I do nich były kierowane te słowa.
Wersja do druku
I do nich były kierowane te słowa.
Wy mówicie o jakiś pojedynczych gościach, którzy coś tam o Lwowie gadają kiedy 99,9% Polaków ma Lwów w 4 literach, a na Ukrainie poprzedni rok był rokiem Bandery, którego to organizacja rozpruwała brzuchy ciężarnym kobietom, wyciągali dziecko i zaszywali tam kota. I się tak biczujemy jacy to polscy nacjololo źli, bo oczywiście polscy nacjololo co nie chcieli powstania warszawskiego i rzezi Warszawskiej to największe głupki w polskiej historii. Fajnie tak pobiczować rodaków i poczuć się czymś lepszym ponad bydłem.
dyskusja miała być o zbliżającej się wojnie a nie o fobiach Polaków. Jak czytam wypowiedzi niektórych, to wydaje mi się że są w uniwersum innego świata. Na poniedziałek zapowiedziano na terenie Polski ćwiczenia wzmacniające naszą obronność z udziałem 1500. żołnierzy, nie 150 tysięcy, nie 15 tysięcy, nie 5 tysięcy, ale 1.500. jak porównam to z ilością sołdatów rozlokowanych w Grodnie i Brześciu to rzeczywiście mam obawy o nasze możliwości na czas konfliktu, który niechybnie zmierza w naszym kierunku.
Ta fabia objawia się przez wspieranie Ukrainy. Jesteśmy biedakami bez większego ekonomicznego,a tym bardziej militarnego znaczenie i powinniśmy siedzieć cicho. Niemcy mają 10x większy budżet dla armii, a nie wojują. Powinnismy siedzieć cicho o jak jakimś cudem się kiedyś choć trochę do-rozwiniemy to będzie można próbować kozakować.
Niestety cicho się nie da jesteśmy krajem frontowym tak jak Litwa, Łotwa, Estonia.
Brytyjscy oficerowie byli obserwatorami rzezi wołyńskiej po stronie ukraińskich partyzantów, a Hitler skopiował swój rasizm od obrońców wolności Brytyjczyków, a Amerykanie przed II wś mieli plan wojny z Wielką Brytanią, który nie był potrzebny do realizacji, bo Europa razem WB popełniła polityczne samobójstwo.
Ponownie proszę o meritum tematu , miało być o zbliżającej się wojnie Rosja vs Ukraina i konsekwencji dla nas a nie o historii sprzed 70 lat i poglądach politycznych dyskutantów. A tak na marginesie to swego czasu na Węgrzech był ogłoszony rok Rakoczego co nie znaczy że Węgrzy mają zamiar nas najeżdżać i plądrować jak w XVII w.
Jak widać tylko NKWD było cacy i grało fair dla naszego narodu. Tak jak w 2014/2015 tak i teraz trzeba przygotować się na spam tego tego wpisów - wszyscy be, o Kremlu szaaaaa. Olszański i inne typki bratający się z nocnymi wilczkami naszymi bohaterami.
Zainteresowałem się. Jakieś namiary na krwiożercze plany administracji Franklina?
Masz rację niektórzy dyskutanci wypisują tu takie brednie że nawet w Ruskiej RT1 takich nie słyszałem, żywcem wyjęte ze słownictwa A.Leppera który notabene był utrzymankiem Rosyjskiej ambasady i skończył tak jak wszyscy pożyteczni idioci na usługach ich propagandy. P.S. Wojna oficjalnie rozpoczęta , przemówienie Putina w stylu Adolfa Hitlera , co mnie nie dziwi tego się właśnie spodziewałem , zapewne niedługo usłyszymy że krwiożercza polska najechała czołgami Białoruś i Rosję i trzeba dać odpór. Martwi mnie jednak inna rzecz że zapewne co niektórzy z naszych rodaków szykują wiązanki kwiatów na powitanie wyzwolicieli ze wschodu.