas 1 wojny punnickiej zbudował flotę od podstaw w 2 miesiące, więc nie widzę problemu by nasze armię w rok nie zdążyły zbudować dla siebie 20 transportowców.
-
Cytat:
Zamieszczone przez TheFox
Z tego co wynika z historii to Rzym podczas 1 wojny punnickiej zbudował flotę od podstaw w 2 miesiące, więc nie widzę problemu by nasze armię w rok nie zdążyły zbudować dla siebie 20 transportowców.
A pokaz jakies zrodlo skad ta wiadomosc masz.
-
Jest mi w stanie ktoś powiedzieć kiedy otrzymamy poradnik, który obiecali nam przy zamówieniu Roma na muve.pl? Przepraszam, jeżeli wybrałem niewłaściwy temat, ale nie wiedziałem gdzie napisać, a nie chciałem tworzyć nowego tematu ;)
-
To do taj prostej gry potrzebny jest jeszcze poradnik? :mrgreen:
-
Wiedziałem, że jak nie sprecyzuję swojego posta to znajdzie się ktoś, kto o to zapyta :D Nie, nie potrzebny mi poradnik, jednakże skoro go obiecali to z chęcią bym na niego zerknął ;)
-
A jo żem odkrył że jak sie armiom do na okret to one sie łączo i som razem pokazane jako okret z dwoma flagami !!
.......w kupie siła nie
-
Cytat:
Zamieszczone przez Argail
A jo żem odkrył że jak sie armiom do na okret to one sie łączo i som razem pokazane jako okret z dwoma flagami !!
.......w kupie siła nie
Błagam. Ten poziom analfabetyzmu woła o pomstę. Podobnie jak pochwalne peany płatnych pachołków, których nicków nie wymienię, ale wszyscy i tak wiedzą o kogo chodzi - ze trzech jest i się pocą jak tu z gówna bicz upleść.
Jeżeli to tylko analfabeta, to zasłużył na 2/3 za niechlujstwo. jeżeli świeżak bawi się w trolla to powinien dostać po łbie banem.
Gra?
Jest po prostu koszmarnie słaba, niedorobiona, wypchnięta na siłę w stadium wyglądającym na to, ze programiści dotarli w projekcie do ściany, której nie potrafili przeskoczyć.
Szkoda pisać cokolwiek na temat tego półproduktu.
Zaoszczędziłem na Shogunie grając tylko w demo i FOTS za 29,99zł, to uśredniłem sobie cenę kupując ten badziew w dniu premiery.
W domyśle robiłem to po to, żeby mieć prawo do krytyki czegoś w co gram i mam..... tylko jak przyszło do grania to po kilku godzinach nie mogę się do grania w to coś zmusić, a i krytykować mi się nie chce, bo ręce opadły już całkiem :roll:
EDIT: Jak na razie to najbardziej aktualne jest hasło w moim podpisie, który mam od momentu w którym pokazali pierwsze fragmenty gry. Żeby było śmieszniej, było ono na stronie tytułowej ich prezentacji :lol:
EVER! PRE PRE ALPHA CODE!
-
Cytat:
Zamieszczone przez adi
Z książki "Ostatnia Bitwa Hannibala Zama I Upadek Kartaginy"
cytat " Rzymianie powzięli brzemienną w skutki decyzję o rozpoczęciu bitwy na otwartym morzu. W 260roku rzymscy inżynierowie i stolarze zbudowali ponad 120dużych okrętw wojennych (podobno sto kwinkwerem i dwadzieścia trier) zaledwie w ciągu dwóch miesięcy, używając kartagińskiej galery, która osiadła na mieliźnie, jako wzór. "
-
Cytat:
Zamieszczone przez TheFox
Cytat:
Zamieszczone przez adi
Z książki "Ostatnia Bitwa Hannibala Zama I Upadek Kartaginy"
cytat " Rzymianie powzięli brzemienną w skutki decyzję o rozpoczęciu bitwy na otwartym morzu. W 260roku rzymscy inżynierowie i stolarze zbudowali ponad 120dużych okrętw wojennych (podobno sto kwinkwerem i dwadzieścia trier) zaledwie w ciągu dwóch miesięcy, używając kartagińskiej galery, która osiadła na mieliźnie, jako wzór. "
Ksiazka ma dosc slabe recki i nie sprawia wrazenia zbytnio wiarygodnej . Nie jestem ekspertem od starozytnych flot (moze tutaj jakis jest) ale cos mi sie wydaje malo realne by wybudowac tyle galer w dwa miesiace.
P.S. Tytul wspomina o 2 i 3 wojnie punickiej a 260 p.n.e to 1 wojna punicka. No ale podobno ta ksiazka jest tak skonstruowana,ze duzo o wszczesniejszych konfliktach a malo o samej Zamie.
-
Fajne miejsce, w którym gracze uwalniają się od stresu spowodowanego zmierzeniem się z grą:
http://www.twcenter.net/forums/showt...2-memes/page22
A mnie najbardziej ubawiło to:
R2D2 po upgrade R2TW AI
http://i.imgur.com/kEWNYcF.gif
-
Hhe, ten bug ze statkiem jest epicki :( Ale przeciez ta gra ma potencjal. Moze jeszcze dzialac normalnie ale czemu $#$%#@#$ nie dziala?!!!!;)
Ja go nie mialem a zaluje ;) Swoja droga takie kaszaloty pamietam,ze sie trafialy w niezlych gniotach.
P.S. Juz widze jak Umbrecht siada sobie wygodnie, odpala gierke i zamierzac sie delektowac Romkiem a tu...ten bug. Ciekawe jakby zaareagowal:>Ale klimatyczny ten Romcio, zabawa na 102! :D
-
Tylko, że ten bug ze statkiem jest stary. Spoko, można się po podniecać jak nie ma co robić :-)
Ja za to miałem dziwny bug na najnowszej becie patch 4 :
czekam sobie na zmianę tury, a tu nagle wyskakuje mi ładowanie bitwy... myślę sobie kto mnie zaatakował i gdzie. Bitwa morska wczytana, a tu nie mogę sterować żadnym oddziałem. Szybki rzut okiem na jednostki i już wiem, że wczytała się bitwa dwóch obcych mi frakcji z którymi nawet wcześniej nie miałem kontaktu na mapie strategicznej...
Poczekałem na koniec bitwy i dalej tury przeleciały bez takich szopek.
-
Co do tego buga ze statkami to Adi nie przesadzaj, ja w rome mam ponad 100 godzin przegranych i ani raz sie z tym nie spotkalem.