Zgodnie z prawem, do 18-roku życia za dziecko odpowiedzialność ponoszą rodzice, i to oni decydują w największym stopniu o jego życiu.Cytat:
Zamieszczone przez Zakapior-san
Dalej o ateistycznym raju...
Wersja do druku
Zgodnie z prawem, do 18-roku życia za dziecko odpowiedzialność ponoszą rodzice, i to oni decydują w największym stopniu o jego życiu.Cytat:
Zamieszczone przez Zakapior-san
Dalej o ateistycznym raju...
Założyłem wątek na ten temat tyle tylko, że jaśnie nam panujący go zamknęli bo przylazł jakiś młokos i zaczął obrzucać innych. Miło, że ktoś jednak go kontynuował.Cytat:
Zamieszczone przez Volomir
--
Zgodnie z definicją morderstwa
eutanazja = pozbawienie życia poprzez czynność drugiego człowieka| czyli morderstwo
kara śmierci = pozbawienie życia j/w| czyli j/w
wcale nie ma między nimi żadnego związku :roll:
uwielbiam czytać jak ktoś zaczyna zdanie od "Ja" hehe
Masz rację! Nie ma między nimi związku!Cytat:
Zgodnie z definicją morderstwa
eutanazja = pozbawienie życia poprzez czynność drugiego człowieka| czyli morderstwo
kara śmierci = pozbawienie życia j/w| czyli j/w
wcale nie ma między nimi żadnego związku :roll:
fascynująceCytat:
uwielbiam czytać jak ktoś zaczyna zdanie od "Ja" hehe
Eutanazję wykonuje się w określonych, unormowanych prawnie okolicznościach pod pewnymi warunkami i w wyniku aktu woli człowieka w celu skrócenia jego cierpienia.Cytat:
Zamieszczone przez Gaius Julius
Kara śmierci to pozbawienie życia człowieka bez pytania go o zgodę (co akurat nie dziwi, ale stanowi różnicę) w celu trwałego pozbycia się go ze społeczeństwa.
Faktycznie, to samo :roll:
Pavulonu też nie wolno było dawać w celu zdobywania skór :roll: Twoja niezachwiana wiara w prawo stanowione i nieomylność ludzi je stosujących jest naprawdę zaskakująca. Szkoda, że rzeczywistość nie jest taka różowa, ale tym gorzej dla rzeczywistości :roll:Cytat:
Eutanazję wykonuje się w określonych, unormowanych prawnie okolicznościach pod pewnymi warunkami i w wyniku aktu woli człowieka w celu skrócenia jego cierpienia.
Ale Ty ciągle omijasz główny temat! To, że ludzie mogą próbować czy próbują eutanazję wykorzystać nie ma wielkiego znaczenia w tym momencie. To, że ludzie zabijają przy pomocy broni, nie znaczy, że mamy zniszczyć jej cały nakład. Ludzie również handlują organami, to nie znaczy, że przeszczepy mają być nielegalne. Eutanazja sama w sobie nie jest czymś złym. Jest wyborem cierpiącej osoby i tyle. Zaś zabezpieczenie, przed tym złym wykorzystaniem eutanazji, wiąże się z odpowiednim przygotowaniem prawnym całej "otoczki". Możesz sobie nie popierać, możesz zdecydować się cierpieć bo to podobno uszlachetnia, ale ja chciałbym mieć wybór.
Rozumiem dawac noge z matmy lub fizy ale zeby omijac szerokim lukiem W-F :shock:
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/nik-abse ... soka/nnyw0
Jak ja chodziłem do szkoły, to szkoda było nie ćwiczyć na wuefie :< Ale to smutne, rodzice z byle powodu, załatwiają zwolnienia, a potem to nie otyłość - to geny :mrgreen:
Za moich czasow byly SKS i Olimpijki.Jak sie bylo w danej sekcji to laba na lekcjach bo szkole sie reprezentowalo i ciagle treningi.Jednym slowy luz,blues i marmolada ;) Teraz co drugi gimbus to szerszy niz wyzszy :mrgreen:
Poczytaj sobie najpierw definicje słów, których używasz, bo potem zabawne kwiatki wychodzą. :lol: Chyba, że to jakaś ironia, to przepraszam. Ale nie, pozbawienie kogoś życia przez drugiego człowieka to nie jest definicja morderstwa, czy zabójstwa.Cytat:
Zamieszczone przez Gaius Julius
Na dobry początek możesz sobie poszukać w kk definicji zabójstwa eutanatycznego i porównać ją ze zwykłym zabójstwem, potem szybki skok do nieumyślnego pozbawienia życia i już widzisz, jak Twoje wyobrażenia o rzeczywistości nijak się do niej mają. ;)