No ale u konkurencji wcale nie jest o wiele lepiej z tego co się orientuję ( sam nie gram, ufam zapalonym fanom CCG ), zresztą w klasycznych papierowych CCG jest podobna sytuacja, tyle, że wolniej wychodzą dodatki, no i nie grasz po kilkadziesiąt meczy dziennie.
Tak czy siak, stagnacja została spowodowana czekaniem na turniej, był to chyba najdłuższy okres bez zmian, więc nie dziwota, że meta się mocno zabetonowała i nastąpiło znudzenie.
Oglądnąłem na szybko stream i muszę przyznać, że jest moc. Teraz każda karta będzie miała wersję premium, a w grze zobaczymy nową walutę, dzięki której będzie można przekształcić zwykłą kartę w wersję premium. Od groma zmian w kartach. Zrezygnowano w umiejętności frakcyjnych ( bardzo dobra decyzja, bo tego by nigdy nie zbalansowali ), a dowódcy będą teraz grani jako jednostki na planszę. Dla nowicjuszy też spory bonus, bo chociażby jest seria wyzwań, dla każdego dówódcy ( a co za tym idzie, archetypu talii ), po wypełnieniu 3 misji ( gdzie przy okazji uczymy się założeń archetypu ) dostajemy kartę dowódcy na własność. Sporo informacji będzie teraz dostępnych w samej grze, m.in co dostaniemy w nagrodę za kolejne poziomy i rangi, czy też na koniec sezonu rankingowego. Obecnie dostaniemy bodajże po beczce za każdą rangę na koniec sezonu + jakieś skrawki ( nie mylić z nagrodami za udział w becie - czyli po 2 beczki za rangę ).
Powiem tak, to będzie od środy całkowicie nowa gra, której będziemy się uczyć od początku wraz z napływem nowych graczy. Już nie mogę doczekać się tego epickiego openingu ponad 200 beczek - zawsze lubiłem najbardziej otwierać boostery :D
Aha, dziś polski stream, gdzie pojawią się wszystkie informacje które podałem wyzej ( a także wiele innych, bo ciężko mi było spamiętać to wszystko ) - na twitchu CDPR.