A co z Bułgarami w wko31 i Kijowem?
Wersja do druku
A co z Bułgarami w wko31 i Kijowem?
W takim razie jest trochę więcej do wzięcia :D
Wybaczcie, być może oślepłem całkowicie. Lecz widzę że w WKO 31 Bługarami dowodzi ,,Krzyzak" a Kijowem ,,dawid96". Jeżeli jednak tak nie jest, czy mógłbym zgłosić swoją kandydaturę na władcę jednego z tych państw?
Krzyzak przepadł i tury za niego robi Mnil, jakiś czas temu jeden z graczy się zgłaszał na tę frakcję, ale mu jej nie dano, argumentując skomplikowaną sytuacją, wydaje mi się że to powinno być już przeszłością.
Dawid96 gra cały czas, ale pisał że jakby ktoś chciał, to chętnie odda Kijów(chyba w gorszym stanie niż Bułgarzy).
Wolna Sycylia z wk 30, wojna z Egiptem - istnieje możliwość odzyskania utraconych ziem, sojusze z Mediolanem i Wenecją, sytuacja ustabilizowana, hasło posiadają sojusznicy.
Jakby co, to 3 prowincje, i póki co właśnie wchodzi na minus(przy ok. 3,5k na turę, ale jeśli szybko odzyskać jakieś 2 miasta albo rozwiązać żołnierzy, to wróci na dodatni przychód)
Nie lepiej byłoby podzielenie Sycylii między Mediolanem a Wenecją ? Omalże wszystkie tury były grane przez zastępców więc...
Niestety ale moje ilosci czasu drastycznie sie skurczyly i musze oddac czesc KO.
Litwa w WK29. Sytuacja ciezka, w tej KO jest podzial na dwa fronty - z jednej strony muzulmanie + Nowogrod, z drugiej cala reszta. Litwa toczy ciezkie boje z Bulgaria, Egiptem i Nowogrodem. Raczej dla doswiadczonego gracza (albo zdolnego nowego, ktory bedzie wspolpracowal z sojusznikami).
Litwa w WK30. Sytuacja srednia - silne panstwo, duzo wojska, duzo pieniedzy, scisly sojusz z jeszcze silniejszym Kijowem, ale wojna z Wegrami i HRE, konczy sie tez PON z Dania, ktora na pewno zaatakuje.
Egipt w WK31. Sojusz z Turcja, wojny z Bizem i Wenecja. Po ostatnich turach sytuacja ciezka, Turcja powoli szykuje sie ku upadkowi, stracilem glowna armie. Ale skarbiec jest pelen (w najblizszej turze okolo nawet 25k moze byc) i szybko mozna wystawic sporo wojska i powalczyc. /zajete/
WK32 i 33 zostawiam, bo to nowe KO i nie wymagaja duzo czasu na ture.
PS. Tak, wiem, ze wyglada to tak, ze oddaje panstwa, w ktorych mi nie idzie jakos super, ale wlasnie one z uwagi na zaawansowany czas wymagaja duzo poswieconego czasu. We wszystkich sytuacje sa jednak ciekawe i robienie tur sprawia frajde, wiec zachecam do brania ;) Oczywiscie chetnym udziele wiecej wyczerpujacych informacji na temat sytuacji
Krucjata VI - Jerozolima
Po hasło do mnie
Chyba przyjęło się, aby o takich rzeczach informować tutaj, więc:
Dostałem dość mocnej choroby, właśnie byłem u lekarza i zażywam antybiotyk, w ciągu paru dni powinno mi się polepszyć, ale do tego czasu mam małe trudności z korzystaniem z komputera przez dłuższy czas(jak i w ogóle jakichkolwiek czynności), wszelkie tury które dojdą spróbuję zrobić na czas, ale przepraszam gdyby się nie udało, no i przede wszystkim proszę mi wybaczyć problemy w komunikacji ze mną.