Ty też byś mógł ;)Cytat:
Pij melisę.
Wersja do druku
Ty też byś mógł ;)Cytat:
Pij melisę.
Spokojnie kolego, ja sobie tylko żartuję z tego co napisałeś. Gdybym wiedział, że to obrazi twoje uczucia religijne, to bym się powstrzymał.Cytat:
Czy to jest temat do wyrażania swoich poglądów?
Tak? No więc gdzie jest tutaj mowa o chwaleniu się?
Pij melisę.
Masz rację, że jest to temat do wyrażania poglądów (jak każdy), ale taki jest urok internetu, że inni też mogą wyrazić swoje zdanie.
Jednak nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło - pokażesz kolegom swój komentarz, to zaplusujesz, a jak zobaczą moje kąśliwe uwagi, to uznają Cie męczennikiem za wiarę... ups, miało być niewiarę.
Bo widzisz, w tym co napisałeś jest zero merytorycznej zawartości, więc albo chciałeś dać upust frustracji (zły dzień?), albo się popisać.
Naprawdę nie jesteś pierwszym, który odkrył prawdziwe cele istnienia religii i napisał o tym w internecie.
Jeżeli chcesz sobie poprawić samopoczucie bez złośliwej krytyki, to lepiej rób to poza forum, albo pisz na temat.
http://news.money.pl/artykul/wloski;...,0,634677.html - wcale mnie to nie dziwi. Ciekaw jestem czy i jak sprawie łeb ukręcą. W końcu to "atak na kościół".
A ja się znowu pytam! Dlaczego pytam dlaczego zawsze najazd jest na KK a np. na inne to już nie? czy tylko w KK są takie afery? No litości...
Bo w KK jest ich najwiecej? :lol: A poza tym KK manajwieksza sile w Polsce, wiec automatycznie ten temat jest nam najblizszy;) Przynajmniej na razie. Pomijam juz argument ze to temat o KK, wiec o czym mamy pisac:P
Bo każdy w naszym kraju bliżej lub dalej wywodzi się z katolickiej rodziny a najłatwiej jest atakować coś co się "zna", bo najłatwiej uderzyć i łatwiej sie zbuntować, a że to teraz modne wśród młodzieży to tym bardziej. Bunt instytucjonalny, bo przecież "przeciw komuś wspólnie łatwiej kroczyć". Temu nikt nie jedzie po protestantach, prawosławnych, muzułmanach. Chociaż jak widać ta "instytucjonalizacja" jest raczej tylko pretekstem i bije się w religię i wierzacych. Agresywny ateizm bez tolerancji.Cytat:
Zamieszczone przez Pampalinex
bo Kosciół jest rzecz jasna święty..? i trzeba być ateistą aby go krytykować..?
i kto tu idzie na łatwiznę :roll:
jeszcze raz polecam przeczytanie tytułu tematu.Cytat:
Temu nikt nie jedzie po protestantach, prawosławnych, muzułmanach.
Kościół czy ludzie?
Oj, nawet nie próbuj ad personam, uprzedzam na przyszłość :) Na pewno w założeniu temat nie ma służyć atakowaniu Kościoła Katolickiego, bo słusznie użytkownicy wskazują, że coś pomijacie w tej całej nagonce. Zupełnie jednostronnie.
jakie ad personam 8-) gdzież tam.
temat nie jest zamknięty. każdy chyba może się wypowiedzieć.
dodatkowo polecam przeczytanie pierwszego posta :twisted:Cytat:
Na pewno w założeniu temat nie ma służyć atakowaniu Kościoła Katolickiego
Nie ad personam, tylko wytknięcie błędu Twojej kontr-krytyki. Jak założymy temat o kościele prawosławnym, to w nim będziemy poruszać plusy i minusy tegoż.Cytat:
Oj, nawet nie próbuj ad personam, uprzedzam na przyszłość
Zdanie 'radzę przeczytać tytuł tematu' było jak najbardziej adekwatne.