Christopher S. Mackay "Starożytny Rzym, historia wojskowa i polityczna" .. tutaj masz praktycznie wszystko od założenia Rzymu do jego upadku, pożądany przez Ciebie okres historii również jest tam przyzwoicie opisany. ;)
Wersja do druku
Polecam ten artykuł-od działu "walka z zabójcami Cezara"-coś dla laików chcących zapoznać się z historią wojny domowej przed pograniem w nową kampanię ;)
http://www.imperiumromanum.edu.pl/oktawian_august.html
Andrzej Murawski Akcjum 31 r.p.n.e. z tym że to stara książka a więc i zapewne sporo nieaktualna.
http://merlin.pl/Akcjum-31-p-n-e_And...11-09594-9.jpg
Okładka wznowienia.
A jak z optymalizacją grafiki w nowej edycji ? W porównaniu do Szoguna 2 ?
Przypomniało mi się żeby Judeę sprawdzić. CA się nie popisało, bo dali im rooster (link), taki jak zwykłym greckim frakcjom.
:lol2: Ta Judea to jakiś klon Aten teraz.
Anyway, zaczynam w końcu kampanię Armenią. Z chęcią sprawdzę, jak się imają zmiany w kampanii, bo póki co pisałem tylko o bitwach i głupocie CA z umiejętnościami i limitami.
Ja bitwy na razie całkowicie olałem, a skupiłem się na mapie kampanii. Te nowe kolory mnie denerwują. Dla mnie mapa kampanii stała się mniej czytelna. Pont ciemny niebieski, Armenia zielony ciemny, Galacja zielony bardzo ciemny. Ateny i Syrakuzy odcienie niebieskiego podobnie Egipt.
Wydaje mi się czy teraz prowincje rozwijają się strasznie szybko?
Zmiany w budowaniu dotknęły też mini kampanii Cezara i Hannibala?
No ta kolorystyka... Zapewne kilka tygodni i się przyzwyczaję :hmm:ale na razie gryzie mnie w oczy.
A mi się nowe kolory podobają w większości. Tylko Partia jest nieciekawa, wcześniej lepiej się prezentowała. Fajnie, że Macedonii zmienili z czarnego na ciemną purpurę, bardziej im pasuje. Do tego Getowie mają pasujący do "herbu" kolor ubranek na kartach, bo w poprzednich wyglądali tak samo jak Odrysowie.
Lipne jest też tło w menu, nie dość że słaby kolor, to ta moneta też szału nie robi.
Wam też po tym patchu zaczeła przycinać mapa kampani ? Jednostki tak jak by troche przeskakiwały ?