Tak się zastanawiam czy serwery wytrzymają? Mi małe łatki do roma2 zasysa do 30 minut, a dla porównania całego Napoleona do godziny.
Wersja do druku
Tak się zastanawiam czy serwery wytrzymają? Mi małe łatki do roma2 zasysa do 30 minut, a dla porównania całego Napoleona do godziny.
Spokojnie, nie takie premiery Steam wytrzymywał :D
Dudzio masz rację :) o której ma być dostępne do pobrania z serwerów ?
Ok. 12:00.
Przypominam by dzielić się swoimi spostrzeżeniami w poniższym temacie:
http://forum.totalwar.org.pl/showthr...ntarze-i-uwagi
Poradnik sam się nie zaktualizuje. :P
Pobrałem, odpaliłem i nie mam nazwy miast, regionów, frakcji i budynków :P. Ma ktoś podobnie?
To musi być wina jakiegoś moda u mnie wszystko w porządku.
Rozegrałem sobie dzisiaj 2h kampanie główną Armenią. Muszę przyznać, że po długiej przerwie (ostatnia wersja na której grałem to 1.9) grało się bardzo przyjemnie. Poprawiono główne bolączki podstawowego Rome 2 czyli długość bitew. Nie trwają one już 5 min, a 10-15 przy moim stylu gry. Oblężenie miasta z murami w mojej kampanii trwało aż 25 min przy mojej przewadze liczebnej AI broniło się dzielnie. Dobywałem miasto z marszu miałem tylko 4 drabiny. Bitwa rozegrała się w 2 fazach pierwsza na murach, gdzie AI potrafiło zepchnąć mnie z jednego odcinka muru, druga część po zejściu moich zwycięskich wojsk o rynek miejski i w uliczkach pod murami. Nowy system rozbudowy centrów miast jest również bardzo fajny. Teraz możemy wybrać ścieżkę dla naszego miasta czy ma być handlowe, wojskowe, cywilne łatwo potem zdecydować się na kierunek rozwoju reszty budynków. Poprawiony interfejs również zaliczam na plus. Zmienili również kolorystykę herbów państw jak i kolorów na mapie. Chwilę zajęło mi przystosowanie wzroku do tej zmiany :P.
Ogólnie całość prezentuje się zgrabnie tylko, że gra powinna tak wyglądać już rok temu. W dniu premiery, a nie po roku i setkach paczy staje się dopiero grywalna. Zaskakuje mnie w ogóle idea stojąca za Emperor Edition przecież to nic nie wnosi i tak każdemu kto kupił Rome gra aktualizowała się sama jedyną nowością jest kampania, którą i tak dostali wszyscy posiadający Rome. Nikt nic nie dostaje ani ci co kupili wcześniej, ani ci co kupią dopiero EE wszyscy dostali to samo. Koło się zamyka Urobos gryzie swój ogon. Jedynie to jest lepsze, że teraz gra stała się grywalna.
Pograłem trochę.
+ Dobrze że dodali wybór rozszerzeń w centrach miast.
+ Dobrze że pozmniejszali kary za wyższe poziomy budynków.
+ Nowe budynki.
- Tylko nie potrzebnie ujednolicili świątynie. Dalej się różnią, tylko już dużo mniej niż kiedyś.
- Niepotrzebnie pododawali do "każdego" budynku różne dodatnie cechy np.: +1 do jedzenia, +x do ładu, +x do kultury, +x do ładu czy +x do podatków. Teraz każdy budynek ma minimum 2 z tych cech. a niektóre nawet więcej.
Teraz dużo szybciej nabija się gravitas, aż za szybko.
Tak samo prędko zmienia się kulturę.
Sprawdził już ktoś jak szybko nabija się pasek wojny domowej?
WItam, ja nieco z innej beczki a mianowicie, ktoś zna albo poleca jakąś literaturę odnośnie okresu w którym nam dane jest rozegrać tą nową kampanię?