Re: Shogun 2: Total War - DYSKUSJE OGÓLNE
Pozwólcie że wrócę do tych bohaterów. Gdzieś... może nawet na tym forum widziałem screena przedstawiającego samuraja z obstawą. Nie chcę wnikać w szczegóły, ale czemu nie mogą tak wyglądać jednostki bohaterów? Jakiś legendarny szermierz plus dajmy na to dziesięciu przydupasów (moderator wybaczy). Jak nie są potrzebni to dają kopa w morale, a w sytuacjach podbramkowych mogą być jak gwardia generalska: wpaść zrobić rozpierduchę (skoro już na sam ich widok morale wroga spadnie) i wycofać się kiedy przyleci jakaś osłona.
Cytat:
Zamieszczone przez Jarl
Cytat:
Zamieszczone przez Desaix
Jednak moderatorzy tego forum reprezentują biedę. . .
Jeszcze jeden taki wybryk i ostrzeżenie, a jak naprawdę przegniesz pałę, to urlop.
W takim razie niech moderatorzy tego forum nauczą się czytać i przede wszystkim, skończą z wypisywaniem bzdur. Bo porównywanie Shoguna TW do Trójmiasto Total War albo Kaszuby Total War, jest bardzo biedne. . . i nie jest nawet zabawne. Ja rozumiem jakimi prawami rządzą się fora - jesteście jakaś tam grupką ludzi, którzy siedzą tutaj od lat, macie dużo postów i najczęściej jakieś funkcje, które sprawiają że czujecie się ważni i mądrzy i to stanowi punkt wyjścia przy każdym kolejnym poście. Jestem ważny mądry i błyskotliwy więc błyskotliwie odpowiem: a moze Trójmiasto Total War ? I oczywiście cokolwiek głupiego by taki ktoś napisał, znajdzie poparcie wśrod kompanów, no a w ostateczności można wlepić ostrzeżenie - można w ten sposób poczuć, ze ma się władze. . . ach, jakie to cudowne. . . władza. Tak to właśnie działa i to na każdym forum.
jak już przyznałeś, że jesteś taki doświadczony w forum, to zaraz dostaniesz drugie ostrzeżenie, ponieważ miejscem na takie posty jest dział trochę niżej - Forum.totalwar.org.pl. Koniec offtopu, to dotyczy wszystkich. - Lofdi.
Nie lubię się wpisywać jako drugi, ale nie chcę ciągnąć tej sprawy w nowym poście, więc powiem tyle: nie będzie to pierwsze forum z którego wylecisz za chamstwo i pyskowanie (a gdy ktoś próbuje ci schłodzić rozpaloną głowę, to jeszcze insynuacje jak to administracja znęca się nad użytkownikami, gdzieś to już widziałem w twoim wykonaniu), bo wszystkim władza uderzyła do głowy. Powiem zatem ostatni raz - zobaczę jeszcze jedną tego typu pyskówkę, jakikolwiek wybryk, dostaniesz bana. Twoje zachowanie jest wręcz karygodne, a nikomu nie chce się czytać kolejnych steków bzdur o tym, jak to wszyscy mają ciebie i twoje posty gdzieś - Jarl
Nie, po prostu propozycja Rozbicie Dzielnicowe: Total War była głupia, bo seria ma się sprzedawać na całym świecie, a nie poznałem wielu zagranicznych pasjonatów rozbicia dzielnicowego.
A tobie ban się należy, bo nie pozwalasz prowadzić dyskusji, tylko prujesz się do moderatorów i adminów tylko chyba za to, że mają kolorowy nick i ośmielają się nie przyznać ci racji.
Btw, to nie jest może Gorbaczow?
Edit: Pisałem posta przed edycją lofdiego powyżej.
A na bohaterów będą sposoby, zapewne w stylu papier-kamień-nożyce. Naszpikowanie ich strzałami, przyjęcie na włóczników i szarża od tyłu...
Cytat:
Zamieszczone przez lszekg
Pozwólcie że wrócę do tych bohaterów. Gdzieś... może nawet na tym forum widziałem screena przedstawiającego samuraja z obstawą. Nie chcę wnikać w szczegóły, ale czemu nie mogą tak wyglądać jednostki bohaterów? Jakiś legendarny szermierz plus dajmy na to dziesięciu przydupasów (moderator wybaczy).
On mi wgląda na najzwyklejszego samuraja. Za ubogo wygląda na przywódcę czy bohatera. Ci przydupasi z kolei to Ashigaru, japońska piechota a nie samurajowie.
Cytat:
Zamieszczone przez Czik
Btw, to nie jest może Gorbaczow?
Nie jest. Zupełnie inny styl pisania.
Hmm... mówiłem że nie chcę wchodzić w szczegóły, po prostu wydaje mi się że podobnie (w sensie jednostki) mógł by wyglądać ten cały bohater.
Cytat:
Zamieszczone przez Czik
Nie, po prostu propozycja Rozbicie Dzielnicowe: Total War była głupia, bo seria ma się sprzedawać na całym świecie, a nie poznałem wielu zagranicznych pasjonatów rozbicia dzielnicowego.
Na świecie pasjonatów rozbicia dzielnicowego Anglii też nie ma wielu. Jednak gra Defender of the Crown była swego czasu najlepszą strategią na 8 bitowce, inne gry które traktowały problem globalnie jak na przykład Theatre Europe były bardzo ubogie w porównaniu z Defender of the Crown. Myślałem, że gry strategiczne osadzone w realiach historycznych nie ważne, że jednego państwa czy nawet 300 państw dzielą się na dobre oraz klimatyczne i słabe pod względem grywalności i realiów historycznych jak np. Medieval 2 w którym najlepsze są dodatki. Co Wy z tą sprzedażą, Japonia jest 2 potęgą gospodarczą na świecie oraz 10 najliczebniejszym państwem i wystarczy, że Shogun 2 tam się będzie sprzedawać to wyjdą na swoje. Jak widać im bardziej gra jest globalna tym trudniej zrobić ją klimatyczną i dobrą.
W Japonii to się raczej na konsolach bawią ;) Takie gry jak nasze Total War sprzedaje się wszędzie tam gdzie jest silny ruch "nacjonalistyczny" czyli w Europie, głównie Niemcy, Polska, Wielka Brytania i oczywiście Rosja.
Fakt faktem, że dodatki w stylu zakrojenia obszaru gry do wybranego obszaru rzeczywiście są najciekawsze.
Screeny na stronie głównej TW nawet fajne ale ciekaw jestem jaki potwór graficzny udźwignie ten silnik. Już raczej Ge Force 9800GT tego nie pociągnie.
Przecież to silnik ETW jeśli chodzi o grafikę. :) Tylko modele jednostek nieco większe.
Cytat:
Już raczej Ge Force 9800GT tego nie pociągnie.
Nawet mój Ge Force 9600 GT na pewno to pociągnie, a Ty się martwisz z lepszą kartą :D