Jeżeli masz DEI i tłumaczenie Rafkosa to wystarczy usunąć jego plik
Wersja do druku
Mi nic nie przycina, ogólnie działa fenomenalnie i przybyło mi jakieś 10 fpsów chyba.
Jak ustawić w własnej bitwie ten dodatek? jestem ciekaw jakie frakcje co dostały a w encyklopedii nie chce mi się siedzieć
Żadna frakcja poza Armenią nic nie dostała.
No ja mam 30 fpsów (istne szaleństwo). Poza tym gra została strasznie ułatwiona ( wymaga mniej myślenia). A ten biały kolor tak jak i innych trochę mnie odpycha. Osobiście wolałem czerwień (ach ten stary Romek I). Ogólnie jednak jestem zadowolony ze zmian.
A mnie nowe kolorki pasują :P Gra wydaje się łatwiejsza, bo łatwiej specjalizować prowincje = większe korzyści. Trudno chyba to uznać za błąd. Wydaje mi się też, że optymalizacje poprawili. A jeśli chodzi o nowy pasek równowagi we frakcji... cóż, ciekawa sprawa, masz te X bonusów i jest o co dbać. No i kary za rozwój imperium, również niedurne. Więc dla mnie zmiany na plus.
Za mało rozegrałem tur po premierze by dać jakiś trafniejszy osąd. Na tą chwilę boli mnie tylko że nie dali nowej historycznej bitwy. Chociażby wzorem CiG i HatG. Którą? To już pisaliśmy nie raz i w niejednym temacie. Na tyle mieli duży wybór że coś by wymyślili. :(
Jakby ktoś nie zauważył to zmiana systemu rozbudowy prowincji wprowadzona w nowym patchu, całkowicie zmieniła infrastrukturę militarną u barbarzyńców i teraz elitarne jednostki które były dostępne w żółtych budynkach tj. sala wodza lub siedziba najwyższego władcy są w tej samej, czerwonej gałęzi budynków co zaprzysiężeni, czy mistrzowie miecza.
Na razie tylko odpaliłem i popatrzyłem. Jest kilka plusów: chyba z 10 FPS-ów więcej, sensowniejsza polityka wewnętrzna (choć brak drzewka rodowego, to w S2 z mianowaniem na stanowiska było wg mnie najlepsze), lepszy system rozwoju miast. Nawet nieźle szkoda, że rok po premierze. Jak oblężenia? AI w ogóle próbuje wejść na mury?
PS istnieje mod dodający do dyplomacji handel regionami? Czasem lubię pobawić się w USA i kształtować porządek świata na odległość (wyprostowałbym takie absurdy jak Egipt w Bretanii, co trochę mnie irytuje xd)