@King
1. wygląda to tak, jakbyś miał problemy ze stabilnością łącza, jednak nie wiem, czy jest to spowodowane problemami u Ciebie, po drodze, czy na centrali.
2. tutaj nie mam pojęcia, co jest problemem, jednakże czytając dalsze punkty
3. 0x00000024, jak przeczytałem na forum elektroda.pl i na
http://support.microsoft.com/kb/228888/pl jest błędem
ntfs.sys, czyli masz spory problem. szukaj jakiegoś zastępczego dysku i zrzucaj co się da, bo musisz pobawić się "ciężką artylerią". dysk zapewne do uratowania, sprawdź jednak jak wyglądają jego wyniki w jakimś programie testowo-diagnostycznym, np. Everest od firmy Lavalys.
4. to może wynikać z błędu opisanego w pkt 3.
co do mojej sugesti z linuxem:
-linuxów się nie kupuje, je się dostaje. jeżeli chcesz, mogę podesłać Ci jakieś distro ;)
-na stronie jakilinux.org możesz dowiedzieć się o różnych dystrybucjach
-do podstawowego użytkowania: internetu, odbierania poczty, komunikacji internetowej, tworzenia dokumentów tekstowych, baz danych, prezentacji i grafik rastrowych linux spokojnie wystarcza. ma także mnóstwo dodatkowych możliwości; o ile się nie mylę, to gdzieś także istnieje jakaś aplikacja, która jest darmową alternatywą 3dsmax.
-są linuxy duże (debian, mandrive) oraz małe (fedora i ubuntu na gnomie). te małe zajmują bardzo mało miejsca, więc spokojnie można ściągnąć je w jedną noc, wypalić na cdr, i uruchomić w wersji live - która się nie instaluje, lecz odpala z cd. o ile się nie mylę, windowsy tego nie potrafią.