A ja mam pytanie, jak budować miasta da się jakoś?? czy trzeba przejmować miasta?? mam 3 duże mista a reszta to jakieś budynki np gmachy gubernatorskie(czy jakoś tak) gdzie mogę budować tylko fortece a innych budynków nie mogę, dlaczego?
Wersja do druku
A ja mam pytanie, jak budować miasta da się jakoś?? czy trzeba przejmować miasta?? mam 3 duże mista a reszta to jakieś budynki np gmachy gubernatorskie(czy jakoś tak) gdzie mogę budować tylko fortece a innych budynków nie mogę, dlaczego?
no bo tak ;) tak zrobili wybitni twórcy empire...
Gram Francją mogę rekrutować jednostkę "królewskich Szkotów", problem polega na tym, że ciągle są oni niedostępni, co mam zrobić aby rekrutować ich każdą ilość :?: :?: :?:
Liczba sztuk ograniczona tak jak w wielu innych elitarnych jednostkach
trzeba w programie je odblokowoać który nazywał się...eee...zapomniałem, ale chyba w modowni jest.
Da ktoś linka do listy wszystkich frakcji?
Na razie gram bez, ale w niedługiej przyszłości chcę sobie ściągnąć Darth Moda do Empire. Pytanie do używających tego modu. Jakie są jego plusy i minusy?
Oraz: Zainstalowanie moda zmienia nam język na angielski?
Dzięki za odp.
Plusów bardzo wiele:
-nowe jednostki
-lepsze AI
-większa trudność gry
-liczne zmiany w statystykach jednostek, możliwość zwiększenia efektywności altylerii
-masa innych, bardziej lub mniej istotnych zmian
Minus jest jeden zasadniczy, jak dla mnie, to właśnie z tego powodu zaprzestałem gry w najnowszego DarthModa. Mianowicie żeby cieszyć się grą trzeba ustawić maxymalną skalę jednostek (w modzie to 300 na oddział), a tego mój komp nie pociągnie. W innym wypadku przeciwnik podczas bitwy zaczyna z formacjami składającymi się z sześciu szeregów, co w mniejszej skali jest nonsensem, bo komp nie jest w stanie wykorzystać maksymalnej siły ognia.
Szukałem niby jakichś modów zmieniających rozmiar jednostek na te z podstawki, ale dla DMUC 5.0 nie znalazłem nic.
No i właśnie, z tego co wiem bardzo wiele zależy od tego jaki rodzaj darthmoda wybierzesz. Ja wybrałem ten z największą ilością zmian i dodatków - DarthMod Ultimate Comander.
Ah, a co do wersji językowej to prawie wszystko jest po ang, z pewnymi polskimi wstawkami, które zostają z podstawki.
Mhm.. No właśnie widziałem screeny i się zastanawiam jak przy wielkich bitwach zachowa się mój komp. Nie chciałbym tracić ustawień ultra dla większej liczby jednostek. Jeszcze się zastanowię. W każdym razie trzeba będzie tchnąć nowe życie w Empire :D
Witam
Mam E:TW od dnia premiery ale do tej pory nie ściągnołem żadnego moda, mógł by mi ktos podpowiedzieć jak to zrobić i zainstalować tak aby nie było problemów z jego używaniem :D
BĘDĘ BAAARDZO WDZIĘCZNY ZA POMOC ;)